Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most vajon éretlen a srác...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most vajon éretlen a srác vagy csak még össze kell csiszolódnunk?

Figyelt kérdés

22 évesek vagyunk mindketten. Nekem volt egy 5 éves hosszú párkapcsolatom, nemrég lett vége. Neki egy barátnője volt, kb 1 évet jártak.

Az elején nagyon határozottnak, "tökösnek" tűnt. Egy helyen dolgozunk, mindig hívott kávézni, utána randizni, majd bemutatott a családjának.

Megbeszéltük az elején, hogy a korábbi csalódásaink miatt most okosabban fogjuk csinálni, együtt, lassan haladva, úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Említette emiatt ezt is, hogy ő nehezen nyílik meg, de fog ezen változtatni.

Már több hete "járunk", viszont annyira üresnek érzem az egészet. Nem tudom, hogy ez azért van e, mert még friss a párkapcsolat, vagy azért, mert nem illünk össze /éretlen(ék vagyunk)?!

A kommunikáció nem igazán jó közöttünk. Ha én mesélek valamit, azt csak hallgatja, nem fűzi tovább, nem kérdez bele. Ennek ellenére máskor visszautal rá, tehát figyel és emlékszik rá.

Alapvetően nem kérdez semmit, csak olyanokat, hogy milyen napom volt, milyen volt a munka, akkor a hétvége így jó e, fáj e a lábam (sérülésem volt), stb... De az nincs, hogy "kíváncsiskodna", kérdezgetne, hogy jobban megismerjen.

Magáról sokat tud beszélni, de nem tényeket vagy érzéseket, hanem csak ilyen elpoénkodott dolgokat, inkább csak viccelődik önmagáról, a személyiségéről.

A párkapcsolati dolgainkat is (mit hogy csináljunk, mik a határok, stb) én hozom fel, kérdezi, hogy szerintem hogy csináljuk, utána én fogalmazom meg a lényeget, és utána ő ahhoz csatlakozik, azt nyugtázza és hajtogatja utána (mintha nem lenne egyedi gondolata vagy nem merné felvállalni)

Ha csend van közöttünk pl kávézás közben is, sokszor inkább csak néz engem és "gyönyörködik" bennem, hogy szép vagyok, meg stb... Ami nagyon aranyos, de kétnaponta beszúrni ilyet, főleg beszélgetés helyett már inkább furi...

Én próbálok jó hallgatósága lenni, figyelni rá, kérdezgetni őt.

Aztán mikor halványan feljött ez a téma, akkor csak annyit mondott, hogy "hát nem tudta, hogy mikor lenne alkalmas x meg y dolgot megkérdezni tőlem" (aztán mikor elmondtam az x meg y dologra a válaszom, akkor sem tűnt nagyon érdeklődőnek) meg hogy ő a lelkizősebb beszélgetésben (de szerintem a "simában" is) inkább olyan, hogy csak akkor szólal meg, ha kérdezik őt, hogy mit tanácsolna (ezzel nem is lenne gond, de alapvetően csak néz rám olyankor, és max csak annyit látok rajta, hogy hallja amit mondok)

Ezek alapján úgy tűnik, hogy nem kifejezetten én erdeklem őt, hanem csak maga a szerelem. Viszont munkahelyen és a szabadidejében is annyira húz hozzám, kisegít ha kell, mindig jön hétvégén, programokat talál ki, stb...

Ezen a kommunikációs bukkanón át kell/lehet jutnunk, vagy ilyen csak akkor van 2 ember között, ha amúgy nem passzolnak össze?

Köszönöm előre is!

2020. júl. 24. 06:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 21/n vagyok.

A párkapcsolat elején (1-2hétig) én is hallgatag vagyok.

De, ha minden nap találkoztok és még most se nagyon nyit az már kicsit fura.

Az, is lehet, hogy több időre van szüksége.

Adj neki még egy kis időt (2-3 hetet) ha nem nyit, akkor beszéljétek meg.

2020. júl. 24. 13:15
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves #7!

Nyilván, az is benne van a pakliban, hogy ebben a kapcsolatban tulajdonképpen én nem vagyok megfelelő. Írtam is a kérdésemben és a kommentemben is:

"Nem tudom, hogy ez azért van e, mert még friss a párkapcsolat, vagy azért, mert nem illünk össze /éretlen(ek vagyunk)?!"

"Vagy idő kell még neki, vagy én nem váltom ki belőle azt a nyitottságot, szenvedélyt"

Kedves #8!

