Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden látogatás során ottalvas van anyukajanal, ez oké?
Jó kapcsolatom van a párom anyukájával kedves, szorgos pörgős asszony, de már az elején sem értettem miért kell mindig ott aludnunk. De nem szóltam, alkalmazkodtam volt mikor szabályosan tűrtem az állandó kötelezően elvárt ottalvast.
Külön lakunk már lassan másfél éve, három éve vagyunk együtt, havonta-kéthavonta megyünk párom anyukájához, hol családi buliba hol munkába segíteni (építkezés, favágás..stb) és akár munka akár buli mindig elvárja hogy ha megyünk kisbőrönddel menjünk mert mi bizony ott alszunk.
Na most az tudni kell hogy nekem nincs jogosítványom, így amikor buliba megyünk én tudok inni mert úgyse én vezetek de a párom nem ihatna így hogy ő is jól érezze magát és ihasson nyugodtan velünk ott szoktunk aludni.
Na és most is lesz munka megyünk is nagyon szívesen segíteni, de nem látom értelmet az ottalvásnak amikor csak egy kis 2-3 órás melorol van szó. (Meg amúgy sem) így is reggelre megyünk ahogy a többiek (rokonok) is, délelőtt bőven meg lehet csinálni a munkát, miért kellene estére ott maradni ott aludni?
Paromnak is es anyukajanak is mondtam hogy most nem szeretnénk ott aludni, nagyon szívesen megyünk segíteni tudja is hogy ilyen téren bármikor számíthat ránk, na de ott aludni nem szeretnék.
Párom először kicsit kiakadt, nem nagyon akarta meg érteni hogy nem az anyukájával van bajom pusztán csak van saját otthonunk ágyunk és én itthon szeretek vele aludni a saját kis ágyikónkban, arról nem beszélve hogy minek maradjunk ott egy egész napra na meg éjszakára és aludjunk ott amikor csak tényleg 2-3 órás munkáról van szó és reggelre megyünk. Ott reggelizunk meg ebédelünk.
Párom anyukája persze nem ilyen megértő személyes sértésnek veszi az egészet pedig nem kellene, nem róla szól és nem miatta van.
Pusztán csak van saját kis lakásunk ahova öröm hazajönni. Ennyi.
Ti hogy látjátok, mit tanácsolnátok? Beszéljek anyukával hátha sikerül megértettem vele hogy nem vele van a bajom? Szerintetek normális az elvárása?
Köszönöm ha végig olvasod és válaszolsz :)
Szerintem teljesen elfogadható, ha egyszer-egyszer nem alszotok ott. Pláne ha egyáltalán nem indokolt, és te inkább otthon szeretnél lenni este. Ha a párod szeretne ott aludni te meg otthon szeretnél, akkor egy jól működő kapcsolatban nem okoz gondot ha egyszer az egyik félnek kedveztek, másszor a másiknak. Pláne ha ilyen bagatell dologról van szó.
Ebben a konkrét esetben pedig teljesen normális lenne az a kompromisszum, hogy néha nem alszotok ott. Tény, hogy havonta-kéthavonta "ki lehet bírni" egy estét, de egy kapcsolatban alkalmazkodjon már mindkét fél.
Ha nem tiszta a helyzet, mindenképpen beszélj anyóssal is, hogy semmi személyes, csak te igényled, hogy olykor hazamenjetek. Pároddal szintén beszéld meg, ha nem értené a helyzeted.
Havonta-kéthavonta mentek, persze hogy ott akar aludni ő is meg az anyukája is szeretné, ha ott maradna kicsit tovább, főleg ha jó a kapcsolatuk is. Ez teljesen normális, nem is értem, hogy neked ez miért okoz problémát. :S
A te is így látogatnád a szüleidet? Hogy odamész fél napra és ennyi? Nagyon családcentrikus ember lehetsz a leírás alapján...
Családcentrikus vagyok, ha nem lennék, nem mennék segíteni. A bajom azzal van hogy anyuka mindig elvárja, hogy ott aludjunk. Nem az van hogy megkérdez minket hogy szeretnénk e ott aludni, hanem kijelenti hogy mi ott alszunk és kész. Szerintem ez illetlen dolog.
Anyukák véleményére is kiváncsi lennék, hogy látják ezt a dolgot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!