Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet, hogy egyes emberek képesek a bántalmazójuk pártját védeni és mentegetni még akkor is, ha egyértelmű, hogy mi történt és esetleg adott is a lehetőség nekik elmenekülni?
Itt van például ez az eset:
Ez a marha képes volt össze-vissza hazudozni a segítségnek, hogy a bikát védje.
Enyhébb esetben velem is megtörtént ez, egy jó barátom hasonló kapcsolatban élt, pusztán barátként felajánlottam neki, hogy a rezsi ráeső részéért cserébe lakhat nálam, saját, külön nagy szobája lehetett volna (és amúgy sem volt az ajánlat félreérthető: azonos neműek vagyunk és heterók), ahonnan segítettem volna elindulni neki saját lábra állni: jobb állást találni, ha akar, idővel külön költözni, van egy jó szakember ismerősöm is, ezt is felajánlottam. Jó a közbiztonság, új város, portaszolgálat a lakásban, rendőrség az utcában, bárkit, aki egy erősebbet ver a lakásom ajtajára én már feljelenthetek és bőven érzékenyebbek rá, mint amennyivel elmismásolják a családon belüli erőszakot. Aztán egyik nap, mikor találkoztunk, elmondott minden szemétnek, aki csak irigy a kapcsolatára és szét akarja robbantani őket a kanjával és ne merjem neki ezt többé felhozni, mert nemhogy barátok nem leszünk, amiért én nem bírom az ő kis szerelmét, hanem még rám is küldi megveretni. Mondom mi a qrva anyád van? És komolyan gondolta...
Miért csinál valaki ilyet? Miért kell a retket menteni és hátbatámadni azt, aki segíteni akar? A bántalmazó kapcsolatban ragadást megértem valamilyen szinten, de ez nem az a szint.
Azért, mert
1, A hosszútávú bántalmazás megtöri a lelket és az akaratot.
2, Sok bántalmazó fenyegeti az áldozatát azzal, hogy megöli, ha szól bárkinek.
3, A bántalmazott tudja, hogy a bántalmazó nem csak a levegőbe beszél. Simán nyomorékká teheti, megölheti, a hatóságok nem foglalkoznak ilyesmivel érdemben (nem védik meg).
4, Stockholm-szindróma
A bántalmazó átmossa a bántalmazott agyát, aki szépen "megőrül" és elveszti a kapcsolatot a valósággal -> azt hiszi hogy a bántalmazója nem is bántalmazza.
A bántalmazó gyakran fenyegeti a bántalmazottat, ha az nyíltan ellenszegül neki. A fenyegetések a nemi erőszaktól, a gyilkosságon át, a megcsonkításig terjednek, de néha a szeretteket fenyegetik meg. És ha ez nem lenne elég, a bántalmazó gyakran meg is valósítja a fenyegetésben felvázoltakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!