Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos az elvárásom, vagy ebben is nekem kéne engednem?
Párommal mostanában elég rossz a hangulat kettőnk között. Röviden: megingott kicsit a bizalmam irányába. Nem történt megcsalás, nem érzem visszafordíthatatlannak, de azért csalódtam benne. Ez a része a dolognak megbeszélt, elismert, és jogos részemről. Megbeszéltük, hogy mindent elmesélünk, és ő különösen figyel erre, hogy visszanyerje a bizalmamat. Tegnap kiderült, hogy elfelejtette elmesélni, hogy munkaidőben elmentek csapatépítő szabaduló szobára. Félreértés ne essék: nem baj, nyilván nem tilthatom meg, nem is akarom, sőt, jó, ha jól érzi magát. Az zavar, hogy erről nekem másfél hétig elfelejtett beszélni, miközben együtt élünk, minden este megkérdezem, milyen napja volt, mi volt bent. Azt bezzeg naphosszat hallgatom, hogy hogyan halad az adott alkatrész fejlesztése, milyenek a forrasztások... Nyilván kicsit meghökkentem, hogy ilyesmiről megfeledkezik, és úgy éreztem, hogy picit "tepernie" kéne. Legalább egy bocsánatkérés öleléssel. Ennyit vártam volna, nem többet, mert nem egy nagy dolog. És nem is csinálnék én ebből ügyet, ha nem azt tapasztalnám, hogy még ő van megsértődve, amiért nekem rosszul esik ez. Puffog, duzzog, és elvonul a lakás másik sarkába, mint valami 5 éves kisgyerek, nekem meg már baromira nincs kedvem a békítő felnőttet játszani. Egy kis fennakadásból balhét csinál egy bocsánatkérés és ölelés helyett.
Tényleg nem érzem úgy, hogy megoldhatatlan lenne a bizalmam visszaszerzése, és azzal együtt a kapcsolat megmentése, ha azt látnám, hogy képes felnőtt módjára kezelni egy pici problémát. Mert jelenleg csak azt érzem, hogy én oldok meg mindent, én békítem mindkettőnket, ő meg élvezi, ha minden rendben van, de semmi kezdeményezés, önállóság nincs benne, ha probléma adódik.
Túlreagálom az egészet (nem a szabaduló szobát, hanem ezt a tutyimutyiságot), és nekem kéne kedvesen közölnöm, hogy ez azért így nem jól jött ki, vagy neki kéne egy kicsit összeszednie magát, és kezelnie a rossz kedvemet, ha megfeledkezik ilyesmiről?
Minden nap minden eseményéről beszámolni és beszámoltatni a másikat baromi fárasztó,idegörlő és fölösleges. Aggódjon azon egész nap, nehogy kifelejtse, hogy ebédnél mit mondott a kollégája? Ha enélkül nem bízol benne, akkor magadban kéne megfejteni az okát. Okot adott rá, hogy követelj tőle ilyen szintű jelentést?
Ha velem szemben lenne bárkinek ilyen elvárása, az első számonkérésnél hajtanám el melegebb éghajlatra.
Túl szoros gyeplő ez bárkinek. Fogadd el inkább, hogy az életének bizonyos területeihez nincs közöd, de ettől még nagyon is fontos lehetsz neki, hisz hozzád megy haza.
A saját rossz hangulatod pedig a te dolgod, ő nem érti,nem érzékeli olyan egyértelműen,mint hiszed és betanítani se lehet, hogy megérezze, mikor kell babusgatni téged. A pasik nagyon másképp működnek,és ami a te szerencséd, egy elég türelmes fajtát fogtál ki.
Lazíts és ne duzzogj a semmin.
1-es: alapjáraton nem zavarna, mert beszámolt róla, még ha egy kis csúszással is. Nálam is előfordul, hogy este nem jut eszembe, mert munka után még 3 óra edzésen/bemutatón voltam, és azt se tudom, merre vagyok arccal.
A problémám az, hogy bizalmi gondjaim vannak, amit megbeszéltünk, jogosnak ítélt, és megegyeztünk egy megoldásban, majd mikor ezt nem sikerül kiviteleznie, ő van megsértve, hogy szóvá teszem.
4-es: igen, adott rá okot. Nyilván szoros a gyeplő, nem is áll szándékomban így élni hosszútávon, de amíg újra kiépíti a bizalmamat, addig ez van. Természetesen nem kötelező elviselnie, megérteném azt is. Ő döntött úgy, hogy ezt vállalja, mert folytatni akarja. Ha pedig konkrétan megkérdezem, hogy "ezt mégis hogy tudtad elfelejteni?" akkor arra nem érzem jó válasznak a "mit tudom én" felszólalás utáni elvonulást. De ha ez teljesen normális férfi viselkedés, akkor lehet tovább nem kérek ebből.
5-ös: ugyanannyit keresünk. A kisebbségi komplexusodat máshol éld ki kérlek. Köszönöm.
2-es: nem, nem ez volt a bizalomvesztés oka. Ennyi azért bőven kevés ahhoz. Nyilván bennem is ilyesmik merültek fel, amit csak tetéz a reakciója. De nem hiszem, hogy valóban más lenne a háttérben, de azt sem érzem, hogy tényleg akarná a kapcsolatot. Ha ezt elmondom neki, akkor tagad, hogy de ő szeretné ezt, szeret engem. Az biztos, hogy én ezt nem fogom már sokáig csinálni, ha ennyire azt érzem, hogy csak rajtam múlik a problémakezelés. Nem szeretnék odáig eljutni, mert egy alapvetően rendes, érzelmes férfi, de a kommunikációs problémák már kezdenek kikészíteni.
Ha az egyik fél elveszíti a bizalmát a másik irányába, vagy megrendül benne, mert az okot adott rá, akkor a sértő fél felé az a minimum elvárás, hogy igenis számoljon be a nagyobb horderejű dolgokról..
Hiszen nem azt felejtette elmesélni, hogy kávét is ivott az ebéd után..
Ha szeret téged és tényleg értette a sérelmedet, akkor nem neki kellene duzzognia, hanem igenis elszámolhatóvá kell tennie magát..
Tetszik nem tetszik ez egyeseknek, akkor is így van!
Le kell vele ülnöd és ezt komolyan megbeszélni, mert neked van igazad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!