Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Melyik esküvőre mennétek el?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik esküvőre mennétek el? Az egyik gyerekkori legjobb barétotokéra vagy egy egyetemi barát esküvőjére? Bövebben

Figyelt kérdés

Eléggé összevesztünk ezen a a barátommal.

Az ő barátairól van szó.

A gyerekkori barátját én is ismerem, többször találkoztam vele, ők tényleg szinte együtt nőttek fel, azóta is tartják a kapcsolatot, habár 200 km van köztük.

Az egyetmi barátjával egyszer találkoztam futólag, tényleg 2 percnél nem volt több, vele kb 150km távolság van.

A barátom a 150km távolságra lévő barátja esküvőjére akar menni, mondván az közelebb van.

Pedig én mondtam, hogy azért megjelenhetnénk a gyerekkori barátja esküvőjén is, most az a +100km már belefér, mivel szép gesztus lenne, számítanak ránk, ha már meg vagyunk hívva.

Anyagilag jól állunk, nem lenne semmi gond a +100km, de ő nem akar menni. És ezen vesztünk össze, hogy én mit nem adnék azért ha lennének ilyen gyerekkori barátaim, ő meg egy ilyen életeseményre nem szeretne elmenni kényelmi okokból.

(Nem vesztek össze, hogy ez legyen az ok)

Nekem ez nagyon fura, hogy ennyi ignorál egy jó barátot, olyan önző. Most azóta ezen kattogok...

2021. szept. 13. 19:54
 1/10 A kérdező kommentje:
(egy napon van a két esküvő)
2021. szept. 13. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is fura lenne, engem vissza se lehetne fogni, ha a legjobb (gyerekkori) barátnőmnek lenne esküvője - pedig ő 600 kilométerre lakik.
2021. szept. 13. 19:57
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Amelyiken több a kaja meg a pia.
2021. szept. 13. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Nem lehet, hogy van oka amiért a régi barát esküvőjére nem akar menni?
2021. szept. 13. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2 esküvőn nem lehet normálisan rèszt venni. Az nem korrekt, hogy rohansz el az egyikről a másikra.

Amúgy meg persze, szia dolog ez a "gyermekkori barátság", de őszíntèn szólva hozzám is közelebb állnak a " frissebb" barátok, mint egy elmúlt korszak szereplői.

Ès emiatt nem tartom jogosnak a veszekedést. Ha jól sejtem elsősorban ő a meghívott mindkèt esetben, az ő döntèse.

2021. szept. 13. 20:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Állítólag nincs oka, csak kényelmi szempontból válaszja a közelebbit.

(Szerintem egy 20 éve ismert, még mindig barátjának mondott ember egyik legnagyobb napjára, mégha csak rohanva is, de el kell menni)

+Biztosan közrejátszik, hogy a közelebbi esküvő előkelőbb/fancy lesz, a távolabbi pedig "falusiasabb", mulatósabb, és ő azt nem szereti!

2021. szept. 13. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg kérdezd meg mi az oka a kényelmen kívül.

De ahogy itt az egyik válaszoló leírja, a "frissebb" barátok sok esetben állnak/állhatnak közelebb hozzánk.

Általánosból az akkori 2 legjobb barátnőmmel tartom a kapcsolatot. Ők nagyrészt Pesten vannak (ott tanulnak), én megyeszékhelyen tanulok egyetemen. Tartjuk a kapcsolatot, évente párszor beszélünk és párszor találkozunk de elég nehéz összehozni. Amikor találkozunk az nagyon jó, mindenről tudunk dumálni, ha bajban lenne egyikünk, biztos segítene a másik, támogatjuk egymást, stb stb.

De istenigazából nem vagyunk túlságosan jelen egymás életében, a mindennapokban. A mindennapokban nem ők azok akikkel elsődlegesen megbeszélem a dolgaim, ahogy számukra sem én vagyok, vagy akár ők egymásnak. Mindenki alakítja ki a saját kis életét, aminek mi már csak részben vagyunk a részesei, de nem vagyunk aktív szereplői. Remélem erthető.

Ettől függetlenül megszakadna a szívem ha ilyen helyzetbe kerülnék vagy valami más miatt nem tudnék ott lenni egyikük esküvőjén.

De megértem hogy a barátod miért a másikat választaná.

Egyébkénr azt én sem ertem te miert csinálsz ebből ekkora ügyet. Ő az elsődleges meghívott, neki kell döntenie.

2021. szept. 13. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Annak az esküvőjére mennék, amelyikük közelebb áll hozzám.

Lehet, hogy a gyerekkori baráttal még tartják ugyan a kapcsolatot, de az már nem olyan, felszínessé vált idővel, megkopott. Ha ez az oka, akkor megértem. Viszont ha ő a közelebbi barátja és tényleg csak azért nem arra menne, mert az messzebb van 100 km-rel, az elég gáz. Én se szeretek sokáig utazni, de egy hozzám közelálló esküvőéért gondolkodás nélkül megtenném. Azért jó esetben ilyen nem lesz több és az illetőnek ez egy fontos nap.

Ha ők nem csinálnak nagy ügyet az esküvőből, csak lesz egy gyors szertartás és kb. ennyi, még az is érthető ok lehet.

2021. szept. 13. 21:08
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

"Állítólag nincs oka, csak kényelmi szempontból válaszja a közelebbit."

Na ez szerintem nem igaz. Lehet, hogy felèd ezt kommunimálja, mert nem akar olyat kijelenteni, hogy a másik ember már közelebb áll hozzá, (esetleg más oka van), de biztos nem az a plusz 100km az ok.

2021. szept. 13. 21:25
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
6-os Tehát a barátodnak nem fontosak ezek az emberek. Ez őróla sok mindent elmond, ha fancy/falusias mértékkel mér. Mint felvázolták többen lehet teljesen más oka rá, de ha az, amit te mondtál, akkor én nagyot csalódnék a helyedben.
2021. szept. 13. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!