Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még mindig az exe árnyékában élnék?
23 éves lány vagyok, a barátom 24 éves és lassan 2 éve vagyunk együtt, Ő az első barátom.
Kapcsolatunk kezdetén elég rideg volt velem, nem találta a helyét a lányoknál, de "letelepedett" nálam. Nem tudtam mi az oka, aztán az első hónapokban elkezdett mesélni az exéről, de szinte mindig. Pár hét múlva meguntam és közöltem vele, hogy hagyja abba ezeket, bántanak. Majd fél év környékén elakartunk menni egy helyre, de az út a régi lány faluján keresztül vezetett, annyira beleélte magát, hogy hol lakik, annyira érdekelte, meg mesélt a házról, de leállítottam, hogy hagyjon már fel vele. 1 év után szakítottam vele, mert alig foglalkozott velem, bunkóskodott is, majd mondta, hogy ez azért van, mert az exe akkora lelki sebeket ejtett rajta, hogy ezt így vezeti le rajtam. Ez nekem nagy lelki törést okozott, ugyanis és szívemet-lelkemet beletettem ebbe a kapcsolatba, mások is mondták, hogy mennyire jó barátnő vagyok, sütök, főzök, ellátom és gondoskodok róla. 1 hétig külön voltunk, utána sírva jött, hogy bocsássak meg neki és hogy engem nagyon szeret, mindent megtesz, hogy elfelejtse. Nem rég séta közben felhozta megint az exét, mondta, hogy mennyire rinyálós hisztigép volt és kiprovokálta a veszekedést, sokszor kérette magát. Nem sokáig hozta fel, csak kb. 5 percig folyamatosan mesélt róla.
A barátommal tényleg soha semmit nem lehet megbeszélni. Én már ebbe beleuntam, hogy állandóan veszekszik velem és leültettem megbeszélni a dolgot, de természetesen akkor is csúnyákat mondott rám és utálkozva fogadta ezt a dolgot. Megpróbáltam nagyon nagyon türelmes és kedves lenni, nem kikelni magamból, akárhogy ordítozott. Aztán lenyugodott. Ekkor hoztam fel az exét, hogy szerintem még mindig az exe árnyékában élek. Ugyanis azt mondta, hogy én megpróbálom mindig kiprovokálni a veszekedést és ha csinál valami balgaságot és egyszer bocsánatot kér, én nem bocsátok meg egyből és kéretem magam, ő nem fog utánam koslatni! Összeraktam a képet, mondtam Neki, hogy én soha nem veszekedésképp hozok fel egy számunkra kellemetlen témát, hanem beszéljük meg, mert sok kapcsolat megy tönkre a kommunikáció hiánya miatt! És ha én nagyon berágok valamire, akkor nem bocsátok meg 2 perc alatt, nem várom el, hogy hozzon egy csokor virágot, csak ne vegye félvállról a dolgot és lássam, tényleg megbánta! Mondtam neki, hogy az exe hisztigép volt és kéretős, az ő természetét az enyémbe látja! Ha felhozok neki egy negatív témát, ami fontos lenne, akkor azt hiszi rögtön, hogy én veszekednék, mint az előző barátnője tette, holott én mindig nyugodtan kezdek neki és szépen, csendben akarom átbeszélni! Mondta, hogy igazam van, ez tényleg így van, de emiatt ő nem akar magyarázkodni, mert úgy sem értem, mert nekem még nem volt "ex barátom", Ő nekem az első! És ez természetes dolog...
Az exével 1 évig voltak együtt, sokat veszekedtek, a csaj végül megcsalta. A barátom hanyagolta a csajt, szerintem ezért csalta meg... mert akivel megcsalta, azzal a mai napig együtt vannak és idősebb is tőle 7 évvel és gondoskodóbb, foglalkozik vele.
Nem kellett volna már elfelejtenie a volt barátnőjét? Miért akarja, hogy ezt fogadjam el? Miért látja bele az ő természetét az enyémbe? Még mindig nem jött volna rá, hogy én egy másik csaj vagyok? :D
Tudom hogy nyers, de:
blah-blah-blah. Ennyi információ volt abban a hosszú fosban amit leirtál.
Nekem az jött le egyébként, hogy a párod nem igazán vállal érted kockázatot, ha lenne egy sokkal jobb opciója, ami legalább ekkora biztonságot jelent neki, akkor rögtön kidobna és váltana. Szerintem nem szerelemből vagytok együtt, hanem egyszerűen mindketten gyengék vagytok, a komfortzónátok megteremtéséhez kell egy pár, ezért nem mertek szakitani.
Ilyen egyszerű, én is voltam már ilyen kapcsolatban. Ideig óráig jó, biztonságban van az ember, stb. De amint erre már nincs szüksége, jön a szakitás.
Viszont ez már kb. az első pár mondatból kiderült. Felesleges belemagyarázni sok hülyeséget, mind csak agymenés, hidd el tapasztalat, hogy annyi a sztori, amennyit leírtam.
Ha úgy érzed, bírod nélküle, akkor szakíts. Ha nem érzed úgy, akkor meg így jártál.
21/F
Sok igazságot mondott az első hozzá szóló.
Egyet tudomásul kéne venned. A következő szerelemnek mindig felül kell írnia a mögötte lévőt. Mert ha nem így van akkor azt sírja vissza az átélője és folyamatosan nosztalgiázik.
Te így jártál, nem szeretnek igazán. Bármennyire is fáj, te csak egy pótlék vagy a számára. Keres mást aki tényleg és igazán tud szeretni, őt meg gyorsan felejtsd el. Mert ebben a kapcsolatban csak további sebeket fogsz szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!