Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váltanátok külön kasszára házasságon belül, ha nem ugyanúgy gondolkodtok a pénzügyekről?
A férjemmel közel 10 éve vagyunk együtt, sajnos a házasságunk tulajdonképpeni egyetlen, de örökösen visszatérő problémája a pénz.
Én szegény családból jövök, ezért spórolós vagyok, ő viszont nem igazán tudott sosem előre gondolodni és tervezni anyagilag, nem tanulta otthon, mellettem tanult meg "spórolni".
Sok-sok évet dolgoztunk, és sikerült saját otthonhoz jutnunk, lényegèben azért, mert én nem engedtem, hogy egyből felmondjon a neki nem tetsző munkahelyeken, így azért idővel sikerült egy-egy helyen feljebb lépnie és több pènzt keresnie, valamint igyekeztem visszafogni az eszetlen költekezést. Èn többet keresek amúgy, mint ő, mert jobb a vègzrettségem és a munkát sem vàltogatom folyton.
A lényeg, hogy most babàt várunk és a férjem megint kitalálta, így a vàlság közepén, hogy a biztos melóhelyét lecseréli valami bizonytalanra. Sajna csak érettségije van, tényleg nem a legjobb munkákat kapja, de azt gondolom, ezt el kell fogadnia, ha nem akar tovabbtanulni. Vállalkozáson is gondolkodtunk régóta, van rá pénz gyűjtve, de most elhalasztottuk az ötletet a gazdasagi helyzet miatt.
A lényeg, hogy jól összevesztünk, hiszen én nem örülök, hogy mrgint elkezdi a munkahelyváltogatást kisbaba mellett, miközben az én bevételem is nagyon lecsökken, szerinte meg nekem a legfontosabb a pénz, nem számít, ha beledöglik, úgy utálja a munkáját.
Ez nyilván nem igaz, de kettőnk közül pont ő az, aki kikészülne, ha nem költhetne minden hónapban valami feleslegesre. Én belefàradtam már az állandó vitába, azt mondtam, csináljon, amit akar, de szeretnék ezentúl külön kasszán lenni, mert nekem fontos, hogy tudjak továbbra is félrerakni.
Csak úgy érzem, ez már olyan hatalmas visszalépés a kapcsolatunkban, mintha a válás küszöbén állnánk...
Én is olyasmit akartam írni, mint egy előző. Ő szórja a pénzt, te kuporgatsz. Majd az összekuporgatott pénzedet a közös dolgaitokra költöd, költitek. Újabb problémaforrás lesz csak, hogy te viszed előre az életeteket egyedül, ő meg él a világba.
Vagy igen, a felelőtlensége miatt munkanélküli lesz, és te tartod el.
Az jó megoldás, hogy mindent bele a közösbe, és egy bizonyos összeg mindkettőtöknek költőpénznek. De ettől még nem oldódik meg a felelőtlen munkahelyváltogatása.
De persze ismerek olyanokat, akiknél tökéletesen működik a külön kassza, gyerek mellett is. Ehhez már magadat kell ismerned, mennyire okozna problémát az első verzió amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!