Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tennétek fel olyan KOMOLY kérdéseket, amin érdemes elgondolkodni, mielőtt komolyabban is tervezgetünk egy 20 év korkülönbséggel rendelkező kapcsolatban?
- Alkalmas -e mindkettőtöknek a gyerekvállalás ekkora különbséggel? Már ha szeretnétek.
- Zavarna - e, ha az egyik fél jobban keres a másiknál?
- Tudtok - e idomulni egymás szokásaihoz? Lehet hogy a fiatal fél még szórakozna, bulizna, míg az idősebbik csendre, nyugalomra vágyik
- Ha az idősebb féllel történik valami, mi lesz közös gyermek esetén a fiatal féllel? Életbiztosítás, balaesetbiztosítás, lakás kinek a nevén van stb..
Elég erős-e a kapcsolat(egyénenként a szerelmetek, jellemetek), hogy kibírja (hosszútávon) a társadalom, illetve más emberek támadásait, megvetését?
Hasonló e az életfelfogásotok?
Akartok-e gyereket?
Én 18 évvel vagyok fiatalabb a férjemnél, és soha egy pillanatra sem bántam meg, hogy összekötöttem vele az életemet. Már fiatalon is éreztem, hogy a kortársaimhoz képest sokkal komolyabb vagyok mind viselkedés, mind gondolkodás terén, és sosem nyűgöztek le a velem egykorú fiúk/férfiak viselkedése, hozzáállása az élethez. A párom pontosan ugyanúgy gondolkodik, mint én, mindketten ügyvédek vagyunk, így azt sem lehet mondani, hogy a pénze miatt mentem hozzá, mert van saját keresetem, de a pénz semmit sem számít egyébként sem, ha megbetegszik valamelyikünk, mert az egészséget nem lehet megvásárolni.
Én feltenném magamnak, illetve a páromnak a kérdést, hogy hajlandó-e idősebb korában is karban tartani magát, sportolni, egészségesen táplálkozni, hogy minél tovább élhessünk úgy együtt, hogy alig vesszük észre a korkülönbséget. Sok férfi elhagyja magát idős korára, de a kapcsolatotokban az idősebbik félnek figyelembe kell venni, hogy tegyük fel, amikor ő 60 évesen már kevésbé figyelne oda magára, addig a párja 40 évesen még ereje teljében van.
Szerintem ha valahol mindkét fél részéről megvan a szerelem, a szeretet, a megbecsülés, a tisztelet, az odaadás, akkor az életkor nem számít, mert egy ősz hajkorona, egy betegség vagy az idő puszta múlása nem fogja a szeretet végét jelenteni. Persze lelkiekben a fiatalabbik félnek fel kell a legrosszabbra is készülnie, amit senkinek nem kívánok, és én sem szívesen gondolok még bele, hogy mi lesz, ha Ő már nem lesz velem, de sajnos ez tulajdonképpen semmilyen komoly kapcsolatnál nem elhanyagolható tényező.
Ha bármilyen kérdésed lenne, írj privátban nyugodtan! Sok boldogságot Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!