Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőmet kihasználja az anyja félek ez nem fog változni?
Barátnőm egy szegény családból származik az anyja neveli az élettársával. A szegény körülmények nem zavarnak, de a dolgok amik utólag ki derültek már eléggé elbizonytalanítóak.
Az én családom egy tisztességes magyar család aki próbál fejlődni, spórolni és a jövőben gondolkodni de a mában élni. Ebbe születtem, ebben nőttem fel és ilyen a gondolkodásmódom is. Vannak terveim a jövőre nézve, melyekhez sok pénz és tudásra van szükségem. Szeretnék egy saját családot is, barátnőmmel eddig el tudtam volna képzelni, de egyre jobban bele látok a családjába és ez megingatott, ugyanis:
Az anyja elveszi minden pénzét amit iskola mellett keres, napi doboz cigarettát szív az élettársával együtt (azaz 2 doboz/nap), hónapról hónapra élnek, több milliós tartopzásaik vannak fejenként, a következő kölcsönt barátnőmmel szeretnék felvetetni, de még nem lehet, viszon ő elmondása szerint belemenne mert nem lenne más választása. Úgy érzem az anyja folyamatosan korlátozza és kihasználja a lánya pedig nem mer vele szembe menni. Mindennek a tetejére kiderültek a nő multjából olyan dolgok amik durván megsértik a számomra tisztességes cselekvéseket. Szakmája nincs, csak általános iskola, állítólag az álmai szerint él és azokat követi (amiket éjjel álmodik) dolgozni meg csak akkor megy ha épp kedve tartja.
Családom kedveli a lányt, szeretik, én is szeretem őt, tudtam, hogy milyen az életszinvonaluk, de nem tudtam mi áll mögötte. Ezeknek a tényeknek a tudata kezdi beárnyékolni a kapcsolatot és nem tudom mi tévő legyek. Félek, hogy a vér nem vállik vízzé és az én életem is rosszra fordulna ha összeköltöznénk. Barátnőm elmondása szerint nagyon várja, hogy ott hagyja azt a házat, de az anyjáról nem tudna mondhat le, és mindig segíteni fogja, viszont ismerve a nő múltját innen kezdve már nem is járna dolgozni, mondván, hogy a lányom eltart.
F/21
Barátnőd családja elég "kisebbségi" módon él, náluk gyakoriak a tartozások leszarása, a cigi mint elsődleges szempont, és sokszor a gyerekek kihasználása, akiknek egyetlen lehetősége minél hamarabb új helyre telepedni, mert még az is jobb, mint ez a beszolgáltatósdi.
Ha változni is fog, nem miattad lesz... És most ha jön a gazdasági válság (márpedig jönni fog), akkor még rosszabb lesz ott a helyzet.
Az a kérdés hogy a nőnek milyen értékrendje van. Ha ebben rossz pèldàt lát és nem így képzeli az életét akkor nincs gond.
En is ismerek olyat aki eveszi a gyerek pènzét, nincs otthon kaja, éheznek, de tetováltatja az ikszedik figurát, műkörmöshöz jár és a pasijával bulizni.
Én össze sem jönnék ilyen bandával, nem véletlenül tartja a mondás: nézd meg az anyját, vedd el a lányát! Van ebben valami, menekülj ilyen proli családtól, fiatal vagy még, ezerszer jobbat találsz.
És lehet hogy csak arra kellessz a lánynak hogy kihúzd a szarból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!