Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez még belefér vagy menekülni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez még belefér vagy menekülni kell? Nem vagyunk normálisak?

Figyelt kérdés

A barátommal 3 éve vagyunk együtt.

Nagyon sok mindenben illik hozzám, sok szép közös emlékünk van, nagyon sokszor átsegített nehézségeken, számíthattam rá (például mikor depis voltam, mikor családban súlyos betegségek derültek ki, mikor műtöttek és utána segítségre szorultam meg mindenféle helyzetben). Sok mindent megtett csak miattam és igyekezett a kedvemben járni. Figyelmes szokott lenni, segít a házimunkában, apróságokkal érezteti, hogy gondol rám. A szüleimnek is segít gyakran ha kell valami és szívesen teszi, őszintén érdeklődik a szüleimről (főleg mikor betegségről van szó). Volt, hogy még egy csaj barát találkozóról is lemondott miattam, sőt, nem is egyszer, pedig neki nagyon fontosak a barátai (nem én mondtam neki hogy mondja le de például volt hogy nem lett volna ideje mindkettőnkre és engem választott pedig a csaj haverját egy évbe 1-2 alkalommal látja meg volt, hogy épp úton volt hozzám mikor hívta a csaj és inkább hozzám jött mert nem akart volna csalódottá tenni.)

Ez a szép és jó része de valami nagyon felidegesített: mostanában mikor összevesztünk, káromkodott és nem gondolt bele rendesen az én álláspontomba, helyzetembe, csak mondta a magáét. Azt mondja, én ugyanazt csinálom de szerintem nem egészen mert én egyrészt, nem káromkodok, másrészt, jobban átgondolom amit ő érezhet, ha nem is változtat a véleményemen.

Mikor összeveszünk, olyanokat mondott hogy "a k*r*a életbe" meg hogy "utálom az életem" meg nem tudom mi volt még. Talán az hogy "a r*hadt életbe"....

Engem ez zavar mert olyan mintha nem tisztelne. Az is zavar hogy nem gondolja át eléggé amit mondok meg ez is.

De hozzá kell tenni hogy ez valamiért mindig csak akkor van ha telefonon beszélünk meg valami vagy máshogyan de személyesen nem szokott idáig fajulni. Személyesen inkább ott hagyjuk egymást ha ingerültek vagyunk vagy valahogy sikerül ilyenek nélkül megbeszélni. Már hónapok óta ez van, hogy ha nem vagyunk együtt, akkor annyira összeveszünk, hogy mindketten teljesen bestresszeljük magunkat de személyesen meg egyszerűen elég ránéznem és minden nyugalmam visszajön. Ő meg sose káromkodik és mindig megértőbb. Néha pont a veszekedésnek az ellenkezője van, volt, hogy annyira ideges voltam a kapcsolaton kívüli problémáimtól, hogy csak az nyugtatott meg, hogy összefutottam vele és együtt töltöttük a délutánt. Meg, tudom, gázul hangzik de volt arra is példa, hogy mikor nehezen aludtam el, inkább felhívtam pár percre, hogy halljam a hangját, hogy el tudjak aludni. Meg felvette nekem a hangját (én kérésemre) hogy bármikor meghallgathassam ha szeretném, persze azon nem veszekedtünk éppen.

Szóval tök más az egész telefonon mint személyesen.

Jól érzem hogy szakítanunk kellene?

Egyáltalán mi ez az egész? Meg kellene tanulnunk kommunikálni? Vagy neki két személyisége van vagy mi ez?

2020. máj. 20. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mondjuk valamiért idegesebb a kelleténél mint bármelyik másik ember? Szerinted mindenki mindig cukimuki lesz veled?
2020. máj. 20. 08:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak annyiban lehet igaza, hogy alapból ideges a párom... neki is voltak egészségügyi problémái de az apjának is van és hetek óta nem tudni pontosan, hogy mi az. Már arra is gondolt, hogy esetleg valami daganat mert az apja 6 kilót fogyott, elmondása szerint.

Meg lehet a bezártság is idegesíti, nem jár dolgozni mert otthonról kell, haverokkal nem nagyon találkozik.

Esetleg ezek állhatnak a háttérben de olyan mintha két személyisége lenne.

2020. máj. 20. 08:54
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Főleg az olvasható, hogy a Párod mit tesz meg neked a kedvedért. De Te is megteszed magadtól bármit, hogy a kedvébe járj? Megkérdezted egyáltalán tőle, hogy mi baj? Miért ilyen ideges mostanában?
2020. máj. 20. 08:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is érdeklődöm felőle és szoktam neki mondani hogy velem nyugodtan megoszthatja az aggodalmait, problémáit. Meg hogy akár a szüleiről is beszélhet ha ők aggasztják. Meg motiválom hogy legyenek új céljai, ha valamit el akar érni akkor bátorítom. Szerintem megteszek érte amit tudok.
2020. máj. 20. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:
86%
Az "utálom az életem" kijelentés egyértelműen arra utal, hogy a párodnak elfojtott, feldolgozatlan feszültségei vannak. Mindenképpen pszichológushoz kellene járnia, ugyanis egy olyan emberre van szüksége, aki felé kockázatmentesen megnyílhat, az elutasítottság veszélye nélkül elmondhatja, amit érez. Próbáld rábeszélni.
2020. máj. 20. 09:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Magad is írod, hogy nem szokott idáig fajulni, hogy általában tudjátok kezelni a dolgokat, és hogy egyébként jó a kapcsolatotok. Még a legbékésebb emberekkel is előfordul, hogy nagyon frusztráltak lesznek, és kifordulnak magukból. Szerintem fontos lenne megbeszélnetek, hogy kiben mi zajlott, és hogy tudjátok helyrehozni, mert egy hároméves jó kapcsolatot nem lenne jó otthagyni egy botlásért.

Csak hogy érzékeltessem, hogy nem a levegőbe beszélek: én pont nemrég akadtam ki egy számomra nagyon kedves emberre, elég durván. Ez alapvetően nem jellemző rám és a kapcsolatunkra, általában mindent megbeszélünk, csak rossz passzban voltam, és kicsit jobban betalált egy olyan dolog, amivel utólag tudom, hogy nem akart megbántani. Tudom, hogy nagyon megbántottam, és hogy rosszul esett neki, viszont próbálom helyrehozni a viselkedésemet, és ettől még ugyanolyan fontos nekem, és ugyanúgy szeretem, hogy hagytam, hogy az érzelmeim pillanatnyilag eluralkodjanak rajtam.

2020. máj. 20. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!