Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó, hogy a Homo Sapiens monogám?
Azért mert ha mindenki mindenkivel össze tenné amilye van nem lehetne tudni kinek ki az apja. Gondolom te se szeretnèl a féltestvéreddel gyereket vállalni vagy épp a lányoddal.
Ha meg nem mindenki mindenkivel akkor milyen alapon működne? Arról nem is beszélve hogy az ember féltékeny faj a majom nem az így nyugodtan járhat kézről kézre a majomlány. Nálunk azért nem ilyen egyszerű.
Nem mellesleg sok állatfaj monogám ha nem is egész életében (bár egyes pingvin fajok a hattyúk a gerlék egyes bagoly fajok gólyák ha jól emlékszem a delfinek stb. egy életre választanak párt) de aki nem egész életében az azok közül is sok együtt marad amíg a kölykök felnőnek. Ez egy embernél kb 18 év. Ha nem ős közösség van ahol mindenki mindenkiét neveli akkor ez kevéssé kivitelezhető.
Én amúgy nem társadalmi normák miatt hanem belső motivációra alapozva vagyok monogám. Nekem kifejezetten kellemetlen lenne ha mindenki mindenkivel mint a nyulak vagy 3 másik feleséggel kene mindenben osztozni. Én szeretem ezt a rendszert.
A legtöbben, akik a poligámiát dicsőítik, szüzike incelek és nyakszakállak, akik azt hiszik, hogy poligámia=kényszerítjük a nőket, hogy mindenkivel le kelljen feküdniük.
Egyébként léteznek monogám és poligám emberek. Az USÁ-ban volt egy anonim felmérés, ott pl. az jött ki, hogy a 20-30 évesek között 8-10 % azok aránya, akik még nem szexeltek. És nem csak azért, mert rondák vagy taszítók, hanem mert pl. még nem találták meg azt az egy személyt, akivel lefeküdtek volna.
És van olyan nőismerősöm, aki tök jó személyiség, imdáom, csinos, de barátnőnek nem kéne, mert hiába van pasija, társaságban két pálinka után már rámászik az első normálisabb férfira.
A bajok ott vannak, ha valaki poligám, de monogám kapcsolatba kerül, aztán jön a félrekúrás vagy megcsalás. Vagy valaki monogámként poligám társat fog ki, aztán megcsalják. Egyszerűbb lenne, ha mindenki felvállalná magát úgy, ahogy van, és neki megfelelő társsal állna össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!