Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek hogy túl tudjam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek hogy túl tudjam ezen tenni magam?

Figyelt kérdés
2 hónapja jöttünk össze a barátommal. Most ismerjük meg a másikat és szinte minden egyes nap együtt vagyunk. Nagyon szeretem őt, ő az első olyan barátom aki annyira figyel rám és törödik velem. Lehet hülyeség, ha látom, hogy ő is szeret engem és figyelmes velem, akkor még is hogyan vagyok féltékeny?.. Ő is van hogy féltékeny, de hamar túl teszi magát rajta, nincs nagy jelentősége... De én nem tudom, folyton az az érzés van bennem, hogy más sokkal csinosabb és lehet jobban megérdemelné őt... Nincsenek titkaink egymás elött a telefonját is simán rám bízza még a kódját is tudom. Még is fáj, hogy 2 exéről is voltak közös képek a telefonjában és még üzenetek is. Amik még több mint fél éve vagy 1 éve írodtak.. Nem tudtam eldönteni fontos volt e még neki azért tartotta meg vagy szimplán elfelejtette... Azóta már kitörölte, mert sajnos nem tudom leplezni a fájdalmamat, volt hogy sírtam elötte és elmondtam mi bánt hogy fájt látni ezt. Mindig azzal vigasztal, hogy ez rég volt és tudom e, hogy szeret. A másik meg az, nagyon sok lány ismeröse van facebookon és instagrammon és ha lát egy képet egy szép lányról folyton megnyalja a száját és mond valamit (hogy szexi vagy szép) oké, persze tarthat szépnek más lányokat, de elöttem csinálja és nagyon fáj. Nem szeretném ezt érezni nem akarom ezzel elrontani ezt a kapcsolatot :( hogyan tudnék megerősödni?

2020. aug. 13. 09:31
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)! Igen van problémám az önbizalommal, de igyekszem leküzdeni meg tenni ellene. :)
2020. aug. 14. 10:31
 12/13 Yoda m. ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Lehet, hogy talán meglep majd a válaszom, de elárulhatom, hogy több ezer éves bölcsek tanítását olvasgatva, de valamennyire követve is útjukat... személyes tapasztalataim alapján az egyetlen dolog, amit mondhatok Néked, amit legelőször is rendezned kéne magaddal:

- Fogadd el ezt az állapotodat, amiben MOST éppen vagy!

Ez alatt azt értem, hogy beletörődsz a jelenlegi féltékenységed tényébe, a kisajátítási vágyad indulatába, s minden ehhez kapcsolódó érzelembe, ami téged JELENLEG körül övez. Tehát NE ÁLLJ neki ellent. Ne küzd az érzéssel, ne hadakozz a mentális "jó" közérzeted érdekében. Vagyis... NE TÉGY SEMMIT.

Látod... amit nagybetűvel írtam, az nem véletlen. Azt jelenti, hogy MOST VAGY EBBEN az ÁLLAPOTODBAN. Ami azt is jelenti, hogy NEM ÖRÖKKÉ... Mint ahogyan előtte nem voltál év-tizedekig (féltékeny), s utána sem leszel...

A boldogtalansághoz vezető egyenes út az MINDIG a jövőtől, jövőbeni események nem kívánatos, tehát "rosszra" fordulásának FÉLELMÉBŐL adódnak. Amire persze esély, az mindig van valamennyi. Hiszen valószínűségek azok vannak.

Te félsz attól, hogy esetleg elhagyhat a barátod, egyúttal elhagyhat a szerencséd... és meg vagy róla győződve, hogy ez a mentális érzés, a FÉLELEM, az jogos félelem, mert el sem tudod képzelni azt, hogy ha netán elhagyna... akkor valaha is találnál még egy ugyanilyen szerető társat, mint Ő. Igaz?

Azonban... gondolj csak bele, kicsit mélyebben. Ha esetleg, netán elhagyna (amitől félsz)... nos, akkor talán nem is Ő az az ember, aki megérdemel Téged. És akkor nem lehetséges(?), hogy Te sem Őt érdemled meg... hiszen elhagy téged!

Vagy azt állítod, hogy az az ember a legjobb TÁRS számodra, aki esetleg azt fontolgatja, hogy elhagyjon téged? Esetleg el is hagy?

/Megjegyzés: Azon társat, aki túl érzékeny, túl féltékeny, túl hisztis... nos azokat általában el is szokták hagyni. Mert hosszú távon iszonyatosan demoralizáló hatású tud lenni a kapcsolatra./

Ha viszont... legbelül mégis ezt érzed... és meg vagy győződve arról, hogy ez így van, nos akkor azt kell, hogy mondjam... Önmagadon kell dolgoznod, s NEKED van még mit változnod, fejlődnöd, hogy elérkezz az Ő mentális szintjének közelébe. Hogy aztán, ahogyan mondják is: - Egy húron pendüljetek! - (Ez lenne a rövidtávú cél, ha egyenrangú kapcsolatra törekszel.)

Hááát, ez esetben Tedd azt.

De... semmiképpen NE FÉLJ. Vagyis NE FÉLTSD MAGAD! Mert Te is tapasztaltad már biztosan, hogy a félelem mindig vonzza a tárgyát.

Egyébként pedig utolsónak írt problémádban ott a válasz: - Az önbizalom hiánya ellen SEM küzdeni kell, hogy legyőzd... hanem elfogadni. (Ami a jelen pillanatban van) Ha küzdesz ellene, csak megerősödik. Ha magadhoz öleled, akkor elgyengül... És akkor, onnan lehet felfelé építkezni... erősödni.

Hallottad-e már e mondást? - Minden másképp van! -

Az ERŐ legyen Veled!

2020. aug. 14. 14:50
 13/13 A kérdező kommentje:
Úristen! Nagyon szépen köszönöm a választ nagyon el gondolkodtató. :)
2020. aug. 14. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!