Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék a páromért?

Figyelt kérdés

Párom (25F) jelenleg sajnos nem dolgozik, 4. hónapja nem talál állást. Ezze alapvetően nincs oly nagy probléma, viszont a megtakarításait gyorsan elkezdte felélni. Ami a legzavaróbb számomra, hogy havonta 50 ezret költ cigire... rengeteg. Napi egy doboz + néha 1-2 energiaital is. Sokszor úgy látom, hogy jelenleg ez okozza a legnagyobb örömöt az életében a kilátástalan munkakeresés miatt. Sajnálom őt és próbálom motiválni, hogy ne legyen maga alatt, hiszen fiatal és előtte még az élet, de annyira rombolja magát... rengeteg az a cigaretta mennyiség és azok a káros, drága löttyök... :( :( :(

Tudom, ha magától nem látja be, akkor nem lesz jobb. Valaki volt már hasonló cipőben?

Én nem dohányzom, 23N.

2020. dec. 8. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy ilyen rövid kapcsolatom, annyi különbséggel, hogy a pasi dolgozott, viszont a fizetését két hét alatt elverte, cigi, energiaital, csak ő még mellette fizu után egy két bulit is beiktatott. Napi egy doboz cigi elment, meg kettő három energiaital, abból is hell, vagy valami drágább. Én nem cigizek, nem verem el a pénzt, van és volt is tartalékom, de mikor vele voltam és ő elverte a pénzét már, akkor engem próbált lehúzni, hogy vegyek neki cigit, kaját, energiaitalt, ebből nem kértem, szakítottam. Azóta már férjnél vagyok, aki nem cigizik, nem bulizik/iszik, nem veri el a pénzt felesleges dolgokra, így már van közös saját házunk, mindkettőnknek volt megtakarítása, és a kislányunknak is meg tudjuk venni, amire szüksége van.

29 N

2020. dec. 8. 13:47
 2/3 anonim ***** válasza:
62%
En eleve kizarom a dohanyosokat, mert fuggok, azzal pedig sosem fogsz tudni se versenyezni, se gyozni. A cigeretta egese nyoman 4000 kulonbozo kemiai vegyulet keletkezik, amit jol lesziv a tudejere. Szerinted az ilyen ember mennyire figyel a sajt es kornyezete egeszsegere? A legigenytelenebb emberi szokas ez. Mondom ugy, hogy fiatalon meg en is dohanyoztam, de aztan felnottem es 18 evesen abbahagytam.
2020. dec. 8. 13:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez nehéz időszak, de végső soron neki kell megküzdenie ezzel. Te annyit tehetsz, hogy bíztatod és mellette állsz. Ugyanakkor 4 hónap már nem kevés idő, ennyi ideig nem lehet nyalogatni a sebeket és sajnálnia magát az embernek. Ha semmilyen munka nem jön össze, akkor be kell rendezkedni hosszabb távra egy ilyen bevétel nélküli időszakra és akkor bizony a luxus költségeket csökkenteni kell. És akkor az egészségre gyakorolt hatásokról most nem is beszélek. Az a baj, hogy ezeket neki kell belátnia és neki kell akarnia változni, akkor fogsz tudni segíteni. Amíg nem akarja magától, addig te se tudsz semmit tenni. Az meg rajtad áll már, hogy meddig vagy tart a türelmed.
2020. dec. 8. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!