Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a helyzetről? A többi lent!
Szituáció:
Több mint 8 éve élek párkapcsolatban és majdnem ugyan ennyi ideje élünk egy fedél alatt is. Igazából minden jó a kapcsolatunkban. Mindkettőnknek jó állása van különböző munkahelyen, közös a jövőtervünk házzal, gyerekvállalással, munkával kapcsolatban. És 8 év után is rendszeres a szexuális életünk. Alapvetően mind a ketten nyugodt természettel rendelkezünk, így nagyon ritkán fordulnak elő konfliktusos helyzetek. Soha nem csaltam meg.
Problémám:
Kb. 1 éve megismerkedtem egy férfivel a munkahelyemen egy közös projektünk során. Elég volt egyszer ránéznem és már rögtön felkeltette az
érdeklődésemet és éreztem azt a bizonyos vonzódást.
Először eléggé megijedtem, mert elég felkészületlenül ért, mivel mielőtt találkoztam volna az említett férfivel nem éreztem azt, hogy bármi is hiányozna a kapcsolatomból vagy, hogy másik férfira lenne szükségem.
A közös projektünk csak pár hónapig tartott és az idő alatt csak párszor találkoztunk, illetve beszélgettünk. Viszont az egyik alkalommal rám mosolygott, illetve akkor vettem észre, hogy nagyon bejön a keze, a humora és nagyon vonzónak találtam a személyiségét (alapvetően kinézetre nem az a típus akiről azt gondoltam, hogy bejön nekem, illetve 7 évvel idősebb is nálam.).
Nah, innentől kezdve csak rá tudtam gondolni, így miután végeztünk a projekttel ráírtam és onnantól kezdve folyamatosan beszélgetünk online, illetve alkalmanként személyesen is.
A helyzet az, hogy az egyik személyes találkozásunk alakalmával majdnem megtörtént az első csók, viszont kiderült az, hogy van barátnője (amiről tudni kell, hogy amikor megismerkedtünk még nem volt neki), így leállított és azt mondta, hogy nem tudna hazudni. Utána egy darabig nem beszélgettünk, viszont egy idő után rám írt, hogy már egy ideje nagyon tetszem neki (már jóval ez előttről, hogy én ismertem volna)és hogy sajnálja a helyzetet, viszont még nem tudna ilyen kapcsolatba belemenni. Azóta is folyamatosan beszélgetünk kisebb-nagyobb szünetekkel.
A legfőbb problémám az, hogy szeretem a páromat és nem igazán tudom elképzelni azt, hogy valaha is nélküle éljek, viszont nagyon érdekel ez a másik férfi is, mert úgy érzem, hogy a testi vonzalmon kívül mást is elkezdtem érezni iránta és sokszor rossz kedvem van az miatt, hogy ha huzamosabb ideig nem beszélünk egymással. Nagyon sokszor előfordult, hogy én kerestem ezt a férfit hosszabb beszélgetés mentes idő után, így azt gondolom, hogy ő olyan mértékben nem érzi ezt a vágyat az én irányomba, mint ahogyan én érzem azt.
A másik dolog amin meglepődtem, hogy az elmúlt 2 évben a szexualitásommal kapcsolatban is érzek változásokat. A kapcsolatom monogám jellegű, így nem nagyon férne bele másik személy de egy párszor kaptam már magam rajta azon, hogy plusz egy férfiről fantáziálok, valamint másabb jellegű szexről, mint amiben mostanában van részem.
Légy szíves írjátok le azt, hogy mit gondoltok a helyzetemről.
A válaszokat megköszönöm. 30N
Ezt úgy hívják szaknyelven, hogy hipergámia, hétköznapi nyelven f-szkörhintázás.
Ez az alapvető női természet, ösztön.
Míg a férfi ösztönösen poligám, azaz arra törekszik, hogy minél több nőbe szétszórja a "magvait", és nem különösebben fontos neki a nő "minősége", addig egy nő hipergám, azaz egyszerre csak egy férfi kell neki, de folyton "nyitott szemmel jár", azaz arra törekszik, hogy azt az egyet leváltsa egy magasabb státuszú férfira, ha lehetősége adódik rá.
(A monogámiát meg hagyjuk, mert csak egy mesterségesesen ránk erőltetett konstrukció, ami szembemegy az ösztöneinkkel.. csak sajnos mára az lett a helyzet, hogy ebből is a nők profitáltak, mert a férfiak az ösztöneik ellenére feladták a poligám életmódjukat és elfogadták a monogámiát, a nők viszont nem adták fel a hipergám életmódjukat - csak monogámiának hazudják a hipergámiát)
Nyolc éve vagytok együtt, teljesen természetes, hogy esetleg lesz fellángolásod más iránt, vagy van olyan időszak, amikor változnak a vágyaid. Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy ezt megbeszéld a pároddal és közösen találjátok ki min kellene változtatni a szexben, hogy egy kis plusz izgalmat adjon.
Egy jól működő több éves kapcsolatban meg kell, hogy tudjátok beszélni ezt, ha titkolod és esetleg szégyelled is, annak csak az lesz a vége, hogy idővel unalmas lesz a jelenlegi kapcsolat és már nem tudtok majd változtatni rajta.
Az emberek alszentek, de az erzesek nem azok.
En tudom, mit kovetnek. De itt neked kell tudnod.
Azt kell belatni, hogy fekete-feher igen-nem, gerinces-gerinctelen csak a maguknak hazudo, onigazolo gyakorisok vilagkepeben van.
Szinte borítékolható a következő:
1. Beleugrasz a karjaiba, mert annyira vonzó, meg új, meg bizsergés.
2. Szakítás a jelenlegivel, akivel amúgy minden oké.
3. Pár hónap, fél év múlva kezd kijönni, hogy mégse jöttök ki annyira jól az újjal, csak fellángolás volt, kezd eltűnni a rózsaszín köd.
4. Szakítotok, majd rájössz, hogy nagyon is jó volt a régi, de akkor ő már látni se akar, mert így kitoltál vele.
5. Ott fogsz maradni egyedül, kiégve, két szék közt a földre ülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!