Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem egy borderline személlyel. Vannak itt olyanok akik párkapcsolatban éltek/élnek ilyen emberrel? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Szakítottunk a barátnőmmel, egy igazi rémálommá vált köztünk ez az egész, aminek az lett a vége hogy teljesen elvesztettem önmagam. Sokszor viselkedett furcsán és most, hogy szakítottunk találtam egy könyvet amiben magunkra ismertem és azt hiszem, hogy ő borderline-os. Kommentben kifejtem. Arra vagyok kíváncsi hogy nektek van-e ilyen tapasztalatotok? Mi volt a jellemző a kapcsolatotokra? Beszélgessünk!

2020. jan. 23. 23:26
 1/5 A kérdező kommentje:

A mi kapcsolatunk gyönyörűen kezdődött. Majd a harmadik hónap után jött az első vitánk, teljesen indokolatlanul, dühkitörés formájában, aztán mintha mi sem történt volna. Ekkor nagyon megijedtem, mert addig minden tökéletes volt. Ezek a viták egyre csak sűrűsödtek idővel. Egyik pillanatról a másikra tudta változtatni a hangulatát és ez által szinte bármikor össze tudtunk veszni, minden szituációban, aztán nem szólt hozzám, stb. Egy idő után nem engedett sehová, kisajátított, manipulált, bizalmatlankodott, érzelmileg zsarolt, stb. Volt hogy random szakított velem felindulásból, én meg rohantam mint egy kiskutya... Mindenért én voltam a rossz, ő szinte soha nem kért bocsánatot, mindenért én voltam a felelős, azért is mert ő ilyen "stresszes". Megfelelési kényszerbe kerültem. Utólag látom hogy borzasztó gyenge voltam, hogy engedtem ezt idáig jutni, teljesen feladtam magam, azt hittem ezzel elkerülhetőek a konfliktusok. De nem. Ha csak vele voltam és feladtam magam, akkor is talált valamit amibe beleköthetett, általában féltékenykedett. Megbeszélni alig lehetett vele valamit, ha tisztázni akartam magam, volt hogy meg se várta az én álláspontomat, csak emelte a

hangját... és mindig én voltam a rossz. Még akkor is én kértem bocsánatot amikor nekem volt igazam. Utólag visszagondolva hihetetlen milyen gyenge voltam. Hiába adtam neki mindent, ami tőlem telt, figyelmet, tiszteletet, megbecsülést, szeretetet, hiába értékeltem, adtam neki az időmet, hiába áldoztam fel magam, nem volt elég. Hűséges voltam hozzá, mégis azt hitte, hogy én megcsalom őt folyamatosan. Mégse tudott nélkülem létezni, rajtam függött. Nagyon sok mindenben egyezik a könyvben leírtakhoz. Mind ő, mind az én viselkedésem. Hihetetlen ezzel szembesülni. Mindig azt hittem hogy majd változik, csak fiatal, csak hisztis egy kicsit, csak stresszes, hogy majd jobb lesz, stb. stb., de nem... Magamban kerestem a hibát mindig és csak adtam és adtam, míg teljesen feladtam magam. Se hobbi, se barátok, se buli, semmi. Csak ő volt. Ez volt a legnagyobb hiba...

2020. jan. 23. 23:47
 2/5 Szergej55 ***** válasza:
100%

Én nem tiszta borderline-ost ismertem, az illetőben az összes B-s személyiségzavarból (nárcizmus, antiszociális/ pszichopata, borderline, hisztériás) volt, inkább a pszichopátia dominált. Ugyanez volt, annyi különbséggel talán, hogy én az elejétől kezdve sem tartottam vonzónak, szerencsére szerelmes sem voltam bele, csak balf.asz módon belementem néhány hónap után kapcsolatba, annyit "unszolt". Vele nem nagyon akartam összejönni, csak nem nagyon értettem, hogyan működik ez a barátnősdi (most sem nagyon, egyszerűen máshogy vagyok huzalozva, és nem igazán érdekelnek a lányok sem), röviden ennyi a háttér. Az elején még tudott úgy, ahogy viselkedni, aztán mivel az ő ízlésének nem játszottam eleget az engedelmes pincsit, szintén jöttek a hisztirohamok és érzelmi játszmázások, olyan hülye voltam, hogy én sem értettem eleinte, mi folyik, és hozzád hasonlóan kísérleteztem. :D Egyszer aztán pont fontos és eléggé sürgős dolgom volt, amikor nekiállt megint tenni az eszét, és akkor baromira berágtam, kb. kiengedtem minden dühömet, amit lefojtottam az addig eltelt idő alatt (kb. egy hónap), és elküldtem az anyjába, akkor még finomabban, de el. Másnap ott is hagytam, mert visszagondolva egyértelmű volt, hogy ebből az életben semmi normális nem lesz.

Ezt követte néhány hét sms-es és facebook-os zaklatás részéről, aztán mikor megfenyegettem, hogy feljelentem, abbahagyta. Később (kb. fél-egy évre rá) újra elkezdett visszaszivárogni a társaságunkba (otthagyta az aktuális lovag, ha csúnyán akarom kifejezni, becses volt hölgyismerősöm több f.aszt fogott, mint kilincset). Először igyekeztem teljesen levegőnek nézni, de többszöri alkalommal már nem tetszett a stratégia, tudtam, hogy valami biztosabb kell. Később ezért újra beszélni kezdtem vele, és onnantól kezdve nagyjából folyamatosan sz.arrá aláztam, ha alkalmam volt rá. Erre nem kellene büszkének lennem, de örültem, hogy a kezdeti balfékeskedés után ilyen simán meg mertem már ezt tenni. A módszer bevált, rövid úton lekopott, azóta nem is igen hallottam róla.

2020. jan. 24. 00:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább nárcizmus, nem?
2020. jan. 24. 08:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is van benne erős nárcizmus is. Főleg, hogy 3 hónapig minden jó volt. Az volt úgymond a beérkező időszak, hogy a kötődès kialakuljon.

Meddig voltatok együtt? Hogy szakították vègül?

2020. jan. 24. 09:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van borferline-os barátnőm és azért ennyiből nem engednek arra következtetni, hogy o is az lenne...

A beteges féltékenység egy dolog. A bors elején napi dolgokban is megnyilvánul, többek között irracionális félelmek, szorongás, olykor kb téveszmék mert bemeseli magának hogy utaljak.

Az egy dolog hogy az pl egyezik, hogy nem hiszi el másoktól hogy valóban szeretik, és valóban iszonyat nehéz együtt lenni velük, mert szinte lehetetlen meggyőzni erről. Vagy arról hogy nincs vele gond.

Másfelől a borderline-osok inkább utaljak magukat, és ez a fenti viselkedés is onnan jon, joy nem hiszik el, hogy elegek ahhoz, hogy szeressék őket, hogy elég jók. Mindig kell a megerősítés, de sosem elég.

2020. jan. 24. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!