Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy jutok idáig a kapcsolataimban?
Apámmal nem volt jó a viszonyom, hiába voltam jótanuló lány, nem jártam szórakozni, utált engem, pedig nagyon hasonlitottunk egymásra, lehet pont saját magát utálta bennem.
Három hosszabb kapcsolatom volt , az elsö egy házasság , 15 éves .
Mindhárom kapcsolatom eldurvult , csúnyán végzödött , minél innább akartam megfelelni, a pasik annál dühösebben követelöztek és minél kedvesebb voltam annál inkább gyulöltek!
A férjem ki akart semmizni teljesen, csupáncsak mert ö az en munkam letagadta, csak ö dolgozott meg a pénzért. Nagyon féltékeny volt, habár csak anyukámmal tartottam kapcsolatot, úgy kezelt mint egy útszélit.
Második kapcsolatom azt se engedte , hogy utcára kimenjek, alig tudtam megszabadulni , örjöngö örultté vált , pedig egyetemet végzett férfi volt.
Harmadik végül egy átlagos asztalos , akit azért választottam mert békés, halkszavú csendes pasi volt, türelmes
Mikor ” birtokon belül” érezte magát , kezdödött az orditozás, zsarolás, manipulálás, féltékenykedés
Soha nem adtam okot féltékenykedésre, nem járok sehova, nincsenek barátaim.
Mégis szekirozni, kinozni akar, rámfogja hogy nem anyámmal mert pasival sms ezek.
Azon gondolkodtam, hogy apám gyulölete lángol fel ezekben a pasikban, vagy mi lehet az oka ezen konfliktusos kapcsolatoknak?
Pont pedagógiát végeztem és pszichológiát és mégsem értem , hogy lehet eljutni ide , a lehetö legjobb szándék és becsületesség mellett?
Nem arról van szó, hogy rosszul választok mert mások is mutattak be pasit , minden lehetöseget megragadtam, hogy ne válasszak rosszul és bövitsem a köreim, random válasszak. Néha hagytam magam választani. De mind rosszul végzödött, gyulölettel, rendörsegi feljelentésekkel
"pedig egyetemet végzett férfi volt"
Te pedig állítólag ped+pszicho szakon végeztél, ha jól értem, mégis olyan helyesírással és fogalmazással írsz, mint egy kisebbségi, nyolc általánossal.
Ezt nem rosszindulatból írom, csak azért, mert nekem furcsa, hogy ilyen kérdést teszel fel, miután pont ilyesmiket tanultál - ez sajnos egy elég "alap" és sokat tárgyalt probléma a pszichológiában, hogy gyerekkori traumák és rossz szülő-gyerek viszony miatt az ember hajlamos rossz párkapcsolatokba belemenni felnőttként, gázos alakokat "bevonzani", ismételgetni ugyanazokat a "hibákat" (nem a te hibád, nincs szó hibáztatásról).
Anyam azt mondta, és egyetértek, hogy nem nekem való a társkeresés és ezennel fel is adom
Nem találtam lelki békét ezekben a kapcsolatokban
Lehet úgy értette a kérdező ezt a pszichológiát tanulást, hogy a pedagógián belül volt pár pszichológiás órája.
Ha simán pszichológiát tanult volna, akkor valszeg felismerné a mintáiból a borderline szindróma vonásokat, de ezt csak egy terapeuta tudná pontosan belőni, bármi lehet.
4: akkor bocs, mobilról én se szeretek hosszabb szövegeket írni.
Amúgy igen, pszichológia. Ha volt valami trauma vagy nehézség az életedben, tudat alatt folyamatosan azt próbálod megoldani. Emiatt "bevonzod" azokat a helyzeteket/személyeket, amelyek jelképezik vagy ismétlik a problémát. Amíg nem tudtad magadban rendezni a problémát, egészen addig ismétlődni fognak ezek a helyzetek. Szakember segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!