Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg mindig mindenhová...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg mindig mindenhová követnem kellene a férjem? A szüleihez is minden alkalommal?

Figyelt kérdés
Javítsatok ki ha tévedek, de úgy tudom az anyóssal való jó kapcsolat egyik alapköve hogy ne találkozzunk túl sokat. Jelenleg albérletben lakunk, a férjem szüleihez közelebb, kb fél óra, az én szüleim kb 50 perc távolságra vannak. Az ő szüleikhez hetente járunk, a tervek szerint max 2 órára, de mindig elhúzódik 5-6 órára is akár, mert az anyósom rengeteget beszél. Az én szüleimhez viszont jó ha havonta 2x eljutunk, bár tény, hogy olyankor 7-8órát töltünk ott. Az elmúlt hétvégén a páromnak nagyon erős fejfájásra volt, pedig még volt beszélve, hogy vasárnap mindkettőnk anyukáját meglátogatjuk és felköszöntjük. Mivel a férjem elég rosszul volt, felhívtuk a szülőket hogy sajnos mégsem tudunk menni. Az én szüleim abszolút megértőek voltak, jobbulást kívántak meg ilyenek. Az ő szülei viszont ragaszkodtak hozzá hogy elmenjünk legalább annyira hogy elvigyük az ebédet, amit főztek nekünk. Aztán amikor ott voltunk, elkezdték hogy most semmiképpen ne menjünk az én szüleimhez, nehogy megfertőzzük őket, és másnap menjünk koronavírust teszteltetni. Bevittem kocsival a Szent Imre kórházba, de természetesen az anyósomnak feltétlenül szükséges volt eljönnie, hogy "segítsen nekem aggódni, még első kézből hallja a híreket az ő drágalátos fiacskájáról". A vége az lett hogy egész nap halgathattam a folyamatos szövegelését, és a férjem nekem nem is vette fel a telefont, az üzenetekre sem válaszolt, csak az anyukájával beszélt. Az eredmény végül negatív lett, de kiírták 2 hét önkéntes karanténba. Ezt ugyan mindkét anya szerint be kéne tartani, azonban a mai napon az apja felhívta, hogy megyünk e és milyen kaját rendeljen a hétre. A férjem persze igent mondott, szívesen megy, a szokásos időben stb. Én viszont mondtam neki hogy karantén van, jobb lenne nem mászkálni, stb, de nem érdekelte. Akkor mondtam neki hogy jó, menjen ha akar, de én most inkább nem szeretnék. Ezen pedig úgy vérig sértődött hogy azóta sem szól hozzám. Pedig mondtam neki hogy nagyon szeretem őt is meg a szüleit is, de most egy kicsit sok volt belőlük egyszerre, nekem is hiányoznak az én szüleim, velük egyébként is sokkal régebben találkoztunk, és amúgy meg karanténban kéne lenni. Azt is elmondtam neki hogy eszemben sincs közé és a családja közé állni, ő nyugodtan menjen ha akar, de őt most semmi nem érdekli, csak az hogy én nem akarok vele menni és ezen van így megsértődve. Nekem viszont kell most egy kicsit több idő nélkülük, hogy ne kapjak fel a vizet ha megint ugyanazt kezdik el nyomatni, amiből már Nagyon elegem van, ne veszekedjek velük és megmaradjon a jó kapcsolat. De kicsit úgy érzem az anyukája nagyon rátelepszik a férjemre, rajta keresztül pedig a házasságunkra. És attól tartok hogy a férjem ezt nem veszi észre. Mit tehetnék? Mégis menjek vele és próbáljam építeni annak a bizonyos pohárnak a falát mielőtt túlcsordul? Vagy hagyjam a sértődésében és álljak ki a saját lelki békémért? És hogyan távolítsam el az anyósomat egészséges távolságra a házasságunktól?
2020. máj. 6. 20:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, ez nagyon hosszú, nem olvastam végig.

"az anyóssal való jó kapcsolat egyik alapköve hogy ne találkozzunk túl sokat"

Életbölcsesség! 👍

Remélem ezzel segítettem

2020. máj. 6. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebből válás lesz idővel.
2020. máj. 6. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
67%

nem, egyáltalán nem kötelező mindig együtt menni és szerintem hetente meglátogani őket túlzás (ha csak egy ebéd lenne, nem mondanám ezt, de a heti 5-6 óra azért sok)

persze ő mehet ha akar, de neked miért kéne mindig? ezzel elég sok idő elmegy, biztos lenne más dolgod is

állj ki magadért, és mondd meg neki, hogy te most nem szeretnél menni

én a helyedben ezt már rég megbeszéltem volna vele

máskor meg ha az van megbeszélve, hogy csak 2 órára mentek és látszik, hogy nagyon elhúzódna, akkor mondhatod, hogy még sok dolgod van és mennetek kéne már

2020. máj. 6. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell vele menned. Lehet beszélni telefonon, videó chaten. Családi ebédek meg bőven elegek ünnepekkor (szülinap, névnap, karácsony... gondolom úgyis minden hónapra jut valami). Állítsd le ezt a rátok főzést, meg csak egy kis valamit átküld... mondd, hogy köszönjük, de már főztél, és nincs hely a hűtőben - ez nem sértő. Valószínűleg unatkozik anyósod és haszontalannak érzi magát.
2020. máj. 7. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!