Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem válik a férfi, aki csalja a feleségét?
A 3-as reagálva: a házasságnak nem az a lényege, hogy holtomiglan-holtodiglan egy ember mellett? Semmi bajom azzal, aki több partnert szeretne, de az akkor miért házasodik? Nem kötelező. A házasság a monogámoknak való. A "megcsalás" pedig egy titkoban történő, a "hivatalos" partenred tudta nélkül történő hazug dolog, aminek semmi köze ahhoz, hogy szegény ember nem bír egy partnerrel maradni... Ettől még lehet tisztességesen felvállalni a férj/feleség előtt a dolgokat, és ezután kalkulálni a házasság fenntartását vagy a válást.
Szerintem ott igenis házzasságbeli gondok vannak, ahol az egyik fél odáig el kell jusson, hogy csalja a párját. Lehet ez konkrétan a szexuális élettel kapcsolatos hiányosság is, de egy teljesen más kapcsolati probléma miatt is. Ettől függetlenül még nem oldja meg a problémát.
És akkor miért nem válnak az emberek? Gondolj bele, akivel csalod a partnered, azzal nem akarsz hosszútávon kapcsolatba kezedni. X éve benne is vagy már a jelenlegi házasságodba, minek felrúgni a kényelmet, ha így is megkapod azokat a szolgáltatásokat, amikre vágysz? Ha amúgy elviselhetőek a problémák a házasságban (de ezeket te csalással próbálod megoldani), akkor minek lépni? Ha válsz, azért válsz, mert új életet akarsz kezdeni az új partnereddel vagy szőrnyen rossz a házasság. Csak azért, mert van egy kis gubanc benne, minek lépni?
Mert egy válás nagyon sokszor az egyik, vagy mindkét fél egzisztenciális válságához vezet, vagy legalábbis életminőség romláshoz, sok esetben konkrét elszegényedéshez is. Ennek kitenni 2 felnőtt embert, meg gyereket is, ha van, csak azért mert az egyik fél máshova d*gta, meggondolandó cselekedet. Nagyon sokan maradnak benne vacak házasságban emiatt. Illetve maga a közösen felépített élet eldobása sem olyan könnyű. Akkor éreztem azt, hogy felnőttem, mikor már nem fogalmazódott meg bennem az a kérdés, hogy “miért nem válik, ha egyszer sz*r neki “...röviden: mert ez nem ennyire egyszerű...és tényleg nem :/
És még számtalan egyéb oka van, de ez a legfőbb szerintem. Meg a gyerek...hogy sem az 50-50% felügyeletet nem akarják, h ne legyen rángatva szegény állandó lakhely nélkül, de hétvégi szülő sem akar lenni egyikük sem.
7.-re.
Attól még ott a 456 évnyi bankhitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!