Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Törvényileg mennyi joga van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Törvényileg mennyi joga van egy édesapának eldönteni, hogy milyen neve legyen a születendő fiának?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon nem egyezik a véleményünk a születendő közös gyermekünk nevét illetően. Én azt javasoltam, ha lány lesz, akkor ő adjon neki nevet, ha pedig fiú, akkor én. Nem igazán fogadja el a javaslatomat, mert fiút várunk, de teljesen más nevekben gondolkodunk.

Szerintetek férfiként mit tudok ilyenkor tenni?

2021. okt. 12. 17:25
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
97%
Egyezzetek ki; ha neked nagyon fontos a keresztnév, akkor kapja meg a gyerek az anyja vezetéknevét.
2021. okt. 12. 18:59
 22/55 anonim ***** válasza:
100%

Törvényileg itt nem sokra jutsz.

Értem én a tradíciót, és a Tarzan meg hasonlókat rühellem én is, de valami kompromisszum nem ártana - bevezetőnek, mert a gyereknevelésben kell még vagy egy millió még.

2021. okt. 12. 19:18
 23/55 anonim ***** válasza:
86%
Mi a te neved és mi a választott név?
2021. okt. 12. 19:21
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az egy szerencsés dolog, ha két ember akkor vállal közös gyereket,ha egy névválasztás megbeszélése nem okoz gondot a kapcsolatban.

Most komolyan, miféle család az,ahol egy név megválasztása a gyereknek jogi kérdéseket vet fel....?

2021. okt. 12. 19:27
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyerek.
2021. okt. 12. 19:48
 26/55 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek elmeséltem a kérdést/ő jogász/. Azt mondta, hogy hagyjam már ezzel a hülyeséggel. Szóval ez a jogi válasz.

A kérdés feltevése is jelzi, hogy két kompromisszum képtelen emberről van szó. lesznek itt még bajok.

2021. okt. 12. 19:53
 27/55 anonim ***** válasza:
100%

Nálam mind az apai, mind az anyai ágon ugyanúgy hívták a felmenőimet. Amikor először szóba került a gyerek-téma, ki volt kötve hogy bármi lehetek, csak az a kettő ne :D

Én magam nagyon tisztelem a tradíciókat, de van pár olyan, amit már el kellene hagyni.

Mint az, hogy van egy még meg sem született gyerek, és csak az a két opció létezik nektek, ami nem megfelelő (azaz nem tetszik mind a kettőtöknek)

Válasszatok egy harmadikat, és meg van oldva.

2021. okt. 12. 20:02
 28/55 FoxtrotLidérc ***** válasza:
91%
Volt kolléganőmék egyszerűen megoldották. :))) Írtak egy listát mindketten. A két lista metszetében lévő nevek közül pedig választottak. :))) De ehhez meg kell lennie a metszetnek. :)))
2021. okt. 12. 20:38
 29/55 anonim ***** válasza:
83%
Szegény gyerek, és feleséged, nem csodálom, hogy nem akar ki tudja hányadik Pityukát, Istvánkát... Kapja azt 2. névnek, akkor meg is marad, de nem kell cipelnie azt a terhet, hogy ő a "kis" xy.
2021. okt. 12. 20:42
 30/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem elég tradíció a családneved?
2021. okt. 12. 20:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!