Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más nemzetiségű pár?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek az olyan kapcsolatról ahol a nő és férfi más nyelvet beszélnek?Első sorban azok véleményére, tapasztalataira lennék kíváncsi akik maguk élnek/ éltek olyan kapcsolatban amelyben a párjuk más anyanyelvű. Ki tanult meg a másik nyelvén? Mennyi időbe telt megtanulni? Megbántad valaha, hogy nem veled azonos nemzetíségüt választottál? Milyen a viszonyod a párod rokonaival?

2021. szept. 15. 19:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A férjem német anyanyelvű. Eleinte angolul beszéltünk, én tanultam az ő nyelvét ami 2 évbe telt. Soha nem volt magyar partnerem. A férjem előtt senkim nem volt, tehát nem arról van szó hogy külföldiekre mentem, még mielőtt félreérti valaki. Tehát nem tudom megmondani, miben másabb. Mivel több nyelven is beszélek, nekem nem jelentett gondot. Sem érzelmek kifejezésében, sem mindennapi dolgokban. Az egyetlen ami ha nem is hátrány de nehézség, az pl a kifejezetten nemzetiségre specializált szóviccek, stb. Pl nézünk egy német vígjátékot, ő röhög én meg nem értem. Értem a szavakat, de nem értem a vicc tárgyát. Ő magyart nem tud nézni velem, mert nagyon alap szinten beszélt. Az elején még lelkes volt, de nagyon nehéz a magyar, így feladta. A családjával jó a viszonyom. Az elején nehézkesen ment, amíg nem tudtam németül, és csak az anyukájával tudtam beszélni kicsit angolul, meg a tesójával. Szegény apukája ki volt rekesztve kb mindenből mert én akkor se németül se franciául nem beszéltem (após meg ezt a kettőt csak). Most már nincs probléma ebből sem, szóval nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Nem bántam meg hogy más nemzetiségű párom van, miért bántam volna? Nem a nemzetiségébe szerettem bele.
2021. szept. 15. 20:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A barátom angol és norvég anyanyelvű (vegyes házasság gyermeke), de ez sose jelentett problémát, mert már gimnazista koromban felsőfokon beszéltem angolul, így már a megismerkedésünkkor volt egy erős közös nyelv, mint alap. Sose jelentett problémát, mindig is tökéletesen meg tudtok értetni magunkat a másikkal. Én elkezdtem norvégül tanulni, mert mindig is érdekelt, ezzel párhuzamosan elkezdtem olaszt tanítani neki, mert jól beszélem, őt meg érdekli. Oroszul együtt tanulunk (mindketten szeretjük a nyelveket).

Nem bántam meg, hogy nem magyar (huszonkét évesen el is hagytam Magyarországot, így már valószínűnek tartottam, hogy nem lesz már magyar párom, amit nem bántam), sőt, mivel az angolszász és skandináv kultúrkör is nagy kedvencem, ez inkább csak "pluszpont volt." Amúgy nem a nemzetiségébe szerettem bele vagy amiatt vagyok vele, így tényleg nincs mit megbánnom.

A családjával nagyon jó kapcsolatom van. Angolul mindenki tud náluk, így a megértés ekkor se volt probléma. Párszor voltak kisebb helyzetek, amikor kijött, hogy más nemzetiség vagyok (utalások bizonyos dolgokra, számomra ismeretlen szófordulatok, ilyen apróságok), de szerencsére mindig nyitottak voltak felém.

27/N

2021. szept. 15. 20:53
 3/3 anonim ***** válasza:
95%

Én magyar vagyok a feleségem japán. Mikor megismerkedtünk alig tudtunk beszélni ugyanis ő nem beszélt se franciául se magyarul sem románul( ezeket a nyelveket beszéltem akkor). Angolul is épp egy picitt tudott. Aztán eldöntöttük, hogy közösen megtanultunk angolul mivel ez az egyik legkönnyebben tanulható nyelv. Ma már én minimális szinten beszélek japánul ő meg elég jól halad a franciával és magyarul is tud már egy picit. A francia azért fontos, mert van egy kisfiam aki egy éve hozzam került. Az ő anyanyelve a francia. ( multi etnikumu család vagyunk)

Hamarosan költözünk mind Japánba így javában megy a japán nyelvtanulás nekünk.

A családom első pillanatok befogadta a feleségem. Az ő családja nagyon hideg volt velem. Azaz senkit nem ismerhettem meg egész a házaságig. Majd megértettem, hogy ez csupán a tradíciók miatt volt. Amint meg hazásodtunk azóta teljes jogú családtag vagyok. Az apja is úgy kezel mintha a fia lennék annak ellenére, hogy nem tudunk értekezni.

Abszolút nem bántam meg, életem eddigi legjobb kapcsolata. Voltam már több nemzetiségű lánnyal de eddig a japán ahol megtaláltam azt amit kerestem.

5 éves kapcsolat 1 éve vagyunk házasok. 31f 29l

2021. szept. 15. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!