Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom (23) tőzsdézik! Én (24) nem. Most kezdte pár hete. Attól félek, hosszútávon elveszít minden pénzt. Ellenzem. Mit tennétek a helyemben?
A "háziasszony befektetők" 90%-a tuti vesztes már egy év alatt is.
Amikor nagyon nem volt megélhetésem, kínlódzam vél pár hétig. Tiszta stressz, és szigorúan 8óra meló, de kijött egy 5-10 ezer naponta.
Az össztőkém kb 1 millió volt.
Aztán megjelent a Középeurópai Gázterminál 1480Ft-ért, de éppen úton voltam, szóval a nyitás után már csak 1690 körül tudtam venni. Másnap még felment 1700 fölé, frankó gondoltam, várok pár napot és kiszállok.
Harmadnap már csak 1600, na veszíteni nem akartam...
Két évvel később adtam el, 130 Ft körül, csak, hogy ne lássam már a képernyőn.
Amúgy ilyesmiket is tanítok, de hát ebben nagyon más a gyakorlat.
És nincs az a csodaszoftver, ami garantálná bármit is.
27 éves vagyok és én is tőzsdézem már néhány éve. Ha az ember okosan csinálja, akkor egyáltalán nem olyan ördögtől való dolog. Főleg, ha az ember betart néhány alapvető szabályt:
- nem egy helyre rakja be az összes pénzét, hanem többféle papírt is vesz
- csak olyan pénzt rak be, amiről tudja, hogy képes nélkülözni középtávon, tehát nem a kenyérrevalót kell berakni
Miért csinálom? Mert annak semmi értelme, hogy csak parkol a pénz a számlámon. Ez nem megtakarítás, ha csak inflációt nézem folyton csökkenni fog a reál értéke. Szóval ha egyszer megkerestem már azt a pénzt, akkor dolgozzon nekem. :D
Szerintem beszélgess vele erről, mutassa meg mit csinál, meséljen a terveiről. Ezzel mutatsz egy kis nyitottságot és talán neked is segíthet az elfogadásban.
Még egy dolog: ne úgy kelezd mint valami tippmixet/szerencsejátékot, mert nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!