Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kapcsolatunk a végét járja, viszont nem akarom megbántani a párom családját. Mitévő legyek?
Sziasztok!
Adott egy kapcsolat, ami lassan 9 éve tart. Házasság lett belőle, viszont pár éve kiderült, hogy nem egészen egy irányba tartunk. Alapvető kérdésekben tér el a véleményünk, ezt most nem részletezem. Ha valaki kíváncsi rá, leírom. Lényeg, hogy nem tudunk dűlőre jutni, én már feladtam az egészet. Ez az állapot lassan egy éve tart.
Részemről rég véget vetettem volna az egésznek, ha a feleségem családjával nem lenne ilyen kiváló kapcsolatom. A szüleit szüleimként szeretem és tisztelem, papákat, mamákat, tesókat szintén. Sokkal jobban kijövök velük, mint pl. a saját anyámmal. Rengeteget segítenek nekünk, ezt természetesen igyekszem viszonozni is.
A lányukkal viszont nem bírom tovább egy fedél alatt. Az utóbbi egy évet is csak a miliő miatt viseltem el - illetve reménykedtem, hogy a kommunikációs kísérletek miatt majd valami pozitív-irányú változás áll be.
Nem így történt. Most pedig tépelődöm. Közben bekerült egy harmadik személy is a képbe, megcsalás viszont nem.
Kérjük egy párterapeuta segítségét? Ha a szakítás mellett döntök, hogy tudnám ezt a család irányába a legkíméletesebb, légtisztelettudóbb módon megtenni? Biztos furcsán hangzik, de anyósom, apósom nélkül el sem tudom képzelni az életem. Járt már közületek valaki hasonló cipőben?
Üdv nektek,
F / 35
Nem leszel rossz ember attól, ha belátod, hogy mégsem illetek össze, nem szabad ebbe belefeszülni, hogy azt képzeled , hogy majd utálni fognak amiatt, mert szakítasz (válsz). A többiek nem felelősek a boldogságodért, és senkitől nem elvárható, hogy alárendelje magát egy - többnyire- csak az ő fejében létező hiedelmnek.
Ha menthető, tegyetek érte. Ha nem, akkor ne húzzátok egymás idejét. Te az az ember leszel másvalaki párjaként is, akit megkedveltek: vélhetőleg nem amiatt bírnak téged, mert épp te vagy azzal a rokonukkal, hanem önmagad miatt.
Ha lesz neki más, majd őt is megismerik és ha érdemes rá, meg is kedvelik, ahogyan téged sem fog amiatt utálni, mert köztetek nem működött már. Ha megcsalod és kikészíted, akkor viszont okkal fújnak majd, bár ilyenről szó sincs nálatok, ezt értem.
9 évet ne dobj el párterapia nélkül. Nekünk bejött. Szintén 9 év után.
A kérdés az, hogy komoly dolgokban tér el az értékrendetek/céljaitok, vagy kevésbé komoly dolgokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!