Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom megbocsájtani magamnak hogy többször megcsaltam a párom? Hónapok óta nem megy!
Figyelt kérdés
Megbántam2022. máj. 16. 04:21
11/25 anonim válasza:
valami gond biztos volt, másképp miért történt volna meg
12/25 anonim válasza:
Elég hülye az a nő, aki azt hiszi, hogy őt nem csalják meg. Ezt tudomásul kell venni. Ha futó kaland, azzal nem kell törődni, de ha beleszeret valakibe, az más, akkor szét kell válni.
13/25 anonim válasza:
12
Igaz, és ugyanez érvényes a férfira is
14/25 anonim válasza:
#12: Férjnél vagyok, de nem válok, és szerelmes vagyok a titkos szeretőmbe. Miért kellene elválnom? Kinek lenne jó? Sem nekem, sem a férjemnek, sem a szeretőmnek. Egy érv van a válás mellett, az'erkölcs'. Tehát azért kellene válnom, mert számomra vadidegen emberek jelen pillanatban erkölcstelennek itélnék a magatartásomat? És ezek a vadidegenek elhárítanák azokat a károkat is, amelyek a válásom miatt a férjemet érnék? Szóval vitatkoznék ezzel a mondatoddal:'de ha beleszeret valakibe, az más, akkor szét kell válni.', de a 13-as kiegészítésével már a hozzászólásod eleje tök OK. DE UTÁLOM AZ ERKÖLCS BÍRÁKAT IS, ÉS AZOKAT IS, AKIK MÁSKÉNT ÍTÉLIK MEG UGYAN AZT A CSELEKEDETET A KÉT NEM RÉSZÉRŐL.
15/25 anonim válasza:
14
Neked sincs igazad.
Azért kellene vàlni, hogy a férjed is boldog lehessen valakivel.
Érdekes, hogy ez eszembe sem jutott
17/25 anonim válasza:
#15: Bocs, mellénxúltam. A férjem olyan korban van már, hogy ő nem tudna/akarna új életet kezdeni, max egy házvezetőnőt fogadna fel. Tehát a válással nem nyerne semmit, elveszítene viszont engem és azt a 'komfortot', amit eddig megszokott. De van másik példám is, egy kolléga: a feleség rákos volt, 3 évig ápolta otthon a férj( gyerekük nem volt) majd amikor már nem volt elég ő az ápoláshoz( home office, de azért gyakran be kellett mennie, túl sok időt elvett az ápolás, nem haladt a munkáival) akkor felvett egy állandó betegápolót. Nappal az ápoló volt a feleséggel, stétől reggelig meg a férj, 2 évig. Aztán a férj beleszeretett egy kolléganőjébe, de - adott helyzetben-válni nem akart, csak változott a gondozó munkaideje. Nappal + heti 2-3 éjjel ő volt a beteg mellett, ilyenkor a férj a szeretőjénél volt, de este még ő vacsoráztatta, fürdette a feleségét és reggeliztetésre hazaért. Én ezt a szitut úgy értékeltem, hogy tisztességes férj, értelmes, belátó szerető, a száját tartó gondozó=> kiegyensúlyozott feleség, aki otthon, békében aludt el, és a férj nem bolygatta fel az utolsó hónapjait. De van olyan ismerős, aki azt mondta, hogy a büdös gazember, szeretőt tart, ahelyett, hogy a feleségével törődne...Ezzel csak arra akarok utalni- sokadszor már a GYIK-on- hogy nem minden 'megcsalás' fekete-fehér, cgyakran igen is nincs 'tisztességes' megoldás. Pontosabban van, ( pl itt a férj) de ezt is sokan aljasságnak titulálják, mert nem illeszkedik a sémákba.
19/25 anonim válasza:
#18: ez most nekem szólt? ( 17 vagyok.) Mert ha igen, akkor: egy nagy lófütyit mmentegetem. Maximálisan földhöz ragadt vagyok, realista, racionális, felelősségteljes és figyelmes mindazokkal szemben, akikért felelősséggel tartozom. És ebben a sorban két ember áll az első helyen, a férjem és a szeretőm felesége. (azért, mert a szeretőmnél is a két házastárs áll a felelősségi sor elején) Tehát letojom az erkölcsöt, a külsősök véleményét és csak a mellettünk élők és a mi kettőnk 'jóllétével' foglalkozom. Most mondd meg őszintén, ilyen mentalitással kell nekem önmagamat mentegetni? Teljes mellszélességgel vállalom, hogy 'erkölcstelen' vagyok, a 'szumma haszon' maximalizálására törekszem a szeretőmmel együtt. Ennyi. Én csak annyit állítok, hogy nincsnek mindig vegytiszta helyzetek, néha igen is 'helye van' a megcsalásnak titokban, lebukás nélkül.
20/25 anonim válasza:
Imádom minden ilyen kérdés alatt vergődik valaki, hogy na ő most megmondja miért jó a megcsalás és mikor elfogadható 🥴
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!