Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Csúfolkodik velem, vagy én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csúfolkodik velem, vagy én veszem túl szivre? Jogosan haragszom?

Figyelt kérdés

Annyi előzményt fűznék a történethez, hogy kialakult nálam egy kisebb beszédhiba, ami viszonylag ritkán mutatkozik, mert próbálok tenni ellene és odafigyelni mindig amikor beszélek. De sajnos nem tudom teljesen kiküszöbölni, zavar is eléggé, főként azért mert úgy gondolom egy kiskori trauma miatt alakulhatott ki, illetve iskolás koromban emiatt teljesen visszahúzódó is voltam. Konkrétan pöszeségről beszélek és izgalmi helyzetekben kisebb fokú dadogásról.

A konkrét történet az, hogy mindezt tudja a párom is, nem sokszor emlegetjük, szerinte is ritkán tünik fel nálam. Néha mikor pöszén mondtam valamit, elmosolyogta magát és ő is úgy mondta az adott szót, rákérdeztem, hogy zavarja-e vagy csúfolkodik ezzel? Az volt a válasza, hogy egyáltalán nem, hanem inkább cukinak tünök neki és élvezi.

Már egy jóideje nem jött témába, az este pedig hülyéskedtünk és valahogy eszébe jutott a pösze szó valamivel kapcsolatban, majd elkezdi, hogy " pösze! Haha, tééényleg te is pösze vagy néha .... jaaj kicsi pöszém'' és próbált viccesnek tünni.

Nekem amúgyis stresszes napom volt és valamiért annyira rosszul esett ez a kötekedés(?), hogy egyáltalán nem tudtam nevetni raja és elment minden kedvem, annyira, hogy azt vágtam hozzá, hogy menjen keressen olyan lányt, aki tökéletes és ne velem csúfolkodjon, persze erre ő haragudott meg, hogy nem is mondott semmi rosszat.

Egyébként én is nagyon szeretek viccelődni, olyan hibákból amiről én tehetek(leejtek valamit, hülyeséget mondok) simán elröhögjük. Ezt valamiért másként fogom fel, mert nem tehetek róla, hogy van ez a hibám és zavar is, hogy jelen van. Úgy fogom fel, hogy csúfot űz belőle, kinevet miatta... pedig lehet tényleg csak annyi, hogy cukinak talál emiatt?

Nektek ez hogy jönne le? Voltatok hasonló helyzetben? 22n

2019. szept. 12. 11:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Tipik hiszti a semmin.
2019. szept. 12. 11:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Leírás alapján nem hiszem, hogy bármi rosszat akarna, egy picit túlreagálod. Írtad is, neki tetszik, aranyosnak tartja. Ráadásul ezt valahol dicséretnek is veheted, hiszen külön emlékeznie kellett, hogy néha te is pöszén beszélsz, mert alapvetően egyáltalán nem feltűnő még számára sem.

Nyilván ha neked rossz emlékeid vannak ezzel kapcsolatban, amiket nehezen vetkőzöl le, arról nem tehetsz. Ha tudatosan dolgozol magadban ezen, akkor idővel elmúlik, de ne akard féltve őrzött érzékeny pontként kezelni, ami instant triggerel, ha szóba kerül. A célod legyen az, hogy ne lehessen ellened használni, ne billentsen ki a komfort zónádból. Párod részéről pedig szerintem kérj több megértést. Rendben van, hogy nem akar megbántani, nem is sérteget, mert nem teszi. De azért igyekezzen kerülni a témát, amíg ez érzékeny számodra.

2019. szept. 12. 11:23
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Hisztizel, mert a kisebbségi komplexusod miatt túlkombinálsz mindent. A probléma csak a te fejedben létezik, te generálod.
2019. szept. 12. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Mondd el neki mégegyszer, hogy keressen másik lányt. Ha hallgat rád, akkor gyere, és szidd itt...
2019. szept. 12. 11:32
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Valóban az lehet, hogy kivülről egy kis semmiség, pitiáner dolognak tünik, amin nem kellene egyáltalán megsértődni. Mégis annyira sziven üt, mert eszembe jut, hogy emiatt nem mertem megszólalni társaságban, gátlásaim vannak, beszólogattak az osztálytársak, és rossz tőle is ezt kapni, feljön az összes akkori érzésem és támadásként élem meg...

2019. szept. 12. 11:39
 6/13 anonim ***** válasza:
97%
Aha, szóval pontosan tudod a sértődés eredetét, pontosan tudod, hogy a párod nem rosszindulatúan értette, hanem a rossz tapasztalaid miatt érzed így és ennek ellenére is hisztizel. Még jobb. Minél hamarabb megtanulsz magadon nevetni, annál hamarabb feldolgozod. Talán még ezt az abszurd megfelési kényszered is leküzdöd, ha hajlandó vagy dolgozni rajta. Ez nem egy olyan dolog, aminek traumát kellene okoznia.
2019. szept. 12. 11:43
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

Ülj le vele komolyan beszélni.

mondd el neki, hogy ez a beszédhiba téged frusztrál, egyáltalán nem érzed magadnak cukinak és nagyon rosszul esik, hogy ezzel heccel.

Egyáltalán nem tartod sem hízelgőnek, sem viccesnek, és ha tehetnéd elmulasztanád ezt a dolgot magadnál, de sajnos nem így megy.

Esetleg jelezd felé, hogy ha neki csípőficama lenne például, te sem mondanád neki, hogy jajj te kis cuki bice-bócám... Szóval ezzel ne viccelődjön, mert szarul esik, ennyi.

amúgy sanszos hogy semmi rossz szándék nem volt benne a részéről, de ha neked előhozza a komplexusaidat,mondd el neki őszintén.

2019. szept. 12. 11:43
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is!

Egyébként nem konkrétan ez okoz nálam traumát, hanem ez lehet a tünete, konkrétan annak, hogy kiskoromban molesztáltak családon belül- gondolom ezt abból amiket olvastam a témában.

Nála hasonlóan nem vicc tárgya a kora. Mikor valamivel elkezd igy heccelni, vissza szoktam vágni azzal, hogy hány éves és "öreg" (nem komolyan, hisz nemsokára 30) de nagyon nehezen fogadja el, hogy ilyen gyorsan repül az idő felette és már ennyi idős. Nem reagál épp úgy mint én, de ezen ő sem tud nevetni.

Mindenképp átfogom beszélni vele ezt, de tudom, hogy magamon is dolgoznom kell.

2019. szept. 12. 12:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem akart megbántani.De mint ahogy irod eléggé rossz napod volt,ezért szivre vetted a dolgot.

Üljetek le és beszéljétek meg.

2019. szept. 12. 12:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Én is dadogok néha, de én élvezem :DD

30 f

2019. szept. 12. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!