Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor ideális a párkapcsolatban elmondani egy titkot?
Gyerekkoromban bántalmaztak a szüleim azonban szeretném nem ezzel a történettel kezdeni az ismerkedést. Azonban ez a dolog nyilván kihatással van a személyiségemre és arra ahogyan egy kapcsolatot kezelek. Mikor érdemes elmesélni ezt és hogyan lehet tálalni, hogy ne is legyen túl korai mivel nem akarom már az elején ezzel terhelni a másikat. Szívem szerint soha nem mondanám el neki de sajnos az őszinteség híve vagyok egy kapcsolatban.
F/26
Én a történetre vagyok kíváncsi és nem azt mondom, hogy úgy gondolom nem fontos a téma. Azt gondolom, ha itt megkérdezted ez neked fontos.
Éreztem, hogy érdekes lehet ez a rész, mert írod, hogy szégyenled a dolgot, ami nagyon furcsa egy ilyen esetben.
Úgy gondolod szerintem, hogy téged úgy ítélnek meg, ahogy a családod és mivel van ez a rossz hozzáállásod a családhoz, ezért nem lehetsz rájuk büszke.
Ha nem bántalak meg nagyon #11 csak a kíváncsiságod kielégítésére nem írnám le az elcseszett gyerekkoromat. Egyrészt hosszú lenne, másrészt ez azért csak úgy nem mesélem el ezt mindenkinek.
Nem tudom, hogyan ítél meg a családom. Illetve azt sem teljesen értem, hogy milyen "rossz" hozzáállásomra gondolsz a családom felé?
Tudom #13, hogy a szégyenemnek nincs alapja. A szégyenérzetem fakad a rengetek megszégyenítésből amit átéltem, a tehetetlenségemből amiben éltem, az elfojtott haragból ami éreztem. Azonban ezt nem a szülő iránt éreztem akit mint ideált próbáltam látni hanem magam iránt (egyébként ez minden bántalmazott gyereknél ugyan így van a pszichológia szerint, legalább is hasonlókon mennek át). Nem én tehetek erről mégis gyűlölöm azt, hogy gyerekkoromban erőtlen voltam ez ellen tenni. Hiába tudom azt, hogy nincs okom szégyenkezni mégis érzem emiatt a szégyent.
Lehet ilyenkor mondani, hogy szakemberhez kell menni és kész. Nem voltam mert nem látom értelmét. Tudom, hogy miért vagyok ilyen, megtettem ellene amit lehetett. Az elmúlt 8 évben mint egy mellékesen sok ehhez kapcsolódó szakkönyvet és cikket olvastam valamint előadást hallgattam végig. A pszichológusok nem csodatevők, ők pont ugyan ilyen könyveket olvasnak és előadásokat hallgatnak.
Arra külön nincs igényem, hogy valakinek elpanaszkodhassam magam. A kérdésem csak a harmonikus párkapcsolat miatt merült fel.
Ez már magában is egy érdekes történet. 26 évesen még lehet erről beszélni, de ha bekerülsz egy rendes kapcsolatba vagy családba, akkor ennek már nem lezs akkora jelentősége.
Mint érdekes történetet viszont el lehet bármikor mondani, ráadásul mivel sokat foglalkoztál ennek a hátterével, ha olyan a partner, akkor biztos szívesen fogja hallgatni. Nyilván el is kell mondani, hogy tudja, hogy mit miért csinálsz, ha éppen nem értené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!