Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jövőm egy olyan férfi mellett, aki 30 évesen még mindig egyetemre jár?
Csak néhány hónapja ismertem meg és nagyon megfogott a személyisége és a külseje. Először nem zavart, hogy egyetemre jár, mert ez a második diplomája, de úgy tűnik neki kényelmes ez az életforma. Nem egyeznek a mindennapi problémáink. Én napi 8 órát dolgozom, neki látszólag nincs sok dolga, de mégis panaszkodik, hogy sokat kell tanulnia. Nappali képzésben tanul és nem dolgozik. Örökölt egy lakást, most ott lakik és van egy lakótársa aki fizet neki, abból fedezi a mindennapjait. Attól félek, hogy nem akar felnőni. Azt mondta nekem, hogy lehet nem is talál munkát, de akkor legfeljebb elvégez még egy szakot. Komoly és felelősségteljes embernek ismerem meg, nem értem ezt a hozzáállást.
28N
"Nem utolsó ez nem jövő építés,hogy diplomát halmozok nem dolgozok,tudod 30 éves férfinek már dolgoznia kellene suli mellett,nem csak egyetemista életet élni."
30 alatt vagyok és egyetem mellett dolgozom. Én is megkaptam, hogy nem építem a jövőm, mert még otthon lakom.
"A pasika meg nem dolgozik aztán ott van 30 évesen lesz pályakezdő, ez szánalmas.
Aztán majd néz amikor nem veszik fel mert nuku tapasztalat."
Vaaagy összehoz valami jó melót. Pont úgy, ahogy bárki. Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik jó ideig csak lógtak az életben, aztán megunták és csináltak valamit. Pl. volt olyan, aki alkalmi melókból élt, aztán most többet keres, mint akik 20 éves koruktól dolgoznak a környezetében.
"Olvasd el azt a kérdést amit kiraktam,egy 21 éves kislány sokkal előbbre tart már,nem hiába kajak ezt látom a nők előbb kezdenek dolgozni karriert építeni, aztán sok pasi mint a kérdésben szerepel."
Azért látod ezt, mert ezt akarod látni. Azt gondolom nem akarod látni, hogy mennyivel több nő költözik a férfi lakására, mint fordítva. Meg azt sem, hogy a fiatal cégalapítók között mennyivel több a férfi. Bár, ha a borkaizást karrierépítésnek nevezhetjük, akkor talán még igazad is van.
"Lehet van szabadideje de majd amikor pályázni kell majd less,de nem baj majd elvégzi az x+1.-dik kamuszakot aztán ez megy végtelen ciklusban szépen majd a felesége eltartja meg majd az asszony lesz a férfi talán meg is dugja majd az asszony kb."
Pont ez a lényeg és vicc kategória. 1-2 dolog alapján egy egész életpályát levezettek az előítéleteitekből. Az itteni válaszaitok és tanácsaitok alapján a férfiak 90%-a soha nem kéne egy nőnek sem.
"Azért látod ezt, mert ezt akarod látni. Azt gondolom nem akarod látni, hogy mennyivel több nő költözik a férfi lakására, mint fordítva. Meg azt sem, hogy a fiatal cégalapítók között mennyivel több a férfi. Bár, ha a borkaizást karrierépítésnek nevezhetjük, akkor talán még igazad is van."
Nem csak ezt látom de 75%-ban igen a lányok sokszor előbbre tartanak meg előbbre is akarnak,pl sokan már vezetők is 20-n évesen.
De vagyunk páran férfiak akikben még a tökösség meg van,és karriert építűnk,van nekem is több haverom akik 20-n évesen millió felett visznek haza sőt bőven is,van már olyan aki 28 éves kora óta vezetőként dolgozik.
Na valaki meg 30 évesen kezdi a pályát férfiként.
Mit csinált maga eddig?
Kérdezi majd a HR-s is teljesen jogosan.
Biztos hátránnyal indul én fel se venném ha pályakezdő lenne.
"Pont ez a lényeg és vicc kategória. 1-2 dolog alapján egy egész életpályát levezettek az előítéleteitekből. Az itteni válaszaitok és tanácsaitok alapján a férfiak 90%-a soha nem kéne egy nőnek sem."
Miért mit csinált 30 éves koráig?
Miért nem tolta le a s_ggét dolgozni,gyakornokságba mondjuk?
Mit csinált 12 évig?
Egyetemre járt ok,de ez lópucu a munkaerő piacon önmagában.
Sokan már ilyenkor vezetők vagy seniorok,na kétlem,hogy ez a srác majd PHD-zett meg gyakornok volt multinál,most kezdi mint junior.
