Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lebuktatni a férjet, de hogyan, hogy a barátság megmaradjon?
Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom, hogyan oldjam meg. Tizenéves baráti kapcsolatot ápolok egy házaspárral, 8 éves lányuknak a keresztanyja vagyok. Egyformán kedvelem mind a két felet, de a férjet hamarabb ismertem meg közös hobbinkból kifolyólag. Ez azért lényeges, mert pár hónapja beavatott engem az ő kis titkos életébe, újra szerelmes, csak nem a feleségébe. A lányt is ismerem, közös hobbink által, kedves, aranyos. A gond akkor kezdődött, amikor a feleség pár hónap után gyanakodni kezdett, hogy valami nem stimmel a férjével és tőlem kér segítséget a nyomozáshoz. Látom rajta, hogy kétségbeesetten vissza akarja szerezni a férjét és nagyon szenved. Én meg nem mondhatom el neki az igazságot, mert akkor elárulnám a másik barátomat, aki rám bízta a titkát. Egyre kényelmetlenebb lett a szitu, vergődöm. Azt találtam ki, hogy jó lenne, ha valaki más buktatná őket le. De ki és hogy oldjam meg? Nem tudja rajtam kívül senki a titkos viszonyt, a férj nem szándékozik kilépni a házasságból és nem akar lemondani a szerelméről sem. Sajnos nagyon óvatosak, nem hagynak nyomot maguk után.
Kérlek segítsetek, hogy oldjam meg a helyzetet? Le akarnám őket buktatni, de a barátságot meg szeretném tartani mind a két fél részéről. (35+-os korosztály)
9:
Szia, homi-kacsintós-szmájli ;)
Mi az hogy legalább? Nő vagy vagy férfi egyáltalán? Olyan kis "mellékes" dolgokról még el sem beszélgettünk, hogy ellenkező neműek barátságának mi értelme van egyáltalán. Ha nő vagy, még jó hogy nem tartasz szeretőt
Hogy a baratsag is megmaradjon,nem fog menni a lebuktatas...sot,ha a feleseg nem hiszi el,vagy mégis,de utana kibekulnek,szaxrban maradsz...
A ferjem legjobb haverja csalja a neje,de mi nem szolunk,az o maganugyuk,mondjuk a nejjel nem vagyunk annyira joban...en sajnalom,meg fel vagyok haborodva,de tenyleg cdak rajuk tartozik,es mar ez nem az elso eset,sajnos...
12:
Elég szomorú, hogy hagyod, hogy egy ember elvesztegesse az életének egy részét olyan emberre, aki nem becsüli meg.
Akármilyen szar alak lehet, a megcsalást nem érdemli meg senki.
Senki nem fogja visszakapni az idejét, amit valakire elveszteget. Mindenki egyszer él.
Nekem a lelkiismeretem nem bírná.
13:
De miért kell beleszólni olyan ember életébe, akit nem is ismersz egyáltalán?
Segítesz a csövesnek az utcán, aki aprót kéreget hogy jobb élete legyen akár csak egy hangyafa sznyival?
Segítesz egy afrikai kisgyereknek, aki napi 300 forintból már jól lakhat, azzal hogy küldesz ennyi pénzt valami segélyszervezetnek havonta?
Segítesz egy öregembernek aki magányos egy öregek otthonában, hogy néha elmész önkénteskedni oda és időt töltesz vele?
Segítesz egy árva gyereknek azzal, hogy néha meghívod magatokhoz a házba és beszélgetsz vele, játszatod vele a gyerekeidet és adsz neki meleg ételt? (Ismerek ilyen embert, aki csinál ilyet heti egyszer)
Neeem.
És a fentiekkel alapból semmi baj nincs ha nem csinálod. Ezektől nem vagy rossz ember, ha ezeket kihagyod. Mégis azt gondolod hogy attól rossz ember vagy, ha nem szólsz valakinek arról, hogy őt megcsalják. Na ez a hihetetlen számomra...
Olyan dolgokon lelkiismereteskedünk, amiknél ezerszer rosszabb dolgok is léteznek, amiken tudnánk segíteni de mégsem teszünk semmit. Na ez a hányadék nekem
15#
És a barátaid mióta idegenek?
Én most nem idegenekről beszéltem, hanem barátokról (még ha nem is voltam teljesen egyértelmű.)
Ha te tudnád, hogy az egyik barátod csalja a párját, gondolom nem mondanád el a párjának, hogy csalják, DE! ha mondjuk a barátodat csalná a párja, elég valószínű, hogy a legtöbb ember megemlítené neki. Ami elég szomorú.
Mondhatod rá, hogy idegen, de ha valaki a barátod párja, azt valamennyire csak ismered.
(Mondjuk nekem eleve nem fér bele, hogy olyan barátom legyen, aki ennyire gerinctelen. Nem, én sem vagyok szent, de szerintem a megcsalás az egyik legaljasabb, leggerinctelenebb dolog, amit az ember a párjával meg tud tenni.)
Nekem nem is a beavatkozási kényszer piszkálja a csőrömet, hanem az, hogy valaki képes lenne az úgynevezett barátját névtelenül, gyerek óvodai tornazsákjába dugott levélkével, vagy valamilyen harmadik személy bevonásával lebuktatni, de közben a barátság maradjon meg... Hogy valaki annyira tisztességes, becsületes, hogy nem bírja szó nélkül elnézni, hogy egy ember csalja a házastársát, de miután sunyi módon lebuktatta, képes a szemébe nézni, és úgy barátkozni vele, mintha semmi nem történt volna. Erre írtam, hogy csak a barátaimtól mentsen meg az Isten.
Felmerül a kérdés bennem, hogy milyen érdekeid fűződnek ehhez az un. barátsághoz?
16:
Értem. Nekem a barát kategória eléggé szűk fogalom. Kb 5 embert tudok mondani, akit igazán barátként emlegetek, mert én a barát szót nem használom olyan széleskörűen mint a legtöbb ember. Aki igaz, őszinte, régi barát, azt szerintem mindenki meg tudja számolni egy kézen. Mindenki más csak haver vagy ismerős.
Nekem pont hogy attól barát valaki, hogyha ma este felhívna az egyik hogy "Bocsi, itt egy hulla, amit sajnos fel kéne darabolni és kérlek soha nem beszélj róla senkinek, soha ne kérdezz hogy mi történt és gyere segíts", akkor mennék. Neked akkor mitől barát egy barát, hanem ilyenektől?
24 éves vagyok, de a 4-5 legjobb barátomat már 9-10 éve ismerem és bizony hullát is darabolnék értük szó nélkül, pedig egyikük sem gyilkos pszichopata, mielőtt félreértenéd. És neked milyenek a legjobb barátaid akkor? Mennyire vagy hozzájuk hűséges? Mit tennél meg értük feltétel nélkül? (Mert bizony ez az értelme a barátságnak)
Hullát darabolnék a barátaimért, de a megcsalásról minimum lebeszélném őket, hogy inkább szakítsanak vagy megszüntetném a barátságunkat, de legalábbis hidegebben viselkednék velük.
Számomra nem létezik olyan emberi kapcsolat, amiben MINDENT elnéznék a másiknak és akármiben a segítségére lennék.
19:
Hát jó. Nem értünk egyet, de korrektül elmondtad a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!