Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vonzas torvenye, masnak tapasztalat?

Figyelt kérdés
Most az a kerdesem, hogy mennyire esett meg veletek az, hogy kapcsolatban voltal, boldog, megis ugy feltel, hogy jaj nehogy megcsaljon, vagy nem fog akarni, es ezzel a felelmeiddel bevonzottad azt. Illetve, annyira hittel benne hogy fog irni, visszater hozzad, hogy vissza is tert?
2021. júl. 22. 07:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Velem történt hasonló, bár nem tudom ez amiatt történt e, hogy valóban bevonzottam e.

Pár évvel ezelőtt megcsaltak, de megbocsátottam és tiszta lappal folytattuk. Viszont annyira bennem volt ez a dolog, hogy azóta is tartottam tőle, hogy újra megteszi. Munkahelyet váltott, ahol sok nővel megismerkedhet, nekem pedig ez járt a fejemben, hogy biztos flörtölget velük stb. Lettek is új ismerősei facen, nők, férfiak egyaránt, nézegettem őket és egy nő szemet szúrt, gondoltam "na ez tuti bejön a páromnak". Mindig agyaltam rajta, hogy mi van ha megcsal újra, végül is nem tudhatom mit csinál amikor elmegy itthonról. Aztán teltek a hónapok, közben néha csekkoltam a telefonját, de sose találtam benne semmi gyanúsat. Egyik nap mégis láttam szerelmes üzeneteket, azzal a nővel akit "kinéztem", hogy biztosan tetszik a páromnak. Elfelejtette törölni.

Bár lehet ez attól függetlenül is megtörtént volna, ha én nem gondolok rá. Lehet inkább csak jók voltak a megérzéseim.

2021. júl. 22. 07:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyenkor nem a vonzás törvénye érvényesül. Inkább arról lehet szó, hogy ha folyton aggódsz (miközben ő hűséges), nem bízol benne, azzal előbb-utóbb megölöd az érzelmeit az irányodba, ezért fog elmenni tőled. Én sem szívesen lennék olyannal, aki folyton gyanúsítgat alaptalanul.

Az első válaszról annyit tudok mondani, hogy az sem a vonzás törvénye, csupán arról van szó, hogy aki egyszer megteszi, az többször is meg fogja. Az ember nem tud kivetkőzni a bőréből. Ezért nem szabad megbocsátani szerintem a megcsalást. Ha már egyszer megtörtént, akkor viszont természetes, hogy nem tudsz benne bízni.

2021. júl. 22. 07:59
 3/15 anonim ***** válasza:
12%
A vonzás törvénye kamu, gondolatokkal nem lehet bevonzani semmit. Ha ezeknek a gondolatoknak hangot is adsz, és folyamatosan ezen hisztizel a párodnak, azzal már igen.
2021. júl. 22. 08:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így működik :) Nem azt vonzod be, amitől parázol, hanem azt, amit te tudadod mélyén, belső meggyőződésed szerint megérdemelsz.

Rengeteg dologtól parázunk folyamatosan, mégsem következik be az összes.

2021. júl. 22. 08:44
 5/15 anonim ***** válasza:
65%
Én a másik oldalról tudok tapasztalatot mondani. Volt egy párom, aki egyfolytában féltékenykedett a barátaimra (megismerni őket, találkozni velük persze kizárt volt), aztán egy idő után ezt megelégeltem és egy koncerten csókolóztam valaki mással. Ez amolyan félig tudatos (ha amúgy is gyanúsítgatsz ok nélkül, legalább legyen rá okod) félig tudattalanul alakult így. Szóval ebben szerintem semmi misztikus nincs, de ne legyünk már alaptalanul féltékenyek a másikra, mert az visszaüt.
2021. júl. 22. 09:03
 6/15 anonim ***** válasza:
77%

Nem a vonzás törvénye miatt csal meg az, akinél folyton rettegsz a megcsalástól, hanem mert nem bízol benne, gyanúsítgatod, féltékenykedsz és ezzel elüldözöd. Rengeteg ilyenről hallottam, ahol az illető állította, hogy "jaj hát én bevonzottam". Be. Persze. A folyamatos hisztizéssel, számonkéréssel nyilván.

Nagyon egyszerűen működik ez az egész, nem kell ebbe semmi ilyen természetfeletti hülyeséget látni.

23L

2021. júl. 22. 09:31
 7/15 A kérdező kommentje:
peldakeppen, mindig almodoztam egy allasrol, amire versenyezni kellett, sokat nem tanultam, de sose gondoltam arra, hogy nekem nem sikerul, es ost meg van. Boldog kapcsolatban eltem, de ugy feltem, hogy elromlik mint a tobbi, hogy most el is romlott
2021. júl. 22. 09:39
 8/15 anonim ***** válasza:
23%
Az állás vagy azért jött össze, mert nagyon kitartóan próbálkoztál, vagy véletlen szerencse. A kapcsolatod azért romlott el, mert a félelmed miatt sokat hisztiztél. Pusztán gondolatokkal viszont nem lehet bevonzani semmit, értelmes ember nem hisz ilyesmiben.
2021. júl. 22. 09:50
 9/15 A kérdező kommentje:
s ha abba hagytam a hisztizest, akkor visszafordithato?
2021. júl. 22. 09:59
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

Én is olyan helyen dolgozok, ahová erre a pozícióra magasabb végzettséggel keresnek embert (konkrétan diploma elvárás van, én meg érettségivel vagyok itt), semmi ismeretségem nem volt, szimplán az interjún ügyesen bizonyítottam és felvettek. A kapcsolatod meg nyilván elcsesződik, ha nonstop kattogsz, hogy jaj elfog romlani. Senki nem akar egy paranoid hisztigéppel lenni, aki nem képes élvezni a napokat, mert a múltjától fél.

Nincs semmiféle vonzás törvénye, se felsőbb "erő", ami hozzád juttatja a dolgokat, kezdj el reálisan gondolkozni inkább.

#6 voltam

2021. júl. 22. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!