Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom féltékeny a barátnőimre, mitévő legyek?
Figyelt kérdés
Kis háttérinfó: Párommal 1 éve vagyunk együtt, a három lánnyal 15 éve barátnők vagyunk, együtt nőttünk fel, jóban-rosszban kitartottunk egymás mellett, ezen a ponton már családtagnak tekintjük egymást. A páromat zavarja, hogy velük intimebb a kapcsolatom (olyan értelemben, hogy velük több mindent meg tudok osztani), és nem is igazán kíváncsi rájuk, a társasági összejövetelekre is úgy kell elrángatni, pedig elég barátságos közeg szokott lenni, nem arról van szó, hogy bárki is ellenséges lenne vele. Amikor kettesben vagyunk, akkor nem szoktak gondok lenni, de engem zavar, hogy a családommal és a barátaimmal nem jön ki túl jól, mert nélkülük nem tudom elképzelni a jövőmet, és hosszútávon így nem fog működni a kapcsolat. Más is járt már így? Nem tudom mitévő legyek, mert emiatt nem szeretnék szakítani, hiszen szeretem őt, de nagyon zavar ez a helyzet, főleg mert sokat veszekszünk emiatt mostanában.
#9 Igen, pontosan így vagyok vele én is, szépen megfogalmaztad!:) Ezek a beszélgetések kellenek, mert vannak dolgok, amiket csak barátokkal lehet megosztani, vagy amiket velük jobban meg lehet osztani, és amiket piszok jól esik kibeszélni magadból. És egy párkapcsolat tényleg máshogy intim, mint egy barátság, de azért 1-2-3 év egyáltalán nem elég ahhoz, hogy elérje egy gyerekkori barátság mélységét.
És egyébként engem egyáltalán nem lenne gond az sem, ha a párom heti 2-3-szor találkozna a barátaival, ha ez kell a lelki egészségéhez, akkor miért zavarna? Szívesen mennék vele én is, de az sem fájna, ha nélkülem szeretne menni, mert lehet hogy velem van a baj, de egyáltalán nem lennék féltékeny amiatt, hogy egyes dolgokat jobban meg tud beszélni a barátaival, mint velem.
2020. okt. 10. 15:04
12/13 A kérdező kommentje:
*nekem
2020. okt. 10. 15:05
13/13 anonim válasza:
Egy idő után fontosabb kell legyen a szerelmed, mint a barátaid, intimebb,, meghittebb kapcsolatod kell hogy legyen vele. Ha 1 év után vannak olyan élményeid amit nem tudsz/ mersz megosztani, azzal akit elvileg szeretsz akkoraz nem jó jel a jövőre nézve. Egy normális hosszabb párkapcsolat titka, hogy magatokat helyezed az első helyre a család és a barátok, hátrébb szorulnak, mivel elvileg egy új családot fogtok alapítani a jövőben (ha nem nem is értem miért van együtt az aki nem tervez közösen megöregedni). Az ilyen kapcsolatok sokszor végződnek mérgező anyós vagy baráti kapcsolatok oltárán, mert soha nem ti lesztek a legfontosabbak, hanem a barátnők a szülők, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!