Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » A filmekben/sprozatok an az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A filmekben/sprozatok an az esetek 90%-ában a férfi, vagy a férj a hűtlen fél, míg a valós statisztika szerint a nők vezetnek a megcsalásban. Akkor miért alakult ki ez a hibás sztereotípia a férfiakról?

Figyelt kérdés

2021. márc. 18. 12:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Névtelenül miért hazudna az ember?
2021. márc. 20. 17:36
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

.... Ez komoly kérdés volt? Nézz csak körül itt a gyakorin, hányan hazudnak rendszeresen névtelenül (nagyon sokan).

2021. márc. 20. 20:19
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#7 ugye ott van a teljes Brigitte Jones sorozat. Nem kötekszem, mert alapvetően egyet értek, de na.
2021. márc. 20. 21:00
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan statisztikát láttam, hogy a férfiak csalnak többet.

De szerintem is sokan tagadják anoniman is, szóval nem bízok ezekben

2021. márc. 20. 21:02
 15/16 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem kb. fele-fele lehet az arány, esetleg valamivel több férfi teszi ezt, de csak olyan 60-40 arányban.

A média pedig azért teszi ezt, mert ezt szabad. A nőket nem szabad így beállítani, mert az nőgyűlölő lenne, így viszont "vicces" vagy legalábbis "általános".

Ez ugyanolyan, hogy feketét nem lehet gonosznak ábrázolni az újabb filmekben, mert az "rasszizmus", de egy fehéret igen. Ahogy nem lehet idétlenkedő, bénázó indiait vagy latint sem mutatni, egyedül fehéreket. Az "vicces". Lásd Simpson család ahol megy a lázadás az indiai szereplő miatt, de az senkit nem zavar, hogy a skótok vagy az amcsik is ugyanúgy fikázva vannak. Az "vicces".

Ahogy lehet bigott keresztényt rakni egy filmbe (az "vicces"), de bigott izraelitát már nem. Az "antiszemitizmus".

Ahogy lehet a heteroszexuális embereket erkölcsileg romlottnak ábrázolni, a melegeket viszont nem, mert az "homofóbiának" számít.

Ahogy azt is lehet mutatni, hogy a fehérek rasszisták, de a feketék rasszizmusát (különösen a latinokkal szemben) tabu témának kell tekinteni, szóval ilyet nem fogsz filmben látni.

Még mielőtt jönne a támadás, én nem azt mondom, hogy ezeket is gúnyolják vagy bántság, vagy ilyesmi, hanem azt, hogy elvileg azonos szabályoknak és elbírálásnak kellene lennie a különböző rasszok, vallások, nemek és nemi irányultságok bemutatásakor. Tehát akkor vagy mindkettőt lehessen rossznak is ábrázolni vagy egyiket se. De ez így, hogy az egyiket lehet a másikat viszont nem - ez egy kicsit (nagyon) egyoldalú és manipulatív.

2021. márc. 20. 21:31
 16/16 anonim ***** válasza:
80%

Valaki belinkelné ezt a megcsalós "statisztikát"?

De ne valami feminás cikk legyen...

2021. márc. 21. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!