Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért osztják azt a tanácsot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért osztják azt a tanácsot itt a legtöbben, hogy ha a párunkról feltételezzük a megcsalást, egyenesen kérdezzünk rá és kötelesek vagyunk a válaszát elhinni, különben mi vagyunk a szemetek, hogy nem bízunk benne?

Figyelt kérdés

Miért nem azt mondják sokan, hogy inkább mi magunk járjunk utána a dolgoknak?

Két évet voltunk együtt a párommal, most szakítottam vele a hétvégén, mert beigazolódtak a feltételezéseim, a gyanúm. A két év alatt sosem voltam féltékeny, vagy gyanakvó, kivéve az utóbbi 2-3 hétben. Amikor a legelső jeleket tapasztaltam tőle nagyjából három hete, egyből rákérdeztem, hogy van-e egy harmadik, akiről esetleg nem tudok. Természetesen tagadott mindent, ő nem olyan fajta, sosem tenne ilyet velem, őt is csalták már meg, sose tenne ilyet senkivel sem, hiszen tudja, milyen borzalmas átélni az árulást. Már akkor furcsállottam a szavait, mert elég ködösek voltak a magyarázatai, hogy mi miért történt.

Elkövettem egy "hibát", mivel úgy véltem, hogy nem mond igazat, belehazudik a szemembe, így blöfföltem. Elmondtam neki, hogy tudok róla, hogy jár valakihez, azt is tudom hová és mikor. Kissé gusztustalannak tartom utólag részemről, hogy blöffölésre kényszerültem, jó hétig kissé kellemetlenül is éreztem magam, de az a tény nyugtatgatott az igazamról, hogy részéről a kimagyarázások nem igazán voltak hitelesek.

Kövezzetek meg, de sajnos megrendült a bizalmam benne. Két hét alatt sikerült a következtetéseket levonni, illetve egyre jobban hittem abban, hogy nem én vagyok a paranoiás hülye, aki bemesél magának valótlan dolgokat. Végül minden beigazolódott.

Mivel nem lakunk egy városban, kizárólag hétvégenként tudtunk találkozni, az egyik ottani közös barátunk, akit gyerekkorom óta ismerek, felajánlotta, hogy mivel a közelben lakik hozzá, utánajár. Gyakorlatilag három nap sem kellett hozzá, hogy perdöntő képeket küldjön nekem. Igen, a képeken ölelkezett valakivel egy lépcsőház előtt, majd a közös barátunk állítása szerint be is mentek a lépcsőházba.

Tudom, kicsit beteges az egész, ítéljetek el érte, hogy nyomoztattam valakit utána, de muszáj volt megtennem a saját lelki békémért és hogy végső bizonyítékot szerezhessek. Egyszerűen azon okból tettem meg, hangozzon bármennyire is önzőnek, mert nem szerettem volna ezek után kételyek között tovább élni.

Tehát a kérdés, köteles lettem volna hinni neki? Én lettem volna a szemét, ha nem hiszek neki? Mit értem el azzal, hogy rákérdeztem nála? Valljuk be őszintén, az égvilágon semmit sem.

nov. 26. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, itt sokan megcsalók, azok szoktak vádaskodni, hogy magánszféra, ne nyújjon a cuccomhoz, kevés önbizalom stb. Jelek mindig vannak, és egy értelmes ember utánajár a dolognak. Nem kell magyarázkodni. A hasonszőrű szeretőtartók meg nyugodtan háborodjanak fel, nem fontos. Akinek nincs takargatnivalója az ne is titkolózzon.
nov. 26. 09:54
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Azért, mert itt sok a valóságtól kicsit vagy nagyon elrugaszkodott... Nem csak ebben a témában születnek ilyen totális képtelenség válaszok - nagyon magabiztosan előadva, és ha megkérdőjelezed, téged "szakemberhez" irányítva...

Nyilván nem vallotta be. Talán nem is látszott rajta, sokan vannak, akik rezzenéstelen arccal hazudnak. Jól tetted, hogy kiderítetted, és nagy szerencse, hogy volt rá ilyen lehetőséged! Különben ki tudja, meddig élhettél volna átverésben, magadat marcangolva, hogy milyen vagy, ha gyanakodsz...

nov. 26. 10:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én se vágom, nyilván aki megcsal és szeretné ezt továbbra is titokban tartani, nem fog egyből színt vallani ha rákérdeznek :D Hülye is lenne bevallani. Aki az első kérdésre elmondja az igazat, az előbb-utóbb amúgy is elmondta volna magától is, mert amúgy is feszítette belülről az igazság, de azért zömében nem ez a helyzet a megcsalóknál. Ha megkérdezed, akkor max annyit érsz el, hogy rájön, hogy gyanakszol és esetleg óvatosabb lesz. De te nem kerülsz előrébb, ahogy te is mondod.
nov. 26. 10:52
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

Én azt gondolom, hogy a párkapcsolat egyik alapja a kölcsönös bizalom. Ha ez nincs meg -teljesen mindegy hogy miért- akkor nem sok értelme van a kapcsolatnak.

