Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak a barátommal? Nagyon elkényeztetik a szülei.
Már komolyan nem tudom, hogy mit csináljak...
26 éves, amit eddig letett az asztalra, az egy angol-történelem szakos tanári diploma. Több, mint 2 éve lediplomázott, de azóta nem csinál semmit. Csak bulizik és pihen. Neki ez így jó, azt mondja. Persze, mert kap X összeget a számlájára a szüleitől, a csekkeket/lakással járó dolgokat kifizetik neki. Emellett saját lakása van, amit a szüleitől kapott.
Nem irigy, vagy féltékeny vagyok, csak ez már lassan tényleg kétségbeejtő. 21 éves vagyok, nem akarok még gyerekeket, de azért majd 7-8 éven belül szeretnék. De nem úgy, hogy anyukáék majd akkor pár százezerrel többet utalnak havonta és kész...
Ha próbálok erről beszélni a barátommal, az a válasza, hogy élvezi ezt az életet és nem akar változtatni.
Ma is ezen vesztünk össze, hogy mondtam, hogy nekem lassan kezdődik a vizsgaidőszak, szóval kevesebbszer érek majd rá, többet kell tanulnom és erre az volt a válasza, hogy "miért, vizsgaidőszakban nem kell csinálni semmit." Azt mondta, hogy a vizsgaidőszakok olyanok voltak neki, mintha nyári szünetek lettek volna, mert nem kellett bejárni órákra, csak vizsgázni. Az igaz, hogy nagyon okos, mert szinte nulla tanulással szerzett diplomát. Igaz, hogy kettes-hármas jegyei voltak többnyire, de nagyon intelligens, hatalmas műveltséggel rendelkezik.
A kérdes az,hogy érdekel e valóban,vagy megelégszel azzal,hogy a barátod egy lusta dög,mihaszna,ki kell dobni,fel kell négyelni stb.
A forráshoz kell eljutni.
A szülökig.
Mit,miért-re a válaszokat keresni.
Ha ez megvan,akkor megérted az okokat.
És talán a megoldást is tisztábban látod.
Nekem nincs bajom ezzel, kettessel is kiadják a diplomát.. Az se zavarna, hogy nem akar dolgozni, van pénze és nem bűnöző, elvagyunk, jó kapcsolat.
Ami zavarna, hogy nem tervez (se velem, se magától)jövőt, ilyen emberre nem lehet építeni. Konkrétan megmondta, hogy neki ez így jó, elbulizgat, azt hiszed akar 7 év múlva családot?? Azt hiszed veled tervez jövőt? Együtt laktok? Van közös megtakarításotok? Közös kiadások? Lehet okos, de ambíció kell, kitartás, mmunkabírás, pusztán észre nem szabad megállapodni.. Nem megbízható és fix a pasi, ne tervezz vele közös jövőt, hanem élvezd a jelent. Pont, ahogy ő is megmondta neked, ő most csak bulizgat. Ha úgy érzed érzelmileg nem bírod, hogy nem akar veled közös jövőt építeni, akkor szakíts!
Én is estem már bele a hibádba, a szerelem önmagában nem elég egy közös jövő felépítéséhez.. hiába okos, hiába művelt, hiába van pénze, nem kitartó, nem megbízható(türelmetlen is?), nem küzd a kettőtök jövőjéért. Ilyen emberrel nem lehet tervezni, 26 éves férfi, aki még fiúnak képzeli magát, te meg 21 éves lány vagy, aki nőnek gondolja magát.
Annyira tipikus, pedig csak 5 év a különbség, nem is 10.
Ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Ha kevésbé szerencsés helyzetben lenne ezzel a mentalitással, eszedbe sem jutott volna vele kezdeni, mert havi 5000ftot elbulizni nem olyan menő, mint 50et.
De, neki van, mert neki adják!
Ha nem adnák neki, csak minimumom tengene, akkor lenne a szüleinek!
Onnantól, hogy neki adják, a lakás a nevén van, a pénz a nevén van, onnantól az az övé(az máskérdés, hogy szerezte, de az övé!), onnantól neki van pénze!
26 éves, a szülei nem elkényeztetik, hanem támogatják, ne mentsd fel a barátod, ha lenne esze számlára rakná és tartogatná, vagy befektetné. Ez az életvitel egy az egyben a saját akarata, a saját hibája(már akinek ez hiba, szerintem az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!