Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Sok az elvárásom barátom felé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok az elvárásom barátom felé takarítást illetően? Ti mennyi házimunkát végeztek hétközben?

Figyelt kérdés

Letisztáznám, hogy én elég rendmániás / takarításmániás vagyok, anyámtól eltanult mintakép sajnos, egész gyerekkorom erről szólt, hogy még le se nyelhettük a falatot de már mosogatni kellett a tányérunkat.

Néha nem tudom eldönteni, hogy túl sokat várok el barátomtól emiatt, vagy sem.

Ketten élünk albérletben, két cicával. A macskák gondozását teljesen megosztjuk, ő is kiveszi a kakit, én is, ő is eteti őket, én is... a többivel van problémám.

Én heti 1x szeretek körbe porszívózni, ezt szinte mindig én csinálom, ő nem ennyire alapos. Ezen kívül én heti kb 2x kitakarítom a fürdőt (flóraszepttel átsikálom a wct 5perc, tükröt mosdót letörlöm 5perc). Ezt azért csinálom heti 2x mert ugye fogatmosunk, fésülködünk, pisi kaki mittudomén, koszolódnak. Zuhanykabint is néha kisúrolom, azt inkább 2 hetente.

Mosogatni felváltva szoktunk, bár nem is nagyon eszünk otthon, max hétvégén, de azt szó nélkül megcsinálja ha előző nap én csináltam.

Mosni-teregetni is felváltva szoktunk, ha már tele van a szennyes. Ez is magától eszébe szokott jutni néha.

Ami a problémám : ha én otthon vagyok mondjuk szabadnappal, kérdés nélkül megcsinálom, nekem evidens, hogy ilyenkor ez az én feladatom. Ilyenkor kb. 1 óra alatt az egész lakást kitakarítom.

Nos ő nem ilyen. Ma pl délutános műszakja van, 1 órakor kell elindulnia otthonról, fentvan 10 óta, zenét hallgat. Későn fog hazaérni, tehát ezen a héten is valószínűleg én fogok takarítani, mert én 5re haza érek és megcsinálom amíg ő hazaér 11re.

Jól esne, ha ilyenkor magától megcsinálna pár dolgot, mert mindketten ugyanúgy 8 órás műszakban dolgozunk, ezt is megkéne osztani. Ha megkérem bármit megtesz amúgy és néha látom, hogy 1-1 dolog eszébe jut, de közel sem házias annyira, mint én.

Sokat várnék el? Többet kéne mondanom neki és nem elvárnom, hogy magától tegye ezeket?

Hétvégén amúgy többnyire pihenünk, barátokhoz átmegyünk, főzünk.

Fél éve lakunk együtt, előtte otthon lakott, ahogy én is. 22 és 24 évesek vagyunk, 2 éve egy pár.

Köszi előre is mindenkinek

2021. jan. 12. 11:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne elvárd, hanem kérd. Ráadásul hajlamos is hogy igazodjon a te kényszereidhez.
2021. jan. 12. 13:16
 12/18 A kérdező kommentje:

#7es, én megoldani szeretném a problémát, nem bántani a páromat. Nem vagyunk egyformák ezt jól tudom, azt is tudom, hogy én már-már kényszeresen csinálom ezeket. Hidd el nekem sem volt felhőtlen a gyerekkorom amiatt, hogy minden nap féltem, mikor anyukám hazaér, hogy vajon mibe fog belekötni... mindig mindent megcsináltunk, sose köszönte meg, de ha valami kimaradt vagy rosszul csináltuk, lecseszett minket. Iszonyatos megfelelési kényszer van bennem emiatt ezzel kapcsolatban, amit valószínűleg most páromra akarok kivetíteni.

Tudom, hogy neki otthon sosem kellett semmit csinálnia, ettől még nem rossz ember. Két nagyon különböző családból jöttünk és ez most kiütközik az együttlakás során.

Én azt szeretném, ha tudnánk valami megoldást találni arra, hogy én se feszengjek de ő se érezze azt, amit én gyerekként. Nekem is engednem kell, próbálkozok, de szeretném valahogy őt is jobban bevonni a házimunkába és ehhez a listás módszert nagyon ovisnak érzem. Ha meg minden héten elkell neki mondanom, hogy mi a feladata, az meg olyan mintha egy gyerekem lenne, nem túl férfias szerintem ha ki kell osztanom neki a feladatait...

2021. jan. 12. 13:17
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

De értsd már meg,nem gondolatolvasó!

Férfi ember!

Adj neki férfias feladatokat,vásárlás,ilyenek.

Csak szajkózod a magad igazad,provokálsz.

Szerintem hagyd ott.

2021. jan. 12. 13:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Te most tanácsért jöttél, vagy önigazolásod? A megoldás adott, de te csak magadat mentegeted meg ismételgeted az egyébként igencsak ócska kifogásod.
2021. jan. 12. 13:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, nem gáz, ha ez a hobbid, de fogd már fel, hogy másnak nem.
2021. jan. 12. 13:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszéljetek.

De tényleg, beszéld meg vele.

Én is szeretem a rendet, szerintem nem sok amit csinálsz.

Beszéld meg vele.

2021. jan. 12. 15:40
 17/18 anonim ***** válasza:

IGEN! BESZÉLD MEG VELE mindazt, amit a #12 alatt írtál.

Én nem úgy veszem a viselkedésed, hogy dirigálni akarsz, de az övét sem, hogy lusta. Csak beszéljétek meg nyugodt hangnemben (akár egy pohár bor mellett), hogy ami most még csak noszogatásra működik, az legyen természetes MINDKETTŐTÖK részéről.

Ffi.

2021. jan. 12. 16:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Lehet, velem van a baj, de én nem értem, miért kellene ennél is jobban belevonni?

Mosogat, ruhát mos ha úgy van, kiveszi a részét.

Én megértem, hogy olyan háttérből jöttél, én nekem meg olyan volt a gyerekkorom, hogy az anyámat nem zavarta ha a retek meg mocsok megeszi a házat, az ágya mögé dobálta a szemetet, stb., mégis kollégiumban takarítok.

Az otthonról hozott szokások megváltoztathatóak. Ráadásul a te pasid takarít, tehát igenis segít neked, sőt, FELAJÁNLOTTA, hogy akkor írj listát, tehát igyekszik a kedvedre tenni.

Nem gondolatolvasó, mint ahogy írták előttem, a pasik máshogy működnek, mint a nők. Meg különben is, a kommunikáció minden alapja.

A szabadnapját meg szerintem természetes, hogy pihenéssel tölti, mindenki más kaliberű, van aki egész nap pörög, van akinek több pihi kell. Reggel 10-kor én sem állnék neki wc-t sikálni meg tükröt.

Azok alapján, amiket más pasikról hallok a barátnőimtől, szerintem a tied eléggé kiveszi a részét.

2021. jan. 12. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!