Normális esetben ha megkérdezel valamit a párodtól, azt feltételezed hogy igazat mond. Ha azt feltételezed hogy hazudik a másik, akkor jobb szakítani. Nem kell kutakodni, de azt se kell hagyni hogy hülyének nézzenek. Egyszerűen kilépsz abból a kapcsolatból, ahol nincs bizalom.

nov. 26. 11:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól írják neked a többiek - mindennek az alappillére a bizalom. Ha az nincsen meg, akkor kuka a kapcsolat. Én jártam így. Az expasim állandóan féltékeny volt. Éveken keresztül kereste az apró jeleket, hogy félrelépésen kapjon. Pedig hűséges típus vagyok. Soha nem léptem félre, és okot sem adtam neki arra, hogy ezt gondolja. Ez olyan szinten elhatalmasodott rajta, hogy betegesen rögeszméssé vált. Túrta a telefonomat, ellenőrizgetett, hogy hol vagyok, mit csinálok, kivel vagyok. A végén ott tartottunk, hogy nem engedett szépen öltözködni és sminkelni, nehogy véletlenül megtetszek másoknak is. Toxikussà vált. Ez a mentális terror átcsapott fizikai bántalmazásba. Az első egy év jó volt, aztán utána fokozatosan épült le a kapcsolatunk. 7 év után mondtam ki, hogy nekem itt a vége. Mindezt miért? Mert nem bízott bennem és a végén vezekelnem kellett, amiért az egyik fiú szakmai osztálytársammal beszélgetni mertem. Évekig hallgattam, hogy ő megtiltotta, hogy beszéljek vele és én megszegtem, tehát nem szeretem őt és biztos megcsalom. Igen, ha ez van, akkor jobb szakítani, mert engem egy életre traumatizált. Nyilván, ha a dolgok nem úgy alakultak volna ahogyan, akkor lehet, hogy a férjem nem az lenne aki most és a kislányunk sem született volna meg. Így állok ehhez hozzà. De a mai napig kavarog a gyomrom, hogy miket tűrtem el neki, csakhogy ne maradjak egyedül. Mert hát azt is belém beszélte, hogyha elhagyom őt, akkor senki sem fog engem szeretni. És hidd el, az elején nem így viselkedett velem. Ezért mondják azt, hogy a bizalmatlanság a kapcsolat végét jelenti. Csak az a kérdés, hogy ki meddig tűr. Én nagyon hülye és fiatal voltam.
nov. 26. 13:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
És? Ez a két véglet van, oké. De azért ne tegyünk már úgy, mintha kérdezőnek nem lett volna igaza! Őt durván átverték és megcsalták, hazudtak neki. Ha elhitte volna a párja hazugságait, azóta is fel lenne szarvazva, ki lenne használva, és még ki tudja mik történnének. Szóval a bizalom az kell, de aki vakhitet vár el a másiktól, az több mint gyanús, hogy ő maga is rosszban sántikál, vagy néha tilosban jár.
nov. 26. 22:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem állította azt, hogy a kérdezőnek nincsen igaza. Én csupán a másik oldalról reprezentáltam, hogy mennyire tud romboló lenni a bizalmatlanság akkor is, ha a màsik fél tulajdonképpen nem sáros. És teljesen mindegy, hogy megcsalta vagy sem, ha nem bízik benne, akkor intsen búcsút neki. Nekem ez a Mission impossible kémkedős dolgok nem jönnek be. Ha nem érzem a bizalmat, akkor az egész csak kínlódás és egymást bàntjuk. Ilyen esetben teljesen feleslegesnek gondolom abba feccölni az energiát, hogy bebizonyítsam azt, hogy a másik csal engem. Minek? Én viszont úgy gondolom, hogy az exem azért csinálta ezt velem, mert valószínűleg ő volt az aki félrelépett. Sosem vallotta be, bizonyítékom sincsen, de tudom legbelül. Bizonyítani meg nem akarom, mert az a múlt. Semmi értelme. A megérzés az megvolt, ki is raktam őt, hisz amúgyis toxikus volt az egész csàvó.
nov. 26. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!