Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös gyermekvállalás, mégis most megijedt?!

FÉRFIKÉNT!
100-ból 99 férfi SOHA nem akar puját! A legtöbb csak a család és a nő nyomására megy bele.
El fog hagyni! Én szóltam!

#7: Kislányos apukaként részben egyetértek veled, részben nem. Az igaz, hogy se a terhességre, se az első pár hónapra (esetleg 1-2 évre) nem tud ugyanúgy tekinteni egy apa, mint egy anya. Egy magzat és egy csecsemő biológiai okokból is sokkal közelebb van az anyjához, mint az apjához. Az anyjában növekszik, ő érzi nap mint nap a mozgását, ő szoptatja, ő van vele éjjel-nappal az első időszakban. De ettől még egy apa is ugyanúgy várhatja a gyerek születését, okozhat neki örömöt már az első időszak is. Csak teljesen máshogy, mint anyukának.
Még mielőtt apa lettem volna, én is kicsit tartottam tőle, hogy mit fogok tudni kezdeni a gyerekkel, amikor még olyan kicsi, hogy "nem lehet vele focizni". De ettől még nagyon is vártam a megszületését, aztán élveztem minden pillanatot a megszületése után is. Viszont azt éreztem, hogy amíg anya-gyerek között automatikus a kötődés, apaként ezért nagyon meg kellett dolgozni. Például eleinte hiába ringattam, vigasztaltam akár 10 percig, csak nem hagyta abba a sírást. Ahogy anyuka felvette, abban a pillanatban abbahagyta. Hasonlóan az altatásnál. Kb. fél éves kora körül kezdett el sokkal szorosabb lenni az apa-lánya kapcsolat, onnantól simán meg tudtam nyugtatni, elaltatni, elvinni otthonról, vagy otthon egyedül vigyázni rá órákon keresztül. A 2-3 éves korra (vagy még talán kicsivel korábban is) meg már azt mondanám, hogy addigra kb. beáll az egyensúly, és a gyerek szempontjából két egyenrangú szülő van.

"Nekem van már egy gyermekem, akit egyedül neveltem"
Most lesz kettő. Ismerettségi körben a házasságot és a gyereket kizárólagosan a nők akarják. A fagyi ismét visszanyalt.

Nalam a 2.gyereknel tortent ez (szulesre az uj baratnojevel lakott). Atbeszeltem pszichologussal, aki szerint siman lehet h egy ferfi ugy erzi hogy keszen all az apasagra majd menet kozben panikol be, ezt azonban magarol sem tudja.
Kerdezo vedelmeben pedig, ha valaki egyedulallo anya, az aztan baromira meggondolja h kinek szuljon es mikor. Pont azert h ne jarjon ugyanugy.
Kerdezo, neked sok turelmet es kitartast kivanok, probalj meg leulni vele es elmondani a ketsegeidet, h megnyugodj, vagy ha B verzio van, h kifele kacsintgat, fel tudj keszulni az elkovetkezokre. Mindenkepp tegyetek tisztaba ezt, valoszinuleg csak bepanikolt es tullesztek ezen mire megszuletik a kicsi.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!