Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy a párom teljesen elhanyagolja a kapcsolatunkat, mert a munkája miatt stresszes?
"Én ha rossz passzban vagyok, annál inkább igénylem a párom törődését, hogy együtt legyünk."
Én nő vagyok és rossz/stresszes passzban kizárólag az egyedüllét segít és akkor a törődés egyáltalán nem esik jól. Mások vagyunk, máshogy reagálunk a stresszre, káros dolog magadból kiindulni, amikor a másik viselkedését nézed. Ahogy írod, ez szeptember óta tart, tehát még nagyon új neki a helyzet és még nem tanulta meg kezelni. Mi lenne, ha ebben megpróbálnál neki segíteni? Beszélj vele őszintén egy nyugodtabb pillanatban - ne vádaskodj, ne okold semmiért, ne vágd a fejéhez, hogy elhanyagol, csak mondd el az érzéseid és beszélgessetek arról, hogy hogyan segíthetsz neki ilyenkor. Kérd meg arra is, hogy próbáljon valamilyen munkahelyi tréninget keresni, ami segíthet neki kezelni az új helyzetet vagy nézz utána stresszoldó technikáknak és próbáljátok ki őket együtt. Van, akinek a meditálás segít, van, akinek könyvek, van, akinek a természetben való séta, van, akinek a zene, ezer módja van a stresszfeloldásnak és meg kell találnia, hogy neki mi használ. Beszéljetek hét közben kevesebbet, adj neki több teret, de cserébe jelöljetek ki olyan fix napokat, amikor csak egymással foglalkoztok és olyankor olyan programokat szervezzetek, ha lehet lakásón kívül, ami kizökkenti kicsit a hétköznapokból. Persze egyedül nem fogsz tudni változást elérni, azt neki is akarnia kell, de türelemmel és őszinte kommunikációval sikerülhet, ha mindketten tesztek érte.
Az #1-es nagyon szépen megválaszolta.
Mikor munkahelyet váltottam, én is vágytam az itthoni csendre. Új dolgokat kellett megtanulni, fejbe tartani. Új kollégák stb.. Ez kb 6 hónap után letisztult.
Ha szereted, akkor egy kis türelmet mutatsz felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!