"nem tudtam mit mondjak neki, miről kérdezzek, mert ismerem már. Tudom a múltját, hogy ki ő meg a lényeget. Tehát amit lehetett az elején kibeszéltük" Az a baj, hogy nálunk ez nem így van. Annyi mindent, sőt semennyit nem tud rólam. Nincsenek érdeklődő kérdések.

" A lényeg, hogy ez ad egy olyan plusz kötődést ami feloldja azt a korlátot amit te érzel" Szerintem nem éri meg testileg közeledni egymáshoz, ha a lelkünk nincs közel... Minek felesleges fájdalmat okozni... Az az egészséges, ha a lelki kapcsolódás után jön létre a testi.

Mindenképp meg fogjuk majd beszélni, aztán eldől, hogy hogy lesz...

2020. júl. 24. 17:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Ja, és mindenkinek köszönöm a választ :)
2020. júl. 24. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Hú, én is jártam már így, csak mivel első kapcsolat(-féleség) volt, így nem voltam olyan érett ennek a felismerésében és kezelésében, mint te!

Éreztem ugyanezt én is, és sejtettem, hogy ez így nem teljesen jó, de nem tudtam, mi a normális és reménykedtem, hogy idővel alakul.

Mostani fejemmel azt mondom, nagyon is igazad van itt:

" A lényeg, hogy ez ad egy olyan plusz kötődést ami feloldja azt a korlátot amit te érzel" Szerintem nem éri meg testileg közeledni egymáshoz, ha a lelkünk nincs közel... Minek felesleges fájdalmat okozni... Az az egészséges, ha a lelki kapcsolódás után jön létre a testi.

Én nagyon be voltam zsongva, akartam a testi kapcsolatot, úgyhogy vele veszítettem el. Nem volt rossz (figyelmes volt, kellemes élmény), de a lelki közelségen nem segített, csak elodázta a probléma felismerését. Ágyon kívül ugyanúgy feszengtem mellette, nem éreztem a közös hullámhosszt.

2 hónap után ő mondta ki, hogy ha nem vagyunk szerelmesek (ezt megbeszéltük), akkor inkább hagyjuk. Neki volt előttem egy szerelme, szóval ő tudta, milyen érzést keres, én voltam a tapasztalatlan. S bár érzelmileg nem éreztem közel, de a hormonjaimnak bekavart, szóval megviselt a szakítás. Úgyhogy jól gondolod, hogy ne menj bele összhang nélkül a testi kapcsolatba.

2020. júl. 24. 20:15
 15/15 anonim ***** válasza:

14. vagyok.

Hol tartotok testi síkon? Azért a vonzalom megvan? Ha nagyon visszafogjátok magatokat (se csók, se semmi), akkor bennem pl az is keltene egy kis távolságot, nem tudnék mit kezdeni vele. Ha vonzódok, az kelt egy izzó hangulatot, ami merészebb, flörtölősebb akkor, ha az alaphangulat nyíltabb, és feszengősebb, ha még nagy a távolság. És eredményezhet ilyen nyögvenyelős beszélgetéseket. Szóval nagyon mégse javasolnám, hogy teljesen fojtsátok vissza a vágyakat, csak lehet tudatosan egy szint fölé nem menni még.

Én az első kapcsolatocskámban nem tudtam teljesen felszabadult lenni. Nem tudom, hogy ez csak az első kapcsolatos tapasztalatlanság miatti bizonytalanság miatt volt, vagy az összhang hiányának a jele. Valószínűleg mindkettő, de szerintem pár hét alatt megtörik a jég, ha csak az első az oka.

Még mindig "tökös", vagy már kevésbé laza? Lehet, hogy kicsit ő is izgul most, nem akarja elszúrni, s ezért visszafogja magát veled. Írtad hogy segít, meg csatlakozik a gondolataidhoz. Érződik, hogy igazodik hozzád. A megbeszélt lassan haladás is benne lehet. Volt olyan pillanat, hogy kicsit előbukkant valami más, eredeti, saját, egyedi személyisége? Ha igen, hogy fogadtad? Lehet, a humorral próbálkozik, de abból nem kap jó visszajelzéseket (talán az sem teljesen önmaga, mert izgul), és emiatt nem bontakozik ki?

Viszont a többi alapján sanszos, hogy amúgy is ilyen személyiség. Exem sem az a nagy lelkizős, filozofálgatós. Chatelés is döcögött néha. De az első szerelmével saját elmondása szerint kivételesen sokat beszélgettek. Szóval aki igazán lelki társ, azzal menne szerintem.

2020. júl. 24. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!