Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Itthonról dolgozom, és a férjem folyton azzal jön, hogy én csak egész nap itthon vagyok, miért nem csináltam meg ezt/azt/amazt. Mit tennétek?
Nem kell annyit dolgoznom, mint neki, és nem is kell minden nap órára kelnem. Kevesebbet is keresek, de külön kasszán vagyunk, ennek nem kellene gondot jelentenie.
Azt hiszi, hogy én egész nap semmit nem csinálok, és folyton cseszeget, hogy tanuljak valamit, vagy csináljak valami hasznosat. Szerintem azt is elvárná, hogy mivel én itthon vagyok egész nap, csináljam meg a házimunka őrá eső részét is. Pedig én dolgozom, csak ehhez nem kell elmennem egy munkahelyre. De a saját szabadidőmet hadd osszam már én be, jó lenne ha nem piszkálna megállás nélkül.
Szerintetek mit mondjak, amikor legközelebb kötekedik?
3: De nem fogja, mert ő ilyen ember, amilyennek érzékeled. Nem rajtad múlik, ő ilyen! Le akar uralni, megalázni. Nem jóban lenni akar, nem szeretni akar, legyőzni akar. Mentális zavar, vannak ilyen lények.
Tőle nem fogod megkapni, amire vágysz, mert nincsen meg benne.
Szerintem:
Vaxold ki a lakást a lehető legfeltűnőbben. Ha a változást nem veszi észre, nem értékeli, akkor a hét végén lehet elővenni, hogy te a héten mit tettél, és ő ezt nem vette észre, nem értékelte, így innentől kezdve a WC-takarítása az övé. A nyomatékosság kedvéért odaadni neki a súrolókefét:).
Az alábbiakat úgy írom, hogy én is itthonról dolgozom sok éve.
Egyrészt, a férjed egy maradi, ostoba paraszt, akinek csak az a munka, ha bejársz valahova. Az gondolom mindegy, ha ott nem csinálsz semmit, de el kell otthonról menni, mert milyen már a kanapén dögölve dolgozni.
Másrészt, te magad írod, hogy nem dolgozol annyit, mint ő, és ugye bejárás sincs. Ergo több időt töltesz otthon, jobban ráérsz, ezért azt gondolom, nem esne le a gyűrű az ujjadról, ha picit több házimunkát vállalnál.
Én pl. nagyjából 3-5 órát dolgozom egy nap, és hiába keresek így is jobban a férjemnél, gáznak érezném, ha otthagynám neki pl. a mosogatnivalót, hogy álljon neki 8-9 óra meló+utazás után, mert ma ő a soros, mikor én rohadtul ráértem volna megcsinálni. És nem, nem vagyok egy szolgalelkű nő, volt ez fordítva is, hogy ő volt sokat otthon, én meg nem, engem is tiszta lakás és vacsora várt, nem hagyta ott a felét elvből, ha egyszer bőven volt ideje rá.
Az a baj nálatok is, mint sok párnál, hogy mindkettőtöknek fontosabb az egója, mint az, hogy párként működjetek és kölcsönösen segítsetek egymásnak.
Miket csinálsz szabadidőben? Tèny, hogy a szabadidőd persze neked kell beosztanod, de az sem megvetendő, ha kicsit meghallgatod az ő álláspontját, vèlemènyèt ezzel kapcsolatban.
Mert ő azt látja, hogy kevesebb a munkával eltöltött időd, plusz a bejárásra se megy el időd (van akinek az is plusz 1-2 óra, plusz kèszülődès), emellett a házimunkát is megosztják. Szóval relatíve tök sok szabadidőd van, mègsem lát semmi hasznosat azon túl, hogy a házimunka rád eső rèszèt elvègzed. Szóval hogy hasznosabban is kihasználhatnád, hogy ilyen jó helyzetben vagy.
Ez a házasság alatti külön kasszát meg elèg röhelyesnek èrzem. Valahogy ti nagyon nem vagytok egy hullámhosszon, vagy nem tudom, nincs meg az az igazán bensősèges kapcsolat, együttműködès, ami kellene.
" #12 válasza:
Szerintem:
Vaxold ki a lakást a lehető legfeltűnőbben. Ha a változást nem veszi észre, nem értékeli, akkor a hét végén lehet elővenni, hogy te a héten mit tettél, és ő ezt nem vette észre, nem értékelte, így innentől kezdve a WC-takarítása az övé. A nyomatékosság kedvéért odaadni neki a súrolókefét:)."
Szoktam ilyet, hogy valamit feltűnően kiragyogtatok. Ha nem veszi észre és megemlítem, hogy milyen szorgalmas voltam, a válasza az szokott rá lenni, hogy "Nagyon helyes".
#16 köszi az érdeklődést
Semmi különös. Néha nagyon cuki, olyankor imádom, néha meg cseszeget mert mindennel elégedetlen.
Amikor átveszek tőle valamilyen munkát, 1 percig örül neki, megköszöni, fél órával később már megint elégedetlen, hogy nem segítettem eleget.
Még mindig keresem a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!