Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljem a párom alkoholhoz való viszonyát?
El szokott járni kollegákkal és néhány közelebbi haverral is inni. Ha normális kollegákkal megy, akkor nem fogy túl sok, mindenki megy haza a családjához. Ha haverokkal megy, másnap vagy még aznap hányik, rosszul van. Ilyenkor állítása alapján “ő nem úgy tervezte”.
Én valahogy sosem toleráltam, ha valaki ennyire szétcsapja magát. Mivel pánikbeteg vagyok, ezért már az estéje kezdete előtt rám rám jönnek kisebb rohamok, majd az egész éjszakát végigpánikolom és másnap sem tudok a munkámra koncentrálni. Számtalanszor kértem, hogy legalább ne annyit igyon vagy okosan keverje ... hasztalan.
Valószínűleg velem van a baj, hogy ezt rosszul reagálom le, szeretnék rajta változtatni, de magamtól nem tudok.
Hiába gondolok arra, hogy az ő élete, ő problémája, ő szenved másnap... míg barátnők kinevetik a párjukat ilyen esetben, nekem ez nem segít.
Kicsit hosszú lett, bocsánat.
Jöhetnek a tanácsok :)
*Ha haverokkal megy, másnap vagy még aznap hányik, rosszul van. Ilyenkor állítása alapján “ő nem úgy tervezte”.
Ezekre a megsürűsödő napokra gondolok. Ugyanis az ilyen mértéktelenségből egyenes út van az alkoholizmusig. Ami nem játék. Kiöntögetni akkor tedd, ha lelkileg erősebb vagy mint a fazon, mert ez egy harc, ami pár hónapba beletelik mire eredménye van, és elég nehéz is-csak az erősek bírják ki a végéig-már mint nőknél az erősebbek. Mert az ilyen férfiak gyengék lelkileg és simán össze tudod roppantani, ha nagyon akarod.
"Valószínűleg velem van a baj"
Hát persze. Ő issza betegre magát, de veled van a baj.
Nekem is volt egy ivós barátom. 10 sőr volt az alap/nap. Évekig majd jött a műbor..
Fetrengett a hányadékában! Rá kellett jönnöm, hogy ő ilyen és nem fog megváltozni. Nem felejtem el azt a napot amikor összeverekedtünk és onnan már nem volt visszaút..
Talpra álltam és megnyugtatlak egy nem piálós férfi vár rád valahol!
Döntsd el, hogy ez kell vagy a boldogság?!
Gyerekként történt néhány eset, hogy alkohol befolyásoltságra alatt álló felnőtt bántalmazott (nem szexuálisan), vagy csúnyán beszélt velem, vagy éppen pár lépésre állva tőlem köszöntötte viszont az elfogyasztott italokat. Ez olyan mélyen égett az agyamba, hogy emiatt nehéz elfogadni ha valaki annyira lerészegedik, hogy így jön haza.
Normális, családos társasággal, mint írtam is, normálisan jön haza, 1-3 sör, tök oké, belefér, mindenkinek kijár a kikapcsolás, még otthonról is. A probléma azzal van, ha haveri társasággal megy el akik még 25-30 év között vannak, nagytöbbségében szinglik és senki nem kontrollálja őket. Mondhatni számukra aktuális életcél minnél több pohár fenekére nézni és minnél több csajt felpróbálni.
De a fentebb leírtak miatt gondolom, hogy velem van a probléma, hogy ezt nem tudom elfogadni, és hogy ha valakinek volt hasonló problémája, hogyan kezeli, hogy lépett túl rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!