Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Konfliktuskezelés mindenkivel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Konfliktuskezelés mindenkivel ugyanúgy működik?

Figyelt kérdés

Nekem volt, akivel jól működött, és volt, akivel nem. Min múlik?

És akkor ki tud jól konfliktust kezelni valójában?

Van, akinek mindenkivel megy? Vagy azon is múlik a másik mit hoz ki belőlünk?

2021. febr. 3. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkivel ugyanúgy. Hiába kezeled jól,ha a másiknak nem megy.

Nem hiszem,hogy van olyan akinek mindenkivel sikerül.

2021. febr. 3. 17:05
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Nekem exbarátommal nem ment, mert akármilyen konfliktusba kerültünk (akár kettőnk közt volt probléma, akár kívülálló dolog), 2 perc után ordítozott és csapkodott mindent. Én így nem tudok sajnos problémákat megoldani, ezért én idővel elkezdtem elnyomni magamban, hogy elkerüljem a kiabálást.

9 hónapig húztuk-vontuk, hála égnek vége lett.

Mostani párommal 3. éve vagyok együtt és kivétel nélkül minden problémát megtudtunk oldani higgadt kommunikációval. Leülünk, végig hallgatjuk egymást, megértjük egymást és kitalálunk egy megoldást, ami mindkettőnknek jó.

3 év alatt max akkor emelte fel a hangját, ha beverte a kislábujját vagy ha leforrázta a kezét. Ordítozással semmit nem lehet megoldani és szerintem nemhogy csökkenti, szítja még a feszültséget is.

Harmadik példa anyám, akivel szintén soha semmilyen konfliktust nem tudtunk megoldani, mert mindig elnyomott az "én vagyok az anyád, ha nem tetszik költözzél el" szöveggel. Ezzel gyakorlatilag belém nevelte azt, hogy normális dolog elnyomni egymást, évekig kellett pszichológushoz járnom, hogy ezt leküzdhessem.

22N

2021. febr. 3. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Van hogy az orditozás hatásos hogy pl ráeszméljen magára az illető.De általában el lehet mondani hogy nem sokat ér.
2021. febr. 3. 18:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legfontosabb szempont,hogy mit hoztok ki egymásból.

Ahogy a 2es is írta...

Hiába szeretné,ha a másik nem partner.

Mindegy hogy ordít vagy nem beszél a másik.Egyik sem vezet megoldásra.

A legfontosabb dolog,hogy egy probléma megbeszélése ne okozzon szorongást a másikban.

Van hogy nem alkalmas az időpont vagy egyik embernek,több idő kell átgondolni. Ez jelenti azt hogy ismered és türelmes vagy vele,adsz neki időt.(nyilván nem évekig)

Amikor eljut az egyik fél oda,hogy nem beszél,nem indokol,ott a másik egyedül tehetetlen.

2021. febr. 6. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ember és kapcsolat válogatja.

Volt olyan, hogy sima megbeszélés segített.

Volt olyan, hogy hangos vitát követő megnyugvás és egymás kiröhögése segített.

Volt olyan, hogy halk szóval értelmesen próbáltam és annyira nem értette, hogy belepörögtünk egy iszonyat hülye toxikus vitába.

2021. febr. 14. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Személyiségek függvénye, hogy kivel mi válik be.
2021. febr. 14. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom jól kezelem a konfliktusokat, viszont nekem se sikerül mindenkivel. Egyik nővel nagyon jóban voltunk, viszont amikor volt egy konfliktus, nagyon nehezen tudtuk megbeszélni, folyton olyan érzésem volt, mintha teljesen másról beszélnénk, nem értettem miért hoz szóba más dolgokat,nem tudtuk megérteni a másik álláspontját amire sajnos rá is ment a kapcsolat. Mással viszont konfliktusom sincs, annyira könnyen megértjük egymást.

Szerintem csak úgy működhet mindenkivel a konfliktuskezelés, ha behodolsz, vagy nem érdekel amit a másik mond, amit viszont nem gondolok legjobb módszernek.

2021. febr. 14. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!