Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Rájöttünk, hogy nincsen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rájöttünk, hogy nincsen bennünk semmi közös. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A párom régebben (az első 2 évben) minden iránt érdeklődést mutatott, amiről csak beszéltem neki, hozzátette a maga véleményét is a témákról. Mióta eloszlott a rózsaszín köd bevallotta, hogy neki igazából a videójátékok a legfontosabbak, erről szeret úgy igazán beszélni és ezzel tölti ki az idejét. Van még néhány dolog, ami érdekli pl. animék nézése, sörözés, könnyű zenei koncertekre járás, darts stb., amiknek időnként eleget teszek, ill. amiknek egy kis része engem is érdekel. De a videojáték nem érdekel engem közel sem olyan szinten, hogy minden nap 4 + órákat játsszak vele vagy arról beszéljünk. De teljesen mindegy is, hogy videojáték vagy sem, eltitkolta, hogy nem érdekelték az én témáim annyira (csak szerelmes volt nagyon és én érdekeltem, ami most már szeretetté alakult át). Szerintetek mit lehet tenni? Én próbálok részt venni az ő hobbijaiban, de nem tudok és nem is akarok olyan mértékben, mint ami neki kielégítő lenne! (Mert szerintem az nem normális, nem akarok én is függő lenni.) Mondta, hogy gondolkozik rajta, hogy elmenjen pszichológushoz, mert ez már tényleg nem normális. Én magam már el is mentem. (Nemcsak ezért.)

Akkor ennek a kapcsolatnak vége? Amikor monologizál a játékokról, mindig azon kapom magam, hogy már az estivacsi receptjén vagy a munkámon gondolkozom, elkalandozom, még ha próbálok koncentrálni, figyelni, akkor is. És indőnként számonkéri tőlem, hogy nem jegyeztem meg a játékok címét, meg hogy miről szólnak!

Becsapva érzem magam. Próbálok adaptálódni hozzá bizonyos keretek között pl. amíg nem volt vírus mentünk sok olyan programra, ami őt érdekli pl. PlayIT, koncertek stb., de most csak a szobájában ülve gépezést élvezi. Próbáltam vele megbeszélni a dolgot, azóta kicsit normálisabban kezel engem, de félek, hogy nem lesz hosszú a hatás, pár hét és visszacsúszik, mint mindig... (A videojátékok mint időtöltéssel a bajaim: Arról nem is beszélve, hogy ezzel egyrészt tőlem veszi el a közös időt, másrészt magától a lehetőséget, hogy valami feladatával haladjon, harmadrészt rengeteg pénzt is költ erre a hobbijára.)

Van olyan pár, ahol egy férfi és egy nő között tényleg sok a közös pont? Mert oké, hogy intelligensek vagyok, megértjük egymást stbstb., de kikészít, hogy a konkrét érdeklődési köreink alig-alig metszik egymást.

2021. jan. 21. 00:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy ő játékfüggő, de neked letilt dolgokat, mert beszabályozza, mit nézz és hány órát. Meg számonkér rajtad dolgokat. Hát ez most kis dolgokban nyilvánul meg, később meg azon kapod magad, hogy számlát kell mutatnod mindenről amit vettél, meg ilyen finomságok. Irányít téged és magát mutatja áldozatnak, mert TE nem tartod számon az ő hóbortjait, meg neked kell elszámolnod mindennel, ő nem alkalmazkodik, ha igen, duzzogova. Én nem jósolok nektek nagy jövőt, de peszre a pszichológus nem árt sehogysem, lehet, csak félrekommunikáltok és nem értitek meg egymást.
2021. jan. 21. 11:46
 12/12 anonim ***** válasza:
31%
Jó magam is sokat játszok , de főként unalomból és ha nyitva lennének az italozó helyek akkor nem űzném ezt a káros szenvedélyt , inkább innék helyette..
2021. jan. 21. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!