Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az milyen pszichológiai defektre utal, ha valaki képtelen elismerő szavakat mondani a másiknak?
Attól függ pl:
Fogadni tudja őket?
xd
Semmilyenre. Más a szeretetnyelve.
Kiről van szó egyáltalán?
Párod vagy rokon?
Mas a szeretet nyelve
Nekem semmi bajom de utalok masokat dicserni mi a fenert kellene ?
Az en szeretetnyelvem az erintes.
Szerintem a bók meg a elismerés eléggé különböző dolgok, és nem világos nekem, hogy a kérdező melyikre gondol.
Bók az, ha megdicséred a nő ruháját vagy haját.
Elismerés, ha elmondod neki, milyen finom ebédet főzött, vagy milyen ügyesen megoldott valamilyen problémát (akár műszaki, akár háztartási, akár emberi problémát).
Az elismerés a teljesítménynek szól.
Aki képtelen a másik jól végzett munkáját, teljesítményét megdicsérni, az nagyon defektes ember.
Az ilyennel ne vállalj közös gyereket! Mindig csak kritizálni fogja: ha ötös lesz a dolgozata, akkor miért nem hibátlan; ha tanulmányi dicséretet kap, akkor miért nem kapott másik tantárgyból is, ha szorgalmasan segít otthon, akkor "ez a legkevesebb, amit elvárok tőle". Tönkre tenné a gyerek lelkét, boldogtalan, neurotikus embert csinálna belőle.
A bók az más. Az kedveskedés. Az tényleg összefügg a szeretetnyelvvel, habár intelligens ember föl tudja ismerni, ha a másiknak más a szeretetnyelve, és igyekszik azzal kimutatni, ami a másiknak jól esik (még akkor is, ha neki nem az lenne a természetes).
Tévedésben vagy utolsó
a szeretet nyelv az a forma ahogy kifejezed a másik felé a szereteted, és ahogy elvárod h feléd kifejezzék.
ha a másik nem a dicsérő szavakban találja meg hanem teszem az a minőségi időben, ettől még nem defektes.
inkább az defektes aki elvárja ezt!
soha nem lehet elvárni, mert ha már az, akkor nem igaz, és nem fog jól esni, ha a másik kényszer hatására cselekszik.
én nem várom el, hogy dicsérjenek, nekem az a "dicséret" ha megölel, nem kellenek a szavak, ahogy nekem is nehezemre esik dicsérni. mert a párom felé az érintéssel fejezem ki ezt.
azért mert valaki nem dicsér még nem feltétlen kell h kritizáljon, az egy teljesen más jellemvonás.
a saját gyermeke miatt sok mindent változtat az ember pl megdicséri akkor is ha tulkép nem ez fekszik neki!
am csak szolok hogy a pasiknak ált a minőségi idő és a tettek a szeretett nyelve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!