Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, mi a szeretet ellentéte? A gyűlölet vagy a közömbösség?
szeretet-utálat
szerelem-gyűlölet
a szereteté a gyűlölet.
A szerelemé a közömbösség.
csak azért kérdezem, mert a párom azt mondta, hogy már nem szeret.
És hát ha nem szeret, akkor utál (vagy gyűlöl), de azt sem, hanem ilyen közömbös... És ezért gondoltam, hogy akkor a szeretet ellentéte a közömbösség.
Szakemberek szerint a közömbösség. Mert akkor már nincs semmiféle érzelem a másik iránt.
A gyűlölet érzelem! Méghozzá nem is akármekkora intenzitású. Amíg ez benne van a felekben, addig van remény pl. a kapcsolat helyrehozására. Ha kihúnyt, akkor megette a fene.
A gyűlölet a szeretetből fakad, csak egy elég rossz irányba hajt.
A közöny az ellentéte, hiszen pl:
közöny = nem érdekel, hogy mi van vele; szeretet/gyűlölet = érdekel, hogy mi van vele
Ez nagyon jó kérdés, és bevallom, elgondolkodtam rajta:)
A szeretet ellentéte a közömbösség, mivel: vagy szeretek valakit, vagy közömbös vagyok valaki iránt. (tehát vagy érdekel, vagy nem.)
A szerelemé is ugyanúgy lehet a közömbösség, hiszen vagy szerelmes vagyok valakibe, vagy nem. De az nem jelenti azt egyenes arányosságban, hogy gyűlölöm is, egyszerűen nem vagyok szerelmes.
A gyűlölet egy felfokozott intenzitású érzelem, mint a szerelem, tehát bizonyos esetekben, ezek ketten lehetnek ellentétek, helyzetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!