Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy fog ehhez állni bármelyik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy fog ehhez állni bármelyik férfi, hogy örökölt betegség miatt lehet majd elkell vetetnem a gyereket ha terhes leszek?

Figyelt kérdés
Van egy orokletes labbetegseg a csaladban, apam orokolte az anyjatol en meg apamtol. A tortenet annyi,hogy apamnak olyan szinten gorbe a laba,hogy 2x mutottek fiatalon es meg igyis latszik, allo munkat nem tud hosszutavon vegezni, sokszor faj a laba es viszont menni is alig tud,nagyon korlatozott a munkavalasztasi lehetosege,az orvos azt mondta ha nem mutik meg 2x lehet tolokocsiba kerul egy eletre, voltunk tobb genetikai vizsgalaton ahol megrontgeneztek engem is es kiderult nekem a combcsontom gorbe S alakban, de ez amugy nem latszik nalam szerencsere.De viszont azt mondtak az orvosok ha gyerekem lesz lehet orokoli es mivel nem talaltak meg az okat ennek a betegsegnek se gyogyszer nincs ra se olyan mutet amivel ezt ellehetne tuntetni, mar tobb kulfoldi orszagban is vizsgaltak az eredmenyeket es ott se talaltak valaszt erre, most megegy orszagba kikuldik de ha ott se talalnak erre valaszt akkor kapok egy papirt,hogyha terhes leszek vinnem kell az orvoshoz es onnantol kezdve ultrahangon figyelik orokolte e es ha igen akkor valszeg elkell vetetnem mivel nem tudni,hogy mi fejlodik ki ebbol... Kerdezem en,hogy fog ehhez barmelyik paso hozza allni hogyha gyereket akar tolem,hogy ezt kozlom vele,hogy lehet emiatt nem lehet gyerekem??
2019. aug. 12. 12:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
13%
Én sem tudom elképzelni, hogy bárki is mondott neked ilyet. A downosokat is meg lehet tartani, pedig ők aztán tényleg nem tudnak teljes életet élni és sokkal rövidebb is az életük az átlagnál. Mégse mondja soha senki az anyukának, hogy vetesd el. Ilyen nincs. Vagy töltsd már fel ide azt az orvosi véleményt mert nagyon kíváncsi vagyok erre, hogy hogy is néz ez ki.
2019. aug. 12. 13:27
 12/17 anonim ***** válasza:
56%
Aki majd nagyon szeret, az bevállalka ezt veled.
2019. aug. 12. 13:59
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

# 6: Sajnos voltam ilyen helyzetben. Két genetikus szakvéleménye kellett, hogy a magzatnak ÉLETTEL ÖSSZEEGYEZTETHETETLEN fejlődési rendellenessége van. Nem valami kis fejlődési rendellenesség, hanem olyan szintű, hogy a születését sem érné meg. És még így is volt olyan orvos, aki azt mondta, hogy ő nem végzi el a műtétet, ezt a természetre kellene bízni. (Pedig az ilyen esetekben a jogszabályok a 24. hétig engedik a terhességmegszakítást, én pedig még csak a 13. hétben voltam...)

Szóval nem olyan egyszerű ez... Lényegében a genetikus dönt, hogy olyan betegség, amivel lehet élni, vagy olyan, amivel nem, illetve mekkora terhet ró a betegség a szülőkre és a társadalomra. És ez még csak egy ajánlás, az anya dönt, hogy tudja-e vállalni, vagy sem. Senkit nem kényszerítenek terhesség-megszakításra.

2019. aug. 12. 14:29
 14/17 anonim ***** válasza:
4%

# 5: Kérdező, épp ez a 13. hét (ha ezt írták a papírodra) igazolja, hogy ez nem olyan fejlődési rendellenesség, ami miatt rábólint a genetikus az abortuszra.

Ilyen 13. heti határ ugyanis nincs a jogszabályban.

A 12. hétig bármilyen indokkal elvetetheted, elég annyi is, hogy "nem akarom". Van némi adminisztráció, de ennyi. Ez a gyakorlatban egy picit tolódhat azért, átcsúszhat a 13. hétbe... a lényeg, hogy eddig tudják kürettel befejezni a terhességet. Utána már más a módszer, konkrétan megindítják a szülést...

A jogszabályok 3 határidővel dolgoznak:

12. hétig nem kell egészségügyi ok

16. hétig egészségügyi indokkal végeznek terhesség-megszakítást (kromoszóma-rendellenesség, súlyos betegség, fogyatékosság)

24. hétig két esetben végezhető terhesség-megszakítás: ha a magzatnak élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenessége van, VAGY az anya életveszélybe kerül és csak a terhesség befejezésével menthető meg az élete.

Ha neked 13 hetet mondtak, akkor az azt jelenti, hogy a 12. heti genetikai UH eredménye lesz a mérvadó... amikor még, erre készülj fel, semmi biztosat nem fognak tudni mondani. Csak annyit, hogy "van rá esély, hogy...". És neked ennyiből el kell tudnod dönteni, hogy adsz-e esélyt a gyerekednek az életre, vagy sem...

2019. aug. 12. 14:39
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

Én most vagyok terhes, nagyon jól tudom mikor mit lehet, kb. minden papíron rajta van.

Nyilván a kérdező nem arra gondolt, hogy kényszerítik az abortuszra. És feltűnt nektek egyáltalán milyen súlyos az édesapja állapota?

Valamit, hogy a betegség kimenetele ismeretlen.

Ez nem egyszerű esztétikai probléma.

Egyébként korlátozottan cselekvőképes nő a 18. hétig orvosi indikáció nélkül megszakíttathatja a terhességet.

Ha az anya életét a magzat veszélyezteti akkor bármely terhességi hétben megszakítják a terhességet.

2019. aug. 12. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:
26%
15: Több kerekesszékes ismerősöm van, teljes életet élnek. A mozgáskorlátozottság (önmagában) nem ok a terhességmegszakításra.
2019. aug. 12. 15:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez a te véleményed, én tiszteletben is tartom, de én ezt nem így gondolom.

Én nem akarnék mozgáskorlátozottként élni, és ha az élettel kapcsolatban lenne döntési jogom születés előtt, akkor így nem akarnék megszületni. Ha később ér baleset az egy más helyzet, de tudatosan ilyet nem teremtek.

2019. aug. 12. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!