Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Törvényileg mennyi joga van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Törvényileg mennyi joga van egy édesapának eldönteni, hogy milyen neve legyen a születendő fiának?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon nem egyezik a véleményünk a születendő közös gyermekünk nevét illetően. Én azt javasoltam, ha lány lesz, akkor ő adjon neki nevet, ha pedig fiú, akkor én. Nem igazán fogadja el a javaslatomat, mert fiút várunk, de teljesen más nevekben gondolkodunk.

Szerintetek férfiként mit tudok ilyenkor tenni?

2021. okt. 12. 17:25
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nevet kell adni, ami mindkettőtöknek tetszik.

Szegény gyereknek is jó lesz, ha olyan nevet kap, amit az egyik szülője akaratlanul is szinte undorral ejt ki, mert nem tetszik neki.

2021. okt. 12. 17:31
 2/55 anonim ***** válasza:
97%

Szomorú, hogy nem tudtok megegyezni, de azt hiszem, most már sok kórházban nem kell azonnal megmondani a nevet, hanem lehet kérni még egy kis gondolkodási időt. Ott lesz a kezetekben a csöpp baba, hidd el, nem lesz vita, meg fogtok tudni egyezni.

A másik lehetőség, kapja meg mindkét nevet, és majd kialakul, hogy ti melyiket használjátok szívesebben, de ha kicsit nagyobb lesz, ő is dönthet úgy, hogy egyiket vagy másikat szeretné használni inkább. Nekem van olyan ismerősöm, aki mindkét nevére hallgat, az egyiken a családja szólítja, mindenki más meg a másikon. Szóval sok lehetőség van.

2021. okt. 12. 17:36
 3/55 A kérdező kommentje:
Amit én szeretnék, az neki nem tetszik, viszont amit ő szeretne az meg szerintem nem jó.
2021. okt. 12. 17:36
 4/55 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal egyik szülőnek sincs ilyen előjoga, hogy ő egyedül dönthessen a gyerek nevéről.
2021. okt. 12. 17:38
 5/55 A kérdező kommentje:
Nálunk családi tradíció, hogy egy keresztnevünk van! Ugyan az, mint ami dédapámnak, nagyapámnak, apámnak, meg nekem is. Nem szeretnék ezen én sem változtatni, de ő valamiért nem akarja, csak valami modern idétlen mai nevet, amitől a hátamon fel áll a szőr!
2021. okt. 12. 17:40
 6/55 A kérdező kommentje:

Az édesanyának nincs több joga? (Én sem vagyok még kellően tisztába a jogaimmal ilyen esetben, már ha van egyáltalán!!)

2021. okt. 12. 17:42
 7/55 anonim ***** válasza:
100%

Jaa mert az sokkal jobb ha ő lesz a harmadik Józsi a családban.

Azért nincs erre jogi szabályozás mert azt gondolná az ember hogy képesek vagyunk megegyezni egy néven. Hát úgy tűnik ti nem vagytok ilyen intelligensek.

2021. okt. 12. 17:43
 8/55 A kérdező kommentje:

Ez nem intelligencia, hanem tradíció kérdése, amiről ezek szerint neked fogalmad sincs!

2021. okt. 12. 17:46
 9/55 anonim ***** válasza:
95%

Az ilyen tradíciókon már illene változtatni. Nem a középkorban élünk már. Minek ugyanabba a családba 8 Béla?

Amikor én voltam terhes, én sem tudtam könnyen dűlőre jutni a férjemmel, de nem a 10. Gizi miatt. És én döntöttem el végül, és milyen jól tettem. Elváltunk, a gyerek az enyém maradt, mert neki az új puncik fontosabbak voltak a lányánál.

47/N

2021. okt. 12. 17:52
 10/55 anonim ***** válasza:
94%
Képzeld el kérdező a férjemet úgy hívják mint az apját meg a nagyapját meg a dédapját. De a fiúkat nem. Kapott saját nevet mert ő egy külön egyéniség nem.pedig az 5. X.Y.
2021. okt. 12. 17:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!