Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Úgy érzem hogy a párom csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem hogy a párom csak még jobban lehúz engem mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok a dolog lényege az hogy a párom sincs rendbe lelkileg meg sajnos én sem vagyok rendbe lelkileg. Fél éve mióta kijött a pánikbetegségem a kapcsolatunk még jobban megromlott és a párom a betegségemet okolja mindenért pedig ez nem teljesen így van. Azóta még idegbetegebb lett mióta pánikbeteg vagyok és egyszerűen nem tud engem megérteni hogy mibe vagyok és hogy nem direkt csinálom hogy beteg vagyok. Azt mondta már elfogyott neki a türelme meg hogy elege van a betegségemből. Még jobban lehúz csak engem hogy még véletlenül se tudjak meggyógyulni. Neki amúgy szociális fóbiája van utálja az embereket és hát nagyon lobbanékony természete van és idegbeteg. Szóval ezért nem is értem hogy miért ilyen velem szemben. Azt viszont észrevettem hogy egy önző alak csak azt nézi ami neki jó. Egyáltalán nem érdekli hogy mi van velem hogy vagyok mert ha érdekelné akkor támogatna nem pedig lehúzna még jobban. Úgy érzem mellette sose fogok meggyógyulni. Aki tudja mi az a pánikbetegség annak nem is kell elmagyarázzam. Ahelyett hogy támogatást kapnék a páromtól inkább csak bántást kapok. Neki van elege a betegségemből hát akkor én mit szóljak aki már több mint fél éve kínlódik??? Nem tudom meddig bírom még ezt tovább de úgy érzem jobb lenne nélküle mert ez így nem állapot :( Folyamatosan csak veszekedünk én meg még jobban kikészülök. Nem tehetek róla hogy pánikbeteg vagyok de hiába a párom ezt nem érti meg mivel ő nincs benne ebbe. Ja meg a másik az hogy mióta ez történt velem a szexuális életünk is megromlott egyszerűen nincs kedvem szexelni vele a szex az utolsó dolog amire gondolni tudok az én állapotomban és a páromnak ugye ez meg hiányzik és ezért veszekedik velem mert nincs szex. Nem ért meg engem hogy min megyek keresztül és ez nagyon fáj nekem. Ti mit tennétek a helyembe?
2021. febr. 22. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A döntés a tiéd.

Szenvedsz még és benne maradsz egy kilátástalan helyzetben/kapcsolatban és vársz és vársz ki tudja meddig , hátha javul a helyzet...

De így eltelhetnek hetek, hónapok évek is az életedből.

ha 60 éves elmúltál akkor azt mondanám, hogy várj de ha nem....

2021. febr. 22. 14:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
miert is vagytok meg egyutt..?
2021. febr. 22. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem lesz jobb akkor sem ha kigyógyulsz. Nekem is ilyen volt a párom + ő is pánikbeteg. Aztán nekem sikerült kigyógyulnom. Na, utána még rosszabb lett, mert neki nem tetszett hogy én ilyen jól vagyok és felszabadultam. Ezerrel próbált visszahúzni. Búcsút vettem tőle, pedig szerettem, de a mentális egészségemet nem áldozom fel más hülyeségnek az oltárán.

Sajnálom amúgy, de ne aggódj, van kiút. Én kineziológus segítségével intettem búcsút a másfél éven át tartó non-stop pániknak.

2021. febr. 22. 14:50
 4/9 A kérdező kommentje:
3 as az én párom nem pánikbeteg csak szorong nem szereti az embereket de én sem amúgy szóval nekem is van szociális fóbiám nem csak neki de én szenvedek nem ő. Pluszba még idegbeteg is el kell viselnem a stilusát is szóval nagyon nehéz. Az a baj hogy én meg társfüggő is vagyok ami szintén csak ront a helyzetemen.
2021. febr. 22. 14:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Neked is nehéz, neki is nehéz. És mivel mindkettőtöknek az, sokkal nehezebb a másik bajaira koncentrálnotok, türelmesnek és segítőkésznek maradnotok. Ahogy benned sincs most meg az elég erő ahhoz, hogy segíts megoldani a mentális problémáit, úgy neki sem megy megoldani a tiedet. Talán a legerősebb pillanataitokban sem tudnátok segíteni a másikon, mert lehet az eszközeitek is hiányoznak. A sikertelen próbálkozások pedig frusztrálhatják, lehúzhatják őt is, ahogy téged is lehúz, hogy ő "idegbeteg", és nem tud "normális lenni és segíteni".

Szerintem külső segítséggel kellene próbálkoznotok, akár szakember személyében, akár csak öngyógyító praktikák kipróbálásával, de a lényeg, hogy ne egymástól várjátok a gyógyítást, mert az most nem megy nektek egyik irányban sem. Próbáljátok azt megadni egymásnak, és elvárni egymástól, ami megy. Beszélgetést, puszit, ölelgetést, szeretetet a magatok nyelvén, közös programot, de ne azt, hogy képzetlenül megoldjon olyan lelki gondokat, ami még pszichológusnál is csak kemény munkával menne.

Ez kölcsönösen mindkettőtökre vonatkozik, nyilván ha megfogadnád ezt a tanácsot, akkor az első az legyen, hogy tolmácsolod felé ezt az elméletet, lehetőleg minél inkább objektíven.

Ha nagyon nem megy, akkor pedig szakítsatok. Az sem fogja önmagában megoldani a problémádat, utána ugyanúgy kezelned kell a pánikbetegségedet, szóval szerintem jobban jársz, ha először megpróbálod a szakítás előtt kezelni, de - én ezt kívülállóként nem tudhatom, - azt érzed, hogy fellélegeznél, és könnyebb lenne folytatni a munkát, ha nem lenne melletted, akkor szakítani kell.

2021. febr. 22. 15:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Figyelj ide, te úgy érzed társfüggő vagy...szóval ha ebbe a kapcsolatba benne maradsz, akkor onnantól kezdve ne panaszkodj.
2021. febr. 22. 15:33
 7/9 A kérdező kommentje:
6 os sajnos én nem csak úgy érzem hogy társfüggő vagyok hanem biztosra tudom hogy az vagyok sajna :( De valamilyen szinten a párom is mert nem tud elhagyni pedig ő is tudja hogy nem működik köztünk ez a kapcsolat. De nem szeret egyedül lenni ő sem ahogy én sem.
2021. febr. 22. 16:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó, de mi a terv? Ha már úgyis együtt szenvedtek, próbáljatok meg együtt nem szenvedni. Oké, hogy nem hagyod el, de akkor kapcsolaton belül változtass magadon.
2021. febr. 22. 16:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor itt a vége.

Majd lesz ami lesz.

10 évvel később....basszus az életemnek vége...mi a fassszért maradtam vele....most már ennyi idő után a kutyának sem fogok kelleni

felmegyek a gyakorikerdesek.hu-ra háátha írnak valamit....basszus megszűnt az oldal....waaaaaaaaaaaaa

2021. febr. 22. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!