Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha felveszem majd a férjem nevét, használhatom így?
Most nem az igazit írom ide:
Legyen a jövendőbelim:
"Kis Ernő"
Az én nevem legyen:
"Varga Petra"
Ha úgy veszem fel a nevét, hogy: "Kis-Varga Petra" lesz belőle attól függetlenül bemutatkozhatok(akár hivatalos ügyben) szimplán "Kis Petra"-ként?
Tudom butus kérdés, csak nem igazán tudom, hogy működik ez a "névváltás" dolog😅
Kis Ernőként is bemutatkozhatsz, ha úgy látod jónak, de papírozásnál a férjezett neved használd vagy a leánykorit, ha azt kérik.
32/f
Igen tudom, hogy papírozásnál a "Kis-Varga Petra"-t kell majd a papírra írnom, de ha mondjuk bekutatkozok pl leendő kollégáknak simán mondthatok "Kis Petra-t" is ugye?
Tudom kicsit bonyolult de a kedvesem neve elég tucat az enyém viszont elég ritka emiatt szeretném a kötőjeles változatot. Leírni oké persze a teljeset kell, de szerintem többször mutatkozik be az ember, mint írja le a nevét
Kollágáknál elég csak a Kis Petra.
Ugyan én pasi vagyok de nekem 3 keresztnevem van (nem tudom mit éreztek a szülők, mikor így döntöttek, de nagyon szar, mikor esetleg papírmunka van, mert ott ki kell írni a teljes neved).
Szóval a lényeg, ha nem hivatalos helyen vagyok, hanem kollégáknak mutatkozom be, vezetéknév és az a név amit használok.
Tegyük fel nekem: Varga Dénes Krisztián Rómeó a nevem, és engem Krisztiánnak hív mindenki, akkor Varga krisztiánként mutatkozom be. Teljesen azért sem, mert gyakran előfordul, hogy az első keresztnevemen hívnak olyankor pedig nem azt használom. Azért egy új melóhelyen meg elég gáz lenne ilyen szitu, hogy szólnának hé Dénes! Én meg csak néznék ki a fejemből, de mégcsak nem is reagálnék rá.
Szia, én is kötőjelesen vettem fel a férjem nevét, de úgy szoktam bemutatkozni kevésbé hivatalos helyeken, hogy Kissné Kati. Pedig így vettem fel : Kiss - Nagy Katalin.
Szerintem a helyzettől függ, mennyire illő a hivatalos neveden bemutatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!