Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális ha egy felnőtt férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális ha egy felnőtt férfi még mindig kap zsebpénzt a szüleitől?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk házasok, kb fél éve lett saját lakásunk és most tervezünk kisbabát, eddig még nem jött össze. Mindkettőnknek jól fizető állása van, még félretenni is tudunk a megélhetés mellett. A férjem viszont a családjától is rendszeresen (hetente) kap 10-25 ezer forint közötti összeget. Amíg a lakásra spórolunk, nem szóltam, mert el kellett ismernem hogy tényleg nagyon jól jött, de már egyáltalán nincs szükség rá. Amikor a férjemnek felhoztam a témát, egyenesen megsértődött, hogy ne merészeljem azt feltételezni róla hogy a szülei pénztárcájára jár, ő sosem kérte, de ha adnak valamit, ő nem fogja visszautasítani. Nekem viszont ez kellemetlen érzés, olyan mintha még mindig tőlük függenénk. Az én családom, amikor elkezdtem dolgozni, azóta nem ad. Kisegítenek ha megszorulunk, adnak terményeket a kertjükből, segítettek a költözéssel is, de rendszeres zsebpénzt nem kapok, és ez szerintem így van rendjén, én magam is pont így gondoltam. De most a férjem kapcsán egy teljesen más gyakorlatot látok, amivel nem tudok egyetérteni. Szerintetek melyik a normális eset? Bele kell törődnöm? Így van rendjén? Vagy nekem kéne beszélnem az apósommal? Mert szerintem a férjemnek kellene, de akkor hogy értessem meg vele a problémát? Mert ő nem annak látja...
2020. máj. 6. 10:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

En gyerekkoromban sem kaptam. Kimentem a Vermezore, es az eldobalt piasuvegeket vittem vissza a Deli ABC-be, suli utan :)

Nyaranta vasarnap meg a telek- es bulijaratu vonatokon uvegeztem, miutan begurultak az allomasra.

35F incel

2020. máj. 6. 11:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit furcsa,mert rendszeres.Párommal volt egy rövidebb időszakunk a kapcsolatunk elején,mikor nagyon megszorultunk anyagilag,és apukám küldött pénzt a számlámra, nem is keveset, pedig nem kértem. A párom borzalmasan kiakadt, üvöltött velem, hogy azonnal utaljam vissza a pénzt.Felhívtam a szüleimet és mondtam, hogy én ezt a pénzt nem szeretném elfogadni.Apám jobban kiakadt, nagyon megharagudott a páromra.Azt mondta akkor küld a gyerekének amikor akar és annyit, amennyit akar, és szerinte a legnagyobb bunkóság ebbe egy harmadik félnek beleavatkozni.Mondjuk szerintem igaza volt valamilyen szinten.
2020. máj. 6. 12:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Tuti azt csinálnám ilyenkor, ha nincs szükségem pénzre, hogy megmondanám a szülőknek, hogy ne nekem adják konkrétan, de gyűjtsék egy számlára az unokának. Örülnek, ha segíteni tudnak, nem úgy tűnik, hogy probléma lenne nekik a pénz kérdése. Viszont ha maguk elől adakozzák el azt a pénzt, értsd úgy, hogy nem mennek nyaralni, kávézóba, színházba, nem esznek minőségi ételt otthon vagy valami, nem élnek, akkor pedig nektek kell rájuk szólni, hogy költsenek magukra, ti nem szorultok rá. Egyik nagymamám volt ilyen, hogy mindenen spórolni akart, mert hogy ő idős, neki minek a jobb cucc, ruha, jobb tv, na erről le is szoktattuk amennyire sikerült és nem fogadtunk el tőle pénzt. De más esetben, ha ez nem okoz nekik problémát és egyszerűen nincs szükségük arra a pénzre, akkor nálatok van a legjobb helyen és akkor szépen költhetitek a gyerekre majd. Egy jó kis táborra vagy valami, ilyenkor én meg is mondanám, hogy mire ment el a pénz, és akkor a gyerek meg megköszöni a nagyszülőknek, akkor elolvadnak. Nem kell nektek azt a pénzt elkölteni, gyűjtsétek. Egyébként meg ha nagyon zavar, akkor nem a te feladatod ezt közölni, hanem a férjedé, de szerintem ez egy jómódú családban nem nagy dolog. Nem olyan probléma ez, hogy ne lehetne vele valami értelmeset kezdeni...
2020. máj. 6. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!