Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tűri ezt el egy feleség?
A kérdés arra vonatkozik, amikor a férj egyértelműen odavan egy fiatalabb nőért, "csak barátok vagyunk", "csak lányomként szeretem", "csak jó munkatársak vagyunk" és hasonló gáz dumákkal próbálják megnyugtatni a nejüket.
Annyi ilyen kérdést látok itt is, illetve ismerek egy ilyen házaspárt is. A középkorú férfi teljesen megbolondul, szinte elfolyik a fiatalabb nő közelében, lesi minden kívánságát, keresi a társaságát mindenféle ürüggyel. A vak is látja, hogy rózsaszín ködben úszik. Kivéve a feleség! A saját szememmel láttam, ahogy a boltban kedvesen kiszolgálta a fiatalabb nőcskét. És állítólag tudja, hogy jó kapcsolatban van a férjével.
De itt is sokszor olvasok hasonló sztorikat. Mi az oka, hogy nem zavarja el a háztól a férjét? Félelem a válástól, a gyerekek, ház stb miatt? Vagy nem is érdekli hogyan viselkedik a férje? Vagy esetleg el sem hiszi, olyan naiv?
Komolyan érdekel a ti véleményetek.
"A saját szememmel láttam, ahogy a boltban kedvesen kiszolgálta a fiatalabb nőcskét."
Kereskedő. Ez a dolga Mucuka.
AMúgy meg balszeg nem érdekli. Nem szerelems, esetleg valaki másba, megcsalja a férjét, vagy úgyis tudja, a férje max. csak flörtöl. Kétlem, hogy rózsaszín ködben úszna, legfeljebb csak a teste tetszik neki.
Sok oka lehet pl:
- Rossz szülői mintákat látott gyerekkorában. Az anyja is eltűrte ezeket az apjától, ő meg ebben szocializálódott.
- Anyagilag függ a férjétől (nem tudja magát és a gyereket egy fizetésből eltartani), nincs hová mennie válás után (sokan nem szívesen adnak ki albérletet azoknak akiknek gyereke van, szülőkhöz nem tud visszamenni).
- Ragaszkodik ahhoz a helyhez ahol lakik, gyerekek oda járnak oviba, suliba, edzésre stb, egy esetleges válás után nem akarna onnan elköltözni.
- Tele vannak közös hitelekkel, ezért nem tudnak szabadulni egymástól.
- Kapcsolatfüggő/társfüggő, vagy megfelelési kényszeres a rokonok és a társadalmi szereplők felé, ezért elnézi ha megcsalják (lényeg hogy a látszatházasság fent legyen tartva).
- Tényleg nem zavarja ha mással van a férje, mert esetleg nyitott házasságban élnek, vagy eleve örül hogy nem neki kell szexelnie a férjével.
- Eleve nem ő a "legélesebb kés a fiókban", tényleg elhisz mindent amivel beetetik.
Mondjuk az, hogy eladóként normálisan szolgál ki valakit, az az alap. Ez a munkája. A maganéletet és a munkát külön kell választani. Nekem is van akivel nem igazán értjük meg egymást a melóhelyen, sőt azt is tudom, hogy többször alámtett, de ettől még nem fogok tahó módjára beszélni vele, hiszen együtt kell dolgoznunk. Nyilván nem fogunk magánéleti dolgokat megosztani, de az alap kommunikációt nem zárjuk ki. Inkább az lenne a gond, ha bunkózna a lánnyal, ezért akár ki is rúghatják, ha a boltvezetőnek olyanja van.
A többi az más tészta, azt csak a feleség tudja, hogy miért van még mindig a pasival. De az is lehet, hogy ismeri a férjét,és tudja, hogy fellángolás ide vagy oda, a végén mégis ő marad a pasival mint feleség. Nyitott házasságok is léteznek a világon, és meglepő módon elég jól működnek, ha mindkét félnek van egy egészséges önbizalma....
Alapvetően egy komoly oka szokott lenni: a felesége már nem szerelmes.
Aki szerelmes, az nem tudja elnézni a megcsalást, mert neki mindennél jobban fáj. Nem érdekli se pénz, se kényelem, akkor is szakít/válik.
Aki szemét tud hunyni, és jobban érdekli, hogy kényelmes élete legyen, és/vagy jobb élete legyen a gyereknek, azt igazából azért nem érdekli a megcsalás, mert már nem fáj neki, nem szerelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!