Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fél éve járunk kb. barátnőmmel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fél éve járunk kb. barátnőmmel, és egyre elégedetlenebbnek érzem magam, mert minél több ideje vagyunk együtt, annál jobban ismerem meg őt, egyidejűleg annál jobban kitűnik, hogy mennyire elmaradott az exemhez képest. Példák lenn. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Példák:

- Az exem általános tájékozottsága elég jó volt, a barátnőmé azonban pocsék. Ha felmerül bármi téma, ami túlmutat a mindennapi életen, akkor fogalma sincs semmiről. Így nem nagyon lehet jókat beszélgetni. Exemben nagyon jó volt, hogy hozzá tudott szólni a dolgokhoz, vagy épp jó kérdései voltak, ha nem tudott hozzászólni. És volt véleménye! Barátnőmnek semmiről sincs véleménye, amiről van, az meg hülyeségre van alapozva...

- Barátnőm az egyik legnaivabb ember, akit valaha ismertem... Néha a falba verném a fejem, annyira naiv. Exem ellentéte, mert ő kicsit sem volt az, sőt, sokszor még ő hívta fel az én figyelmemet dolgokra. És ezt szerettem benne, úgy éreztem tanulok tőle. Barátnőm meg csak leszívja az agyamat. Egy naiv emberrel nehéz, rosszba keveri magát, helyette kell gondolkodni, stb...

- Ami a külsőt illeti. Mondok egész konkrét esetet. Egyszer az én anyám vágta le exem haját, otthon. A fazon borzalmasra sikeredett, és mikor exem meglátta magát a tükörben, röhögőgörcsöt kapott. Azért így reagált, mert tudta, hogy jó nő, tudta, hogy egy rossz haj nem teszi tönkre, magabiztos volt, tudta, hogy a haj visszanő, stb. Jelenlegi barátnőm teljesen az ellentéte. Nem tudja, hogy jó nő, nulla az önbizalma, távol van attól, hogy magabiztos legyen. Ha bárki úgy elrontaná a haját, mint anyám az exemét, hát 2 hétig nem akarna emberek közé menni, az tuti... Nem röhögőgörcsöt kapna, nem látná a humoros oldalát, hanem zokogva a szobájába rohanna... Sajnos exem magabiztosságát már megszoktam, és nehéz most olyan barátnővel együtt lenni, akinek a lelkét folyton pátyolgatni kell...

Letisztázom, exem távolról sem volt tökéletes, megvoltak a maga hibái. És van, amiben a barátnőm lepipálja az exem. De ha az összképet nézem, a kapcsolat összességét, akkor sajnos teljesen egyértelmű, hogy exemhez képest, ezt fáj leírni, de a barátnőm egy nagy 0. Rettenetes, hogy ezt írom, de ezt érzem.

2021. jún. 13. 21:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha ennyire az exed az etalon, akkor maradj inkább egyedül.
2021. jún. 13. 22:47
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
Ez gyakran megesik azokkal akik olyan alapon keresnek a kapcsolatuk után, hogy "jajj csak nehogy olyan legyen, mint az exem". Egy dolog 100% ilyenkor. Bárki lesz, tuti nem lesz olyan, mint az exed. Egy valaki olyan, mint az exed, az pedig az exed. Részben ezért az exed.
2021. jún. 13. 23:00
 13/17 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen az amikor búfelejtő a következő, nem kiválasztott.
2021. jún. 13. 23:09
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

Ez megint kamu kérdés :D

Valaki szóljon már, hogyha végre valaki kiír ide egy "valós" kérdést.

2021. jún. 13. 23:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Exemmel azért lett vége, mert szakított velem, nem én voltam a szakító fél. Ezt csak azért írom, mert valaki arra tippelt kommentben, én szakítottam (nem én) mert nem viselte el, ha más volt a véleményem mint neki (elviselte. Te tipikusan annak az embernek tűnsz, aki a magabiztosságot és önbizalmat rossz tulajdonságként kezeli, és már rögtön belelátsz ilyesmit, hogy csak az jó, amit ő mond. Nem. Fogadd el, a magabiztos és önbizalommal telt ember a pozitív és egészséges ember. Aki nem ilyen, annak még van hova fejlődnie. Ezt azért írom le ilyen hosszan, mert mostanában sokszor látom, hogy ha valakinek van önbizalma, azt már beképzeltnek látják, pedig nem az. Ha meg valaki magabiztos, azt le akarják húzni a bizonytalan emberek a saját szintjükre, nehogy már ő ne legyen bizonytalan... Lehetne még ezt ragozni, pl. az a meglátásom, hogy ha valaki szereti önmagát, az meg már rögtön nárcisztikusnak van kikiáltva, főleg Magyarországon. Pedig szerintem az az egészséges, ha valaki szereti önmagát. Legyen tisztába a hibáival az ember, de azokkal együtt is fogadja el és szeresse, tisztelje önmagát mindenki! De ezt a hosszabb monológot már nem a kérdésemhez kapcsolódva írtam, csak mert mostanában sokszor megfigyeltem ezt, pl. abban a kommentben is.)
2021. jún. 14. 01:04
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

Nem az ex utani nyavalygast latom ebben, hanem bizonyitekat, hogy a ferfi nem allat. Nemcsak parosodni akar, igenis fontos a no szemelyisege, intelligenciaja is.

Szerintem keress tovabb.

2021. jún. 14. 01:27
 17/17 Noren1989 ***** válasza:
84%

De az új csajt végülis könnyű volt megszerezned, nem? Akàrhogy is bizonygatod, a jelenlegi egy pótlék, akit akaratodon kívül is csak zúzol.

Megoldàs: vagy kinövöd a mérickét, vagy gondolkodó ember módjàra elengeded.

2021. jún. 14. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!