Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Féltékeny vagyok egy lányra....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Féltékeny vagyok egy lányra. Hogy mondjam el a barátomnak?

Figyelt kérdés
Párom megismerkedett egy lánnyal az egyik barátja által, akivel nagyon jól kijönnek. Rengeteget beszélnek, nevetnek együtt és messengeren is beszélnek. Én egyáltalán nem vagyok féltékeny típus, de amióta felbukkant ez a lány folyamatosan sírok és nagyon megalázva érzem magam. Mivel még sosem volt velem ilyen azt se tudom hogyan kezeljem a helyzetet. Hogy mondjam el a páromnak úgy, hogy me vegye vádaskodásnak és ne higyje azt, hogy rövid pórázon alarom tartani?
2021. szept. 26. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
88%

SZerintem legelőször is tisztázd, hogy mi is a féltékenységed oka. Olyanokra gondolok, hogy:

- Elhanyagol a párod, amióta megismerkedett az új csajjal?

- Ha nem hanyagol el, akkor is többet törődik veled?

- Mennyire játszik nyílt lapokkal? Be akar mutatni? Vagy titkolózik?

- Szebbnek/okosabbnak/stb. látod?

- Beszélgettek eleget a pároddal? Van elég közös élmény, nevetés, stb.? Szürke hétköznapok?

- Mire emlékeztet a viselkedése? Olyan, mint egy hős szerelmes, vagy olyan haverkodós, mint amilyen másokkal?

Azért gondold ezeket végig, mert más-más probléma lehet. Lehet, hogy az a gond, hogy ellaposodott a kapcsolat, lehet, hogy túl közel került ahhoz a lányhoz, lehet, hogy elhanyagol, lehet, hogy önbizalomhiányod van, és jobbnak látod magadnál, stb. És ha megvan, mi/mik a pontos ok/okok, akkor úgy menj oda a párodhoz, egy te ezt és ezt érzed, ezt megalázónak éled meg, szeretnéd, ha ez és ez történne, mert neked így nem jó. Ha normális párod van, akkor ebből egy értelmes kommunikációt el lehet indítani. Csak ne egyből vádaskodással kezdj, mert abból csak a baj szokott lenni, hanem törekedj arra, hogy ő megértsen téged, és te is őt. Ha meg ebben nem partner, ha hisztibe kezd, stb., akkor meg el kell gondolkodni, hogy te akarsz-e így élni.

2021. szept. 26. 17:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló szituációban vagyok, csak ebben a történetben én vagyok az a lány.

Mi tényleg csak barátként tekintünk egymásra. Sokat beszélgetünk, időnként találkozunk, lelkizünk, de semmi több.

2021. szept. 26. 17:47
 3/3 anonim ***** válasza:
84%

En a helyedbe jeleznem a parodnak, hogy ertse a helyzetet, ha maskepp kezdesz el viselkedni. En mondanam neki higgadtan, hogy kicsit kezded ugy érezni, hogy a szemeben hatterbe szorulsz, mert itt vam ez az uj lany es te akarsz neki az elso lany lenni, akivel a dolgait, vidamsagot megosztja es kicsit felsz, hogy nagyobb lesz o a szemeben. Meg lehetne, hogy kicsit ritkitsa a dolgot, mert felreertheto es zavar teged. Ha szeret, megerti. Ha meg van okod a gyanakodasra, neked fog támadni, es teljesen jok a megerzeseid, de akkor tenyleg gondolkodj el a kapcsolatotokon. De tenyleg elso korbe higgadtan es ne vadaskodva.

Vagy szervezzen egy programot, ahol megismerheted te is ot, mert lehet, hogy felreerted a helyzetet es lehet, hogy ti is tok jo baratnok lennetek. De tenyleg elso korbe be vadaskodva, mert o is felidegesiti magat es nem tudtok jol kommunikalni utana.

2021. szept. 26. 21:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!