Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos a pénz nálad?
Én szeretek odafigyelni rá és az a fő. Szeretnék előrébb jutni és odafigyelek ne vegyek feleslegesen dolgokat és ne pazaroljak.
Bnőm ennyire nem törődik vele, nem figyel h ésszerűen vásároljon vagy használjon dolgokat.
Pl: megveszi a konyhába a dolgokat és szépen a polcon v a hűtőben lejár a szavazossága és elhasznált belőlük 1et 2őt, de még ugyanúgy van több belőle kettőnkre. De egyszer használ belőle és nincs az h akkor másnap vlmi olyat csinálok amihez ugyanúgy kell h elfogyjon.
Meg van a sértődés ha szólok érte h minek kellett ennyi?
Összevásárol ha süt mindent mert egy évbe ha 3x süt, ( amúgy szeret sütni) és ott áll ,mert jóval többet vett mint a receptben írt.
Engem ezek zavarnak mert nem látom értelmét kettőnkre. Nem csak a helyet foglalja de minek más zsebét tömni?

Ahol tudom, megfogom a pénzt, hogy máshol meg nyugodtan megvehessem amit szeretnék.
Szóval a te példádnál maradva, annyit veszek meg, amit felhasználható időn belül fel is használok, kaját igyekszünk nem kidobni, amiből szeretjük az olcsóbb sajátmárkás cuccot abból azt vesszük...Ugyanakkor nyugodt szívvel rendelünk ha olyanunk van akár hetente többször is kaját, vagy ha olyanra vágyunk, akkor a drágább, minőségibb elektronikai cuccost.

Mikor nem volt penz, akkor valoban csak a penzre tudtam gondolni. Mert a hullamok osszecsaptak.
Miota van, nem erdekel. Vegiggondoltam, mennyi minden enyem lehetne, es mar nem kell. Az a tudat, hogy van, a figyelmem mas dolgokra iranyitotta.

Ahol én élek, ott az "előrejutás" nem a kajapénzen múlik sajnos. Pl. előbbrejutás lenne saját ingatlanban élni, de a fizetésünk és az ingatlanárak között annyira áthidalhatatlannak tűnik a szakadék, hogy ha pránát zabálnánk egész nap, akkor se jelentene kb. semmit a megtakarítás. Úgyhogy inkább rendesen eszünk, élvezzük, amink van.
A lejárati határidők meg nem stresszelnek. Tanulmányaimból tudom és a tapasztalataim is alátámasztják, hogy nem is kell nekik nagyobb jelentőséget tulajdonítani, nagyon bőven szabottak. A rövid - pár napos lejárati határidőket jobb szigorúan tartani (pl. vákuumcsomagolt nyershús), de ahogy nőnek a határidők, úgy nő a ráhagyási lehetőség is. Pl. egy 5 év múlva lejáró konzerv bőven jó lesz akár 8 év múlva is. Sok múlik a tároláson is. Na, nem a konzerv esetében, de pl. lisztnél, tésztánál, olajos magvaknál stb. Vagy ha a fent említett nyershúst azonnal betolod a mélyhűtőbe, akkor akár hónapokkal később is fogyasztható.
Ráadásul szeretünk úgy vásárolni/rendelni élelmiszert, hogy ne kelljen naponta mindenért külön boltba menni, különösen az elmúlt egy évben... Szóval az teljesen normális, hogy tartós élelmiszerből, alapanyagokból van otthon készleten, s ha pl. sütőporból már csak két tasak van, akkor vesszük a következő nagyobb tételt belőle. Ez sokszor megment minket, mert amikor gondolkodunk, hogy mi legyen ma a kaja és felmerül valami étel, akkor mindig ott a kérdés, hogy minden van-e hozzá itthon és mindannyiunknak könnyebb, ha van, így más ételt sem kell keresni meg a boltot sem kell beiktatni külön ezért.
Amúgy még tizenévesen csináltam egy olyan listát, hogy miből legyen otthon mindig tartalékban. Azóta pár tételben változott persze, mert már nem használjuk azokat az alapanyagokat, másokat meg igen, de én tapasztalataimból fakadóan nem is szívesen váltanék olyan életmódra, hogy minden hozzávalót a felhasználás előtti órában szerezzek be, szerintem jóval energiaigényesebb.
Ha azonban ezt Te ennyire a pénzhez kötöd, ráadásul a pénzzel való kapcsolatod annyira szigorú, hogy a vele kapcsolatos dolgok egzisztenciális félelmeket vagy bármilyen szorongást generálnak benned, akkor érdemes ezzel komolyabban foglalkozni valamilyen önismereti módszer keretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!