Ez itt a baj.
"Nem csak ezt látom de 75%-ban igen a lányok sokszor előbbre tartanak meg előbbre is akarnak,pl sokan már vezetők is 20-n évesen."
Oké, de ezt mire alapozod? Én leírtam, hogy mire nem, amiket ignoráltál. Így tényleg csak arról van szó, hogy ezt akarod látni...
A HR-esek pedig a vicc kategóriát súrolják, teljesen jogosan. A legtúltelítettebb szakma úgy, hogy a legkevesebb hozzáértő van benne, erről volt itthon már tanulmány is.
A mit csinált eddig egy jogos kérdés, de ha valaki csak erre alapoz, akkor válasszon más pályát.
"Miért mit csinált 30 éves koráig?
Miért nem tolta le a s_ggét dolgozni,gyakornokságba mondjuk?
Mit csinált 12 évig?"
Tanult és élt. Ennyi. Amelyik egyetemi szaktársam átpuskázott minden tárgyat és az apja cégénél napi 10 percet ült az asztalnál, hogy elmondhassa interjún, hogy évek óta mennyit dolgozott, az mit csinált?
"Egyetemre járt ok,de ez lópucu a munkaerő piacon önmagában."
Ha van bármelyik cégnél egy haverja, akkor előrébb lesz, mint jó pár év munkaviszonnyal.
Azon meg lazán átugrottunk, ami a válaszom lényege volt: Itt senki sem jó... :D
,,Tanult és élt. Ennyi. Amelyik egyetemi szaktársam átpuskázott minden tárgyat és az apja cégénél napi 10 percet ült az asztalnál, hogy elmondhassa interjún, hogy évek óta mennyit dolgozott, az mit csinált?"
Tanulni,élni azt meló mellett is lehet.
Aki apja cégénél volt ne keverd ide,annak már van helye,de itt nem erről van szó.
"Ha van bármelyik cégnél egy haverja, akkor előrébb lesz, mint jó pár év munkaviszonnyal."
Jah mindenkinek van haverja valami nagy cégnél.
Akinek nincs azzal mi lesz?
Én nekem se volt egysem max a közszférában köszi szépen inkább a halál lett volna.
Ha van akkor szerencséje van,akkor felveszik.
Nehezen tudom megítélni. Az mindenképp pozitív, hogy ez a 2. diplomája lesz már, tehát nem BSc-n szenved 10 éve.
Vannak olyan emberek, akik szeretik halmozni a tudást, és csak utána dolgozni - ez nem baj, mert ha tényleg nem csak lébecol az egyetemen, hanem odateszi magát, akkor jól fog tudni keresni, és behozza a hátrányt.
Azonban én abban a szituációban vagyok, hogy a párom 7 éve van BSc-n, eleinte nem zavart, a kapcsolatunk elején volt harmadéves, akkor még igyekezett is behozni a bukott tárgyakat, elég sok sikerrel. Utána megint lejjebb engedett, és őszintén, ha idén nem kezd valamit, akkor fogalmam sincs, hogy mi lesz. Szeretne elvenni feleségül, de így nem fog tudni, mert a szülők nem tolnak alánk mindent...
"Ha van bármelyik cégnél egy haverja, akkor előrébb lesz, mint jó pár év munkaviszonnyal."
Erre azért ne vegyél mérget...
Ha a haver nem felső vezető, akkor amúgy is csak kicsit tudja befolyásolni a folyamatot. Mondjuk van 3 jelölt, végzettsége és szakmai tapasztalata alapján mindegyik alkalmas, de az egyiket ismeri valaki és azt mondja róla, hogy tisztességes, jól együtt tud működni másokkal. Hát akkor őt veszik fel.
De ha ott van valaki 5 év releváns munkatapasztalattal, emberünk meg 35 évesen pályakezdőként nulla munkatapasztalattal, akkor legföljebb akkor van esélye, ha a legfelső szintű főnökkel puszipajtások.
De akkor is könnyen lehet, hogy a legfelső szintű főnök úgy gondolja, a cége nem jótékonysági intézmény, és inkább felvállalja az összeveszést, sértődést, minthogy egy olyan embert fölvegyen, akinél lényegesen jobbat is talál. Ui. a versenyszférában a hatékonyságról szól minden. És aki felső vezető lett, az általában nem mindenkin segíteni akaró Teréz anya típus, hanem kemény ember, aki szívfájdalom nélkül hoz kemény döntéseket és nem lelkizik azon, hogy a mihaszna haverja hol fog